Skandal iddiaların üzerine MHK Başkanı'ndan açıklama!

MHK Başkanı Lale Orta, gözlemcilere maç sonrasında hakem puanını yükseltmek için mesaj atılıyor iddiaları hakkında bomba açıklamalarda bulundu.

Skandal iddiaların üzerine MHK Başkanı'ndan açıklama!
Skandal iddiaların üzerine MHK Başkanı'ndan açıklama!
GİRİŞ 10.05.2023 09:06 GÜNCELLEME 10.05.2023 09:06
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'de 34. hafta öncesi MHK ve gözlemciler arasında ortaya çıkan iddia alevlenmeye devam ediyor.

Son zamanlarda ortaya çıkan, MHK Başkanı Lale Orta'nın hakem puanlarının yüksek verilmesi için gözlemcilere mesaj attığı iddiasına cevap geldi.

Lale Orta'nın açıklamaları şu şekilde:

"Biz hiçbir zaman kurumsallıktan öteye geçmiyoruz. Son zamanlarda özellikle gözlemcilerle ilgili aranılarak belli notların verilmesi istendiği söyleniyor. Kesinlikle doğru değil. Ben nasıl olduğunu açıklamak istiyorum. Gözlemciler, atandıkları maçta MHK adına görev yapıyorlar. Süper Lig maçlarında iki gözlemci görev yapıyor. İki gözlemci arasında puan farkı olduğu zaman MHK, o puan farkıyla ilgili geri dönüş isteme hakkına sahip. Bunu da tabii ki yazılı olarak gözlemcilere bildirip, 'notunuzu yükseltin' veya 'notunuzu düşürün' şeklinde değil; 'Bir kez daha gözden geçirin' şeklinde yazılı gönderilir. Gözlemci bunun üzerine notunu değiştirebilir ya da değiştiremeyebilir. Bununla ilgili bir şey yok."

"MHK'nin o maçla ilgili verdiği karar nihaidir. Başarı veya başarısızlık sonucu MHK'ye aittir. Hakem raporları incelendiği zaman görülecektir ki hem Türkiye'nin hem UEFA'nın raporunda MHK müdahalesi var mı diye bir bölüm ayrılmıştır. UEFA raporunda da MHK müdahalesi var mı diye yazılır. Gözlemcilerle ilgili aynı görüşte değilseniz MHK'nin görüşü esastır. Bunu yasal yollarla yaparsınız."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 16
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    hadi oradan uyanık bende uzayda geziyorum şimdi kim bana inandı ise sen de o kadsr inandırıcısın..
    Cevapla
  • Burak 11 ay önce Şikayet Et
    Tipe bak gerisi anlasilir...nurrrrrrr nerdesiiiin
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    yalı çocunun elemanı yapılanları ifşa etmiş
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 11 ay önce Şikayet Et
    Ne demek bir daha yeniden gözden geçir diye geri göndermek. Milletin aklıyla dalga geçmeyin. Demekki iddialar doğru.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Kararınızı bir kez daha gözden geçirin demek, ayağınızı denk alın demektir, ipiniz benim elimde demektir. Diplomatik dili bilenler bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle