Fatih Altaylı'dan çok çirkin paylaşım! Diyanet mahkemeye vermişti...

Kendisini mahkemeye veren, Diyanet İşleri Başkanlığı'na sosyal medya hesabı üzerinden aşağılık bir göndermede bulunan Fatih Altaylı büyük tepki çekti.

Fatih Altaylı'dan çok çirkin paylaşım! Diyanet mahkemeye vermişti...
Fatih Altaylı'dan çok çirkin paylaşım! Diyanet mahkemeye vermişti...
GİRİŞ 21.02.2023 16:04 GÜNCELLEME 21.02.2023 16:48
Bu Habere 249 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı, gazeteci Fatih Altaylı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Altaylı, bugün Instagram hesabı üzerinden açılan davaya çirkin bir göndermede bulundu.

PAYLAŞIMI BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ!

Fatih Altaylı, "Diyanet İşleri Başkanlığı gibi Atatürk yadigarı bir kurumu kirletenler beni mahkemeye vermiş. Kendilerine yanıtımdır." diyerek Kasımpaşa Spor Kulübü'nün logosunu paylaştı.

"SİLİP, ÖZÜR DİLEMELİ"

Ataylı'nın argo bir söylemi kastederek yaptığı bu paylaşım sosyal medyada büyük tepki çekti. Dini temsil eden bir kuruma verilen çirkin cevabı ağır bulan sosyal medya kullanıcıları Ataylı'nın paylaşımı silmesi ve özür dilemesi gerektiği görüşünde birleşti.



NE OLMUŞTU?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı köşe yazısında, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun depremzede çocuklara ilişkin sorulan bir soruya verdiği cevap üzerinden adeta kin kustu.

Altaylı Twitter hesabından, "Yahu siz gerçekten sapıksınız anladık da Diyanet gibi bir kurumda ne işiniz var. Sapıklar. Gidin porno sektörüne girin. Atatürk'ün millete doğru düzgün din bilgisi verilsin diye kurduğu kurumu sapık muhayyileniz ile kirletmeyin." şeklinde skandal bir çıkışta bulundu.

DİYANET'TEN FATİH ALTAYLI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlık ve çalışanlarına karşı hakaret ederek vatandaşları ve depremzedeleri Başkanlığa karşı kışkırttığı iddiası ile gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu.

"HALKI TAHRİK EDİCİ, NEFRETE VE AYRIMCILIĞA SÜRÜKLEYECEK ŞEKİLDE"

Diyanet'ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kuruluna yöneltilen, "Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi?" sorusuna verilen cevaba kasten suizanda bulunarak, sosyal medya hesabından Başkanlık ve personeline yönelik çok ağır hakaretlerde bulunduğu iddiası ile gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başkanlık I. Hukuk Müşaviri Selami Açan imzasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, "Şüphelinin twitter sayfası üzerinden aşağılayıcı ifadelerle Başkanlığımız ve çalışanlarına karşı hakaret ederek vatandaşlarımızı ve depremzedelerimizi Başkanlığımıza karşı kışkırtmaya çalışması üzerine Başkanlığımızca suç duyurusunda bulunmak zorunluluğu hasıl olmuştur." denildi.

Dilekçede, Altaylı'nın, ülkemizin ve vatandaşlarının çok zor dönemlerden geçtiği bugünlerde Diyanet İşleri Başkanlığına ve devlet kuruluşlarına karşı algı ve dezenformasyon yoluyla, Din İşleri Yüksek Kuruluna sorulan bir soruya kurulun, dini bir konuya verdiği ilmi bir cevabı alıntılayarak Diyanet İşleri Başkanlığına ve personeline karşı aşağılayıcı, hakaretamiz söylemlerle saldırmasının Türk Ceza Kanunu anlamında suç teşkil ettiği ifade edildi.

Fatih Altaylı'nın, Diyanet İşleri Başkanlığına ve personeline karşı aşağılayıcı ve hakaret içerikli ifadeleriyle halkı tahrik edici, nefrete ve ayrımcılığa sürükleyecek şekildeki şikayete konu olan paylaşımda bulunmasının toplum nezdinde ve sosyal medyada büyük tepkiye yol açtığı ve halk arasında infiale sebep olduğu kaydedilen suç duyuru dilekçesinde, Altaylı hakkında, soruşturma ve kovuşturma başlatılarak, cezalandırılması talep edildi."

KASIMPAŞA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Kasımpaşa Kulübü konuyla igili bir açıklama yaptı: "Kasımpaşa Spor Kulübümüzün adı kullanılarak sahte hesaplar üzerinden güncel, siyasi konular içerisine çekilmek istenmektedir. Konuyla ilgili hukuki süreç kulübümüz tarafından takip edilmektedir.
Kasımpaşa Spor Kulübünün tek amacı Türk sporuna hizmet etmektir. 
Kamuoyuna duyurulur."


Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 249
  • zafer 10 ay önce Şikayet Et
    rüzgar nerden eserse .yününü o tarafa çeviren bu adam.türk milleti ve türk devleti için ne yapmış .atatürkcüyüm diyen onlarca sanatcı ve siyasetcilerin suyu aynıdır.
    Cevapla
  • Kemal 10 ay önce Şikayet Et
    Atatürkün kurduğu kurum diyorsun. Fatih Altaylı, Fatihayı biliyormusun. Acaba hayatın boyunca Allah ve resulünün sevgisini yüreğinde hissettin mi. Yada ne kadar müslümansın vicdanına hiç sordunmu.
    Cevapla
  • Sevmiyoruz onu 10 ay önce Şikayet Et
    Silsede silmese de bütün müslümanlar Kur'an'a küfür ettiği için ondan nefret ediyor
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Altaylı mı? Romalı mı? bence romalı
    Cevapla
  • Bünyamin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Fatih Altaylı denen şahıstan nefret ediyorum canın cehenneme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle