Rıza Çalımbay acı haberi duyurdu! "Depremde 15 kişi hayatını kaybetti"

Sivaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yardımcısı Ayhan Tenbeloğlu'nun Hatay'daki ailesinden 15 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rıza Çalımbay acı haberi duyurdu! "Depremde 15 kişi hayatını kaybetti"
Rıza Çalımbay acı haberi duyurdu! "Depremde 15 kişi hayatını kaybetti"
GİRİŞ 07.02.2023 01:12 GÜNCELLEME 07.02.2023 01:34
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen depremlerde acı bilanço korkutmaya devam ederken; spor camiasında ise endişeli bekleyiş sürüyor. 

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, beIN SPORTS'la yaptığı telefon bağlantısında acı bir haberi duyurdu. 

Çalımbay, Sivasspor yardımcı antrenörlerinden Ayhan Tenbeloğlu'nun Hatay'da bulunan ailesinden 15 kişinin depremde hayatını kaybettiğini açıkladı. 

"Ailesinden 15 kişi vefat etti"

Yaşananlar sonucu çok üzgün olduklarını söyleyen Rıza Çalımbay, "Her şeyden önce çok üzgünüz. Bundan önceki o büyük depremde de bizde Milli Takım'da kamptaydık. Tekrar öyle bir acı yaşadık. Gerçekten çok üzücü bir şey. Biz şimdi Sivas'tayız ama bundan 3-4 saat önce biz de bayağı bir sarsıldık. Öğlen olan depremde tesisteydik. Her şeyden önce kaybettiklerimiz için üzgünüz. Sabah ilk olarak dana önce benimle çalışan şu anda Hatayspor'un kaleci antrenörü Cengiz Hoca'yı (Cengiz Birgen) aradık. Oradaki durumlarını öğrendik. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ama yapacak bir şey de yok. Keşke bir şey yapabilsek. Benim yardımcım Ayhan Hoca'nın ailesinden 15 kişi vefat etti. Yardımcımızı Hatay'a gönderemedik. Sivas'ta çok fazla kar var. İnanılmaz şekilde kar yağıyor. Ayhan Hoca'nın ailesinden 15 kişiyi kaybetmesine de çok üzüldük." dedi. 

Ayhan Tenbeloğlu - Sivasspor Yardımcı Antrenörü

"Volkan Hoca üzgün bir şekilde anlatmaya çalıştı"

Depremin ardından sadece Hatayspor teknik kadrosundan Cengiz Birgen'le görüştüklerini aktaran tecrübeli çalıştırıcı, "Depremden sonra ilk olarak Cengiz Hoca'yı aradık. Onunla konuştuk ve ilgili bilgileri aldık. Volkan Hoca seslenişiyle orada çok şey gördüğü için üzgün bir şekilde anlatmaya çalıştı. Herkesten yardım istedi. Orada onları gördükten sonra bir an önce yarım gelsin istedi. Bayağı bir duyguluydu zaten ağlamaklı bir şekilde anlattı. Keşke çok yakın olsak her şeyi yapabiliriz. Bugüne kadar hiç böyle kar yağmamıştı. Burada çok fazla kar var. Dünden beri yağıyor. Şu anda ise inanılmaz şekilde yapıyor. O yüzden yapacak bir şeyimiz olmuyor. Gerçekten çok üzücü ve sıkıntılı bir gün yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kulüp olarak her türlü yardıma hazırız"

Depremzedeler için gerekli yardımı yapmaya hazır olduklarını belirten başarılı teknik adam, "Kulüp olarak ne gerekirse yapacağız. Bundan önce Sakarya ve Düzce depremi olduğunda hem takım olarak hem de bireysel olarak yaptık. Burada da ne olursa olsun yardımcı olacağız. Zaten yardımı bütün kulüpler yapar. İnşallah buraya kadardır bundan sonra daha bir şey olmaz." diyerek sözlerini noktaladı. 

Sivasspor'dan taziye mesajı

Ayrıca Sivasspor yönetiminden de konuyla ilgili açıklama geldi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "A takım yardımcı antrenörlerimizden Ayhan Tenbeloğlu'nun Hatay'da yaşayan çok sayıda akrabasının, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Başta Ayhan Tenbeloğlu olmak üzere, aile yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyor, hayatını kaybedenlere ise yüce Allah'tan rahmet diliyoruz"
 denildi. 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 14
  • Sivaslı Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yardımcımız olsun. Tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun inşallah.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu haberde bile habere konu olan kişiyi ikinci plana atıp okunabilsin diye Rıza ÇALIMBAY'ı ön plana çıkarıyorsunuz. Ayıp yahu ayıp. İnsanlığınızdan utanın biraz.
    Cevapla
  • Fakirullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulen açıklamayı rıza çalımbay yapıyo neyin kafasını yaşıyonuz siz
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum kardeşim sana Kimse sorumlusu YAZIKLAR OLSUN!
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun. Volkan bana antipatik geliyordu. Ama şimdi o yardım çağrısında benide ağlattı. Seni seviyoruz Volkan.
    Cevapla
  • Bir var birden yokuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir çoğu haberde Adıyaman'dan bahsedilmiyor bu kadar sahipsiz bir memleket olamaz şehrin 3te 1 i gitti kimsenin umrunda değil mi bu memleket vAllahi şimdiye kadar büyük bi operasyon bekliyordum millet aç soğukta donuyor yüksek yaptığınız o binalar yolları kapatmış ulaşım sınırlı yollar kapalı
    Cevapla
  • İRFAN 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim tırlar ve iş makinaları yolda geliyor . Allah dayanma gücü versin
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sabır versin. Mekanları cennet olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle