Dünya Kupası'nda dikkat çeken yenilik, Süper Lig'e geliyor!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2022 Dünya Kupası'ndaki yeniliklere vurgu yaptı. Büyükekşi maçlardaki duraklama süreleriyle ilgili ligin ikinci yarısı itibarıyla yeni döneme geçileceğini söyledi.

Dünya Kupası'nda dikkat çeken yenilik, Süper Lig'e geliyor!
Dünya Kupası'nda dikkat çeken yenilik, Süper Lig'e geliyor!
GİRİŞ 07.12.2022 21:16 GÜNCELLEME 07.12.2022 22:10
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi futbol gündemine dair açıklamalarda bulundu.

beIN Sports'a konuk olan Büyükekşi, Dünya Kupası'ndaki sürpriz sonuçlara vurguv yaparak, "Büyük sürprizler var. Fas çeyrek final oynayacak. Kimse Afrika'dan bir takımın buralara geleceğini tahmin etmiyordu. Futbolun güzellikleri bu. Japonya ve Güney Kore'nin gruptan çıkması da birer sürprizdi. Futbolda hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor." ifadelerini kullandı.

Yeni talimat açıklandı! Hakemlerle ilgili konuşan yanacakYeni talimat açıklandı! Hakemlerle ilgili konuşan yanacak




"Çipli top ve yarı otomatik ofsayt uygulaması"

Yarı otomatik ofsayt uygulamasıyla ilgili konuşan Büyükekşi, "Yarı otomatik ofsayt sisteminin ayrı bir maliyeti var. 1.5 milyon euro ilave yük getiriyor. Çipli top için herhangi bir şey olmadı şu ana kadar. Dünya Kupası bittikten sonra faydaları zararları daha çok ortaya çıkacak. Mutabık kalırsak kulüplerle, bir sonraki yıl uygulamaya sokulabilir. Birçok ülke adım atarsa, bu teknolojinin maliyeti de düşecektir. Hem çipli top, hem yarı otomatik ofsayt sistemi için araştırmaları sürdüreceğiz. Ben geldiğimden beri futbolda teknoloji ve dijitalleşme olmazsa olmazım diyorum. Bu iki uygulama da en güzel örneği." dedi.

TFF Başkanı yabancı kuralı planını duyurdu!TFF Başkanı yabancı kuralı planını duyurdu!



"Uzatma konusunu ligin ikinci devresinde uygulamaya geçiriyoruz"

Büyükekşi ayrıca, "Ligimizde bakıyorduk, bir maç 10 dakika uzatılması gerekiyordu ama 6 dakika uzuyordu. Bu Dünya Kupası'ndaki uygulamayı görünce, VAR odasında AVAR'a bir görev verelim, kronometreyi tutsun diye konuştuk. Hakem düdüğü çaldığı anda kronometre işlesin. Ne kadar zaman geçirilirse geçilsin, 10 dakikaysa 10 dakika, 15 dakikaysa 15 dakika... Bunu hemen ligin ikinci devresinde uygulamaya geçiriyoruz. 5 aydır savunduğum en önemli konulardan biri teknoloji ve dijitalleşme. Bu konu üzerinde çok fazla duruyorum." şeklinde konuştu.

 

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 47
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    maçı uzatmanın hiçbir faydası yok, son dakikalarda çok yoruluyor zaten futbolcular, bitsinde gidek modunda oynuyorlar
    Cevapla
  • Erima 1 yıl önce Şikayet Et
    o zaman yenilsinler gitsinler
    Cevapla
  • Akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    Oynanan futbol olsa.
    Cevapla
  • Suat 1 yıl önce Şikayet Et
    1.5 milyon sizin bindiğiniz arabanın 5 te 1 parası
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ofsayt mu değil mi bunu öğrenmek o kadar önemli ki anlatamam. Afrikadaki açlık önemli değil fakirler ihtiyaç sahibi öğrenciler bunlar o kadar önemsiz ki ofsaytın olup olmadığını bilmenin yanında.1,5 milyon yuro ( yaklaşık 30 milyon TL ) çok az ya. Bazı yöneticiler de üzerine para koyup komisyon aldırılarak gerekirse federasyon kazıklatılarak ödüllendirilmeli.
    Cevapla
  • TİMUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir çip de oyunculara takın para çok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle