TFF devreye girdi! Üç kulübe puan silme cezası...

TFF, Ulusalar Kulüp Lisans'a başvuru süresini 3 kez uzattı. İddiaya göre kriterleri yerine getiremeyen 3 kulübün puanını silmemek için erteleme yapıldı.

TFF devreye girdi! Üç kulübe puan silme cezası...
TFF devreye girdi! Üç kulübe puan silme cezası...
GİRİŞ 07.12.2022 16:55 GÜNCELLEME 07.12.2022 23:45
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ulusal Kulüp Lisans verme süresini üç kez uzattığı belirtildi.

Gazeteci Tahir Kum, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda TFF'nin linsans verme süresini üç kez uzattığına dikkat çekerek, yönetime önemli sorular yöneltti.

TFF yöneticilerine dava açılabilir

Tahir Kum, bazı kulüplerin ilerleyen zamanlarda TFF Yönetim Kurulu'nda bulanan yöneticiler hakkında dava açabileceğini öne sürdü. Kum, "Bir gün Süper Lig'den bazı kulüpler bugünkü TFF Yönetim Kurulu'nda yer alanlarla ilgili 'görevi kötüye kullanmaktan' dava açarsa şaşırmam" dedi.

Ertelemenin sebepleri belirsiz

Normalde TFF'nin yeni sezon öncesinde Mayıs ayında kulüplere lisans vermesi gerekiyordu. Ancak TFF, önce Eylül'e sonra da Aralık'a erteledi. Kum, bu ertelemelerin nedenlerini sordu:

"Kulüplere 8 Eylül tarihine kadar 'ek süre' tanıyan TFF, bu sezon hangi 'gerekçe' ile kulüplere 23 Aralık tarihine kadar 'ek süre' tanımıştır? Nihai karar verme süreci hangi 'mucbir' sebeple tam 3 defa geçici madde ile ötelenmiştir?"

Üç kulüpten 3 puan silinecek iddiası var

Gazeteci Kum, lisan verilme tarihinin sürekli ertelenmesine dair TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bir dönem başkanlığını yaptığı Gazianten FK ile birlikte Yukatel Kayserispor ve Bitexen Giresunspor ilgisi olup olmadığını sordu.

Kum, şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep FK, Kayserispor ve Giresunspor'un mevcut Kulüp Lisans Talimatı'na göre (geçici maddeler hariç) 3'er puanlarının silinmesi gerektiği iddiası doğru mudur?"

Küme düşenler TFF kapısına dayanır

Büyükekşi yönetiminin görevine eşitlik ve adalet yemini ederek başladığını hatırlatan Tahir Kum, " Peki 'birilerini kurtarma' uğruna talimatları ihlal etmek ligi şaibeli hale getirmez mi? Peki yarın küme düşenler, bu sebeple TFF'nin ve Ankara'nın kapısına dayanmayacak mı? Bu skandal çok baş ağrıdır Sn.Büyükekşi Benden söylemesi..." dedi.

Kum, geçen sezon lisans için bir kez bu sezon içinse 3 kez ek süre verildiğine dikkat çekti.

Mali sorunlar yüzünden başvuramadılar

Kulüplerin kriterleri yerine getirip TFF'ye başvururak Ulusal Kulüp Lisans'ı alması gerekiyor. Bazı kulüpler bu başvuruyu yapıp lisansını alırken, çok sayıda kulüp ise başvuruda bulunmadı. Bu nedenle de TFF 21 Mayıs'taki başvuru süresini önce 24 Eylül'e sonra da 23 Aralık'a erteledi. Kulüpler özellikle mali kriterleri yerine getiremediği için başvuruyu yapamıyor.

TFF geçtiğimiz sezonlarda birçok kulübe Ulusal Kulüp Lisansı alamadığı gerekçesiyle 3 puan silme cezası vermişti.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Yılmaz Karahan 1 yıl önce Şikayet Et
    Lisansı olmayan kulüpler neden süper ligde oynuyor? Bu kulüpler bir alt lige düşürülmeli..
    Cevapla
  • Alex de Souza 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyaset işin içine girince böyle oluyor. Yarinda baskalari gelip tersini yapar. Yine birileri haksızlıktan bahseder :)
    Cevapla
  • Ferdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurallar ne diyorsa uygulayacaksın bu haksız rekabettir. Kayseri daha önce ligden düşmüştü pandemi bahanesiyle kaldı diğer takımların günahı ne
    Cevapla
  • EROL 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırada Malatyaspor var.
    Cevapla
  • Hüseyin Kurtuluş 1 yıl önce Şikayet Et
    Puan sile sile Anadolu Yıldızı ESKİŞEHİRSPORU Bitirdiniz yazıklar olsun madem böyle oluyorsa niye bu haksızlık Böyle Ayrıcalık yapıla yapıla Türk futbolu ne hale geldi Dünya kupasında tabii ki sadece karşıdan izleriz NOKTA.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle