MHK'den flaş Ali Palabıyık kararı!

Galatasaray - Alanyaspor maçındaki kararları çok tartışılan Ali Palabıyık, MHK tarafından yapılan değerlendirme sonrası en az 3-4 hafta kızağa çekilecek.

GİRİŞ 25.10.2022 11:05 GÜNCELLEME 26.10.2022 00:40
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Galatasaray-Alanyaspor maçına damga vuran hakem Ali Palabıyık'ın yankısı sürmeye devam ediyor. Sarı-Kırmızılı ekibin tepkilerinden sonra raporu merak edilen MHK'nın Palabıyık hakkında verdiği karar  ortaya çıktı. İşte MHK'nın raporu...

3-4 HAFTA MAÇ VERİLMEYCEK

Galatasaray- Alanyaspor arasında oynanan maçta ağır eleştirilere hedef olan hakem Ali Palabıyık en az 3-4 hafta kızağa çekilecek. Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de yönetimini beğenmediği Palabıyık, Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrası genel anlamda başarısız bulunduğu için bir süre düdüğünü kullanamayacak.



BOEY'İN KIRMIZI KARTI HATALI!

Haberin detaylarında ise, Sarı-kırmızı takım, iki farklı önde iken, 32. dakikada Sacha Boey’nin ikili mücadelede Candeias’a yaptığı faulü kırmızı kartla cezalandıran FIFA kokartlı hakemin kararı, MHK’de de kabul görmedi. Kurul, olayın içindeki oyuncuların; kaleci Muslera, Boey ve Candeilas’ın pozisyonlarını inceledikten sonra bariz gol şansı yerine “sarı kartın” yeterli olacağı konusunda görüş birliğine vardı. Alanyaspor’un 42. dakikada beklediği penaltı pozisyonunda ise Palabıyık’ın kararı desteklendiği öne sürüldü.



VAR KARIŞAMAZ

Galatasaraylı Boey’in atıldığı pozisyon kafaları karıştırdı ve yorumcular farklı değerlendirmeler yaparken, ‘Video Asistan Hakem’in (VAR) kırmızı karta karışma yetkisi olmadığı bildirildi. VAR protokolüne göre Riva’daki görevli isimler, hakemlerin benzer uygulamalarında inisiyatifi sahadaki hakeme bırakmak zorunda... “VAR niye hakemi uyarmadı?” şeklindeki eleştiriler TFF hakem eğitmeni Hugg Dallas tarafından da yanlış bulundu. Dallas’ın kırmızı kartla ilgili olarak, “VAR bu karara karışamaz” şeklinde görüş bildirdiği öğrenildi. (Milliyet)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 125
  • Angaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Demekki bu yılın şampiyonu belli kalem kırıldı öyle mi yani
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Olan GS ye oldu desene
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Vah gs noldu artık hakemler uydurma penaltılar kırmızı kartlar beleşten 3 puanlar vermiyorlar mi..?
    Cevapla
  • Mali 1 yıl önce Şikayet Et
    Birgun senin tuttuğun takımada hata yaparlarsa aynı eleştiriyi yapacakmisin .
    Cevapla
  • zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    var işine geldiği gibi var hermaçta ayrı uygulama federasyon var konusunda dürüst değil takımların haklarını gasp ediyorlar
    Cevapla
  • Atakan Gündüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Gs yi tebrik etmek lazım; Algı vede mazlum edebiyatını çok güzel yapıyor yılların mhk tff şampiyonu gs.
    Cevapla
  • Adem Şenserol 1 yıl önce Şikayet Et
    idrak yollarında sıkıntı var galiba burada mağdur olan taraf belli at gözlükleriyle bakarsan göremezsin tabi açık bir şekilde hak yeniliyor hakkı yenilen hakkını arayınca mazlum edebiyatımı oluyor değil mi hakkı olanın hakkını vereceksin öyle bir taraflardan aldığın emirle iş yapmayacaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle