Resmi açıklama! Giresunspor'a transfer yasağı cezası verildi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bitexen Giresunspor'a 2 dönem transfer yasağı ve 765 bin euro para cezası verildi.

Resmi açıklama! Giresunspor'a transfer yasağı cezası verildi
Resmi açıklama! Giresunspor'a transfer yasağı cezası verildi
GİRİŞ 19.10.2022 14:38 GÜNCELLEME 19.10.2022 14:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bitexen Giresunspor, transfer yasağı hakkında bir açıklama yayınladı. 

İki dönem transfer yasağı geldi

Giresunspor, sağlık kontrolleri esnasında testis kanseri teşhisi konulan eski transferi Jean Pyerre Correo’nun açtığı dava sonucunda 2 dönem transfer yasağı ve 765 bin euro para cezası aldığını açıkladı.

Jean Pyerre Correo

Kulüpten yapılan açıklamada, "Kısa bir süre önce kamuoyunun bilgisine sunulan birtakım eksik ve hatalı bilgilere dayanan haberler tüm kamuoyunun malumudur. Bu hassas süreçte kamuoyunun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilebilmesi adına bu açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur. 

2021/2022 futbol sezonunun 2. Transfer ve Tescil döneminde kiralık olarak anlaşmaya varmak üzere kendisi ile sözleşme imzalamadan önce gerekli sağlık kontrollerinin yapılabilmesi adına Türkiye’ye davet ettiğimiz profesyonel futbolcu Jean Pyerre Casagrande Silveira Correo’ya, Türkiye’de yapılan tetkikler sonucunda testis kanseri teşhisi konmuştur.

Bu üzücü durum sebebiyle profesyonel futbol faaliyetlerine devam edemeyecek Sn. Correo ile bu çerçevede herhangi bir sözleşme imzalanamamıştır. Buna karşın kulübümüz, tüm iyi niyeti ile Sn. Correo’ya, tedavisini Türkiye’de yapmak istemesi halinde kulübümüz tarafından gerekli desteğin sağlanacağı defalarca bildirilmiştir.
Kulübümüzün sergilediği bu iyi niyetli tutuma karşın 24 Haziran 2022 tarihinde Sn. Correo tarafından FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu nezdinde kulübümüz aleyhine bir dava ikame edilmiştir. 

Söz konusu dosya kapsamında FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından alınan karar neticesinde kulübümüzün, futbolcuya 765.000,00-Euro tutarında tazminat ödemesine karar verilmiştir. Söz konusu kararda ayrıca kulübümüzün, 2 transfer ve tescil dönemi süresince yeni bir profesyonel futbolcu sözleşmesi tescil ettirmekten men edildiği de ifade edilmiştir.

Bu noktada açıkça belirtmek isteriz ki kulübümüz, söz konusu olayda hukuka ve hakkaniyete aykırı hiçbir tutum ve davranışta bulunmamış olup, FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından alınan son derece hatalı bu karara karşı gerekli yasal işlemlere başlanmış bulunmaktadır.

Kulübümüz, davamızın haklılığına sonuna kadar inanmaktadır. Bu çerçevede alınan söz konusu karara karşı Spor Tahkim Mahkemesi nezdinde gerekli temyiz başvurusunun yapılmasından ötürü kararın henüz kesinleşmediğini de önemle kamuoyunun bilgisine sunarız."
ifadelerine yer verildi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 7
  • H Sabri KARADENİZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözleşmesi olmayan futbolcu nasıl ceza verilebilir. Fifa bu futbolcunun sağlık açısından geriye gönderilmiş neye dayanılarak ceza oluyor. Her gelen futbolcu dönünce fifa ya başvursa bunun sonu nereye varır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha sözleşme imzalanmamış ama ceza almaması gerekir.
    Cevapla
  • German 50 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah akil fikir versin, o kadar Paraya yazik,hepsi Fındık parasi,bu ne biçim Fotbol anlayışı, sen kendin yetiştirme hep satin al
    Cevapla
  • cahil 1 yıl önce Şikayet Et
    para cezası olmasa iyiydi
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim yalancı?FIFA mı Giresunspor mu?Ortada bir sözleşme yokken mi karar alınmıştır?
    Cevapla
  • Karahanlı.....1212 1 yıl önce Şikayet Et
    Giresunspor suçlu....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle