Giresunspor isyan etti! "VAR sistemi kullanılmasın"

Süper Lig ekiplerinden Giresunspor, kendi maçlarında VAR sisteminin kullanılmaması için TFF'ye başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

Giresunspor isyan etti! "VAR sistemi kullanılmasın"
Giresunspor isyan etti! "VAR sistemi kullanılmasın"
GİRİŞ 09.10.2022 17:47 GÜNCELLEME 09.10.2022 17:47
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bitexen Giresunspor Kulübü, bundan sonraki oynayacakları maçlarda VAR sisteminin kullanılmaması için 10 Ekim Pazartesi günü sunacakları dilekçe ile Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvuruda bulunacaklarını açıkladı. 

Yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Bitexen Giresunspor Kulübü olarak, bundan sonraki maçlarımızın VAR sistemi uygulanmadan oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kuruluna başvuruda bulunacağımızı kamuoyuna bildiririz. Ülkemizde kullanılmaya başladığı günden beri, asıl amacı telafisi mümkün olmayan, oyunun sonucuna etki edecek büyük hatalarda devreye girerek hatayı düzeltmek olan sistemin ne yazık ki farklı amaçlara evrildiğini, oyunu adaletten daha da uzaklaştırdığını hep birlikte tecrübe etmiş bulunmaktayız. Avrupa liglerindeki uygulamalardan çok uzakta bir şekilde uygulanan bu VAR sisteminin, teknolojinin imkanlarından daha çok faydalanarak doğru kullanımı bulunana kadar kullanılmaması gerektiği fikri tüm Anadolu kulüplerinde baş göstermiştir. Bu bağlamda kulüp olarak maçlarımızın VAR sistemi uygulanmadan oynanması için 10 Ekim Pazartesi günü sunacağımız dilekçe ile Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kuruluna başvuruda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 40
  • Can vatan. 1 yıl önce Şikayet Et
    Var olmasaydı penaltı atılmazdi gol geçerli olurdu.bunuda düşünmek lazım.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    gresunspor haklı.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Giresunun ne özelliği varda ona farklı kural uygulansın yarın bunlar kendi ligimiz olması için federasyona baş buracaz diyede açıklama yapar. Bunun için başvuran onun içinde başvurur.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün takımlara hatalı kararlar verilebiliyor Ağlama Gresun
    Cevapla
  • Amasyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Dağılın beyler Giresun haklı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle