Kaleci Günay Güvenç orta sahalara taş çıkardı!

Gaziantep FK kalecisi Günay Güvenç, ilginç bir istatistiğe imza attı. Görevi top kurtarmak olan tecrübeli eldiven, bu sezon takımına 2 asistlik de katkı sağladı.

Kaleci Günay Güvenç orta sahalara taş çıkardı!
Kaleci Günay Güvenç orta sahalara taş çıkardı!
GİRİŞ 08.10.2022 19:17 GÜNCELLEME 08.10.2022 19:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 9. haftasında Gaziantep Futbol Kulübü, sahasında konuk ettiği Adana Demirspor ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmada 1-0 geriye düşen ev sahibi ekip, 69. dakikada Lazar Markovic ile bulduğu golle 1 puanı kurtarmayı başardı.

Sırp futbolcunun golünde asisti yapan ismin kaleci Günay Güvenç olması ise dikkati çekti. Ligin 4. haftasında Antalyaspor ile oynanan maçta da gol pası veren 31 yaşındaki tecrübeli eldiven, böylece asist sayısını 2'ye yükseltti.

Opta'nın verilerine göre Günay Güvenç, 2014-15 sezonundan bu yana bir sezonda 2+ gol pası veren ilk kaleci oldu. Deneyimli kaleci bu sezon birçok yıldız ismi asist krallığı yarışında geride bıraktı.

İşte Günay Güvenç'in Adana Demirspor maçında yaptığı asist:

 

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Canca53 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne hikmetse milli takima davet esilmiyor ve gecen yıl encok kurtariş yapan kalecilerin başinda geliyordu günay hakediyor milli takimi ama ne hikmese sanki milli takim 4 büyüklerdwn oluşnasi gerek
    Cevapla