Emre Belözoğlu'na UEFA şoku! Men cezası...

Başakşehir'de teknik direktörlük görevine başarıyla devam eden Emre Belözoğlu'na UEFA'dan kötü haber geldi.

GİRİŞ 01.09.2022 11:02 GÜNCELLEME 02.09.2022 00:43
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'de geçici antrenörlük görevinden ayrılmasının ardından 3 Ekim 2021'de Başakşehir'le teknik direktörlük görevi için anlaşma sağlayan Emre Belözoğlu, UEFA'dan gelen cezayla sarsıldı. Turuncu-lacivertlilerin 41 yaşındaki çalıştırıcısına Avrupa futbolunun bir numarası ceza verdi.

UEFA'DAN MEN CEZASI

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından Başakşehir ve takımın teknik direktörü Emre Belözoğlu’na çeşitli cezalar verildi. Turuncu-lacivertlilerin UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçı olan İstanbul’daki Maccabi Netanya karşılaşması ile ilgili ‘Gölge antrenörlük’ (Shadow coaching) durumu ile ilgili alındığı belirtilen karar uyarınca, Belözoğlu’nun UEFA müsabakalarında herhangi bir ‘teknik direktörlük’ (head coach) faaliyeti gerçekleştirmekten men edildiği duyuruldu.

10 BİN EURO CEZA

Emre Belözoğlu hakkındaki kararın, kendisinin ilgili yönetmeliklerde öngörülen kriterleri yerine getirene kadar geçerli olacağı vurgulandı. Deneyimli teknik adama ayrıca, genel davranış ilkelerinin ihlali nedeniyle uyarı cezası da verildi. Başakşehir Kulübü’ne aynı gerekçeden dolayı 10 bin euro para cezası kesildi. Başakşehir, Netanya ile deplasmandaki karşılaşmanın geç başlamasındaki sorumluluğundan da 10 bin euro cezaya çarptırıldı. Bu sebepten antrenör Erdinç Sözer uyarıldı.

TÜRKİYE'DE DE YASAK

Türkiye Futbol Federasyonu’nun “Teknik adamların statüsü ve çalışma esasları talimatı”nda da gölge antrenörün cezası bulunuyor. Buna göre, “Zorunlu teknik kadrolarına uygun teknik adam lisansı olmaksızın ve/veya lisansının çalışma alanları dışında kulüpte görev alan, bir futbol takımını fiilen müsabakaya hazırlayan, müsabaka esnasında yöneten veya yönlendiren gölge antrenörler ile sözleşmede belirtilen görevini fiilen yerine getirmeyerek gölge antrenörlere çalışma olanağı sağlayan kişilere 1 yıl hak mahrumiyeti ile Süper Lig için 100 bin TL para cezası verilir” hükmü bulunuyor.

"Bu ceza bize 4 hafta önce geldi"

Emre Belözoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu ceza bize 4 hafta önce geldi ama üstüne 4 maçta ben yine kulübedeydim. Bu ceza güncel değil, daha önceden aldım. Artık kulübeye giremeyeceğim algısı yapılıyor. Bu ülkede yalan olanın yalan olduğunu ispat etmek ile ömrüm geçti. Bu ceza güncel değil." dedi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Türküm hamdolsun 1 yıl önce Şikayet Et
    UEFA nın derdi Türkiye bunun için bütün kulüpler emreyle destek verip korumalılar. Çünkü her takımımız uefada hakemler tarafından defalarca yanlı maç yönetip suçsuz bir şekilde cezalandırıldı. Fenerbahce taraftarı putın dedi ceza yedi daha yakın zamanda yabancı maçta Türk bayrağı yakıldı hani cezası nerde.... OKU DİNLE ÖĞREN TÜRKİYE
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizde ne çok hain varmış. Ecnebi vuruyor bir di siz.
    Cevapla
  • imas 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence tam tersi
    Cevapla
  • Eu de paris 1 yıl önce Şikayet Et
    Uefa. Ac kaldi mesala izinden dönen egeli kardeslerimiz zeytin ve yagi getirir buna aklinca Hirvatistan ceza yaziyor niye ekonomileri kötü ahmaklarin ben bir türk ve bjk li olarak yabanci hocayada topcuyada karsiyim biz olalim bizim olsun
    Cevapla
  • Akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir insan yaşadıklarından hiç ders almıyorsa, durum ciddi ve tıbbidir. Bu şahısta bir şeylerin eksikiği var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle