Belhanda yeni sezona formda başladı

Galatasaray ile yaşadığı ayrılık sürecinin ardından geçtiğimiz sezon Adana Demirspor'a transfer olan Younes Belhanda, bu sezona çok iyi başladı.

Belhanda yeni sezona formda başladı
Belhanda yeni sezona formda başladı
GİRİŞ 24.08.2022 13:24 GÜNCELLEME 24.08.2022 15:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Galatasaray ile yaşadığı ayrılık sürecinin ardından geçtiğimiz sezon Adana Demirspor'a transfer olan Younes Belhanda, bu sezona harika başladı. Tecrübeli orta saha, ligde oynadığı 3 maçta da gol atmayı başararak takımına ofansif açıdan büyük bir güç kattı.

Geçtiğimiz sezon başında Süper Lig'e yükselen ve yaptığı flaş transferlerle ligdeki ilk yılında başarılı bir performans ortaya koyan Adana Demirspor, yeni sezona da oldukça formda başladı. İlk 2 maçında Giresunspor ve Sivasspor 'u yenerek 6 puana ulaşan Güney ekibi, 3. haftada ise Fenerbahçe 'ye deplasmanda 4-2 kaybetmesine rağmen oyunu 3-0'dan 3-2'ye getirmesiyle taraftarlarından alkış aldı.

BELHANDA'DAN MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ

İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetimindeki Adana Demirspor'un sezona iyi başlangıcında önemli pay sahiplerinden biri de Younes Belhanda. Faslı orta saha, oynadığı 3 maçta da gol atarak takımına ofansif açıdan büyük katkı verdi.

Giresunspor deplasmanında skoru 2-0'a getiren golü atan Belhanda, Sivasspor maçında ise ilk golü atmıştı. Fenerbahçe deplasmanında ise bu kez penaltıdan attığı golle skoru 3-1'e getiren ve takımını ateşleyen tecrübeli yıldız, 3'te 3 yaptı.

Belhanda, gol krallığı yarışında 2. sırayı Antalyasporlu Haji Wright ile paylaşıyor. İlk sırada ise 6 gollü Enner Valencia bulunuyor.

LİGDE EN FAZLA 6 GOL ATMIŞTI

Galatasaray 'da 4 sezon forma giyen Belhanda, ligde sırasıyla 3, 4, 5 ve 6 gol atmıştı. Geçtiğimiz sezon, Adana Demirspor'daki ilk yılında da ligde 3 gol atan Faslı orta saha, bu performansını sürdürmesi halinde ligde 10 gol barajını aşabilir.

 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Uzman 1 yıl önce Şikayet Et
    Gs ye Belhanda ve onyekuru alınsa daha iyiydi,hala onlar gibi iyi transfer yapılmadı
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Maç 3-0'dan, bizim 2 stoperin beceriksizliğinden 3-2'ye geldi zaten.. Belhanda efendi de 2 tane penaltı golü atmış.. Sezona süper başlamış.. Cacık olmaz.. Ancak A.Demir gibi alt takımlarda oynarlar Onyekuru ile birlikte.. Herkes hakettiği yerde yani..
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Gördük ne kadar formda olduğunu fener maçında. GS den ayrılırken yönetimlerine küfür etmişti kovulmuştu bugün yine çirkefliğe devam siz de bunun haberini yapıp pirim verin
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Futbolculuğu tamam azıcık efendi olsa çok itici tipi var insan sokakta görse dövesi gelir
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu an bile gs de belhanda gibi orta saha yok,kıymeti bilinmedi.
    Cevapla