TFF'den yeni yabancı oyuncu kararı!

Türkiye Futbol Federasyonu, önümüzdeki sezon da 8+3 şeklinde devam edecek yabancı oyuncu kuralına dair önemli bir karar daha aldı.

GİRİŞ 29.06.2022 10:27 GÜNCELLEME 29.06.2022 14:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu, bu sezon liglerde uygulanacak kuralları açıkladı.

İlk olarak yabancı konusuna açıklık getiren TFF, geçen sezondan farklı olarak, artık vizesi yapılmamış olsa bile yabancı uyruklu oyunculardan en fazla 14'ünün tescil edileceğini duyurdu. Süper Lig'de kulüpler, 14 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirmesi halinde bu futbolculardan en az birinin 01.01.1998 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması zorunlu tutuldu.

Genç futbolcular için ek kontenjan açıldı

Buna ilaveten kulüpler 01.01.2001 ve daha sonra doğmuş olmaları ve U14 milli takımı dâhil olmak üzere ülkesinin milli takımlarında en az 10 müsabakada oynamış olmaları koşulu ile 3 yabancı uyruklu futbolcu daha tescil edebilecek.

Bu durum, TFF 1. Lig'deki kulüpler açısından ek yabancı sayısı 2 olacak. Yine Süper Lig'de 2002 ve daha genç oyuncular, A takım listesinde bulunmasa bile müsabakalarda yer alabilecek. Ayrıca bu futbolcuların son 6 ay süreyle kulübüne tescilli olması halinde, 15 yaşını tamamlamış olmaları şartıyla amatör olsa bile profesyonel maçlara çıkabilecek. Futbol Federasyonu ayrıca, altyapı fon bedellerini de açıkladı. Buna göre, 1 yabancı için 87 bin 500, toplam 14 yabancı için ise 5 milyon 425 bin lira ödenmesini hükmetti.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 8
  • Osmanli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu federasyon baskani kuluplerin dedini yapar birisi cikipta 5+3 olsun demiyor madem 8 yabanci oynucak 3 tane yerli alt yapidan oynama zorunlu getirsinler 8 yabancidan fazla yabanci oynamasin yabanci yerli oyunculardan vergi %50 vergi alinsin avrupada en az vergi alan futbolculardan Turkiyedir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her gelen federasyon yeni bir şeyler çıkarıyor, istikrar yok, her 2-3 senede bir sil baştan, Ülke futbolunu baturdınız..
    Cevapla
  • Samii 1 yıl önce Şikayet Et
    Cebelitarık milli takımına yolla 200 bin alsın oyıncuları milli takıma bunlar aşılmayacak konular değil.
    Cevapla
  • mysti 1 yıl önce Şikayet Et
    yavanciya degil yerliye bak. kkuplere altyapilarinda yetismis olmak sarti ile ilk 11 de 2 yerli oynatma sarti koy bak futbol nasıl avrupanin zirvesine cikiyor yok yerli kontenjani olacak yok yabancı su sartlarda olacak. o şekilde bir yere varilmaz .
    Cevapla
  • C.ÇALIŞKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden altyapıya alınacak futbolcuyu altyapı hocası seçer, kimin devam edip etmeyeceğine o karar verirdi Şimdi bastırıyorsun parayı çocuğu yazdırıyorsun spor okuluna sonra az buçuk yetenek varsa bastırıyorsun ilgili kişiye parayı senin çocuğunu çıkarıyor üst klasmanda, yerli yabancı diye ısrar etmeyeceksin gerek yok, önce toplum içerisinde ahlâkı/iş ahlâkını yerleştir, bak o zaman ne yetenekler çıkıyor, sen torpili sönümlemeden iş ahlakı edilmeden 11 yerli değil 111 yerli şartı da getirsen düzelmez.
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Kulüpler yerli oyuncu oynatmadığı sürece Türk futbolundan bahsetmek mümkün değildir. Olsa olsa yabancı futbolculardan bahsetmek gerekir. Bu kulüpler Türk futboluna hizmet etmeyecekse neye hizmet ediyorlar? Eğer ben yabancı oyuncu seyredeceksem neden süper lige bakayım? En berbat futbol burada oynanıyor!
    Cevapla
  • Mersin 33 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık yabancı liklri izliyor olacağız piramiyer lik varken
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle