Çarpıcı sonuç! İstanbul, Avrupa'da lider dünyada 2. sırada

Türkiye'de sekiz İstanbul takımının Süper Lig'de yer alması tartışılırken, bu tablonun dünyada benzer örnekleri de bulunuyor.

Çarpıcı sonuç! İstanbul, Avrupa'da lider dünyada 2. sırada
Çarpıcı sonuç! İstanbul, Avrupa'da lider dünyada 2. sırada
GİRİŞ 03.06.2022 14:57 GÜNCELLEME 04.06.2022 00:15
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

   
Haber7 Spor Servisi

Ümraniyespor ve İstanbulspor'un Süper Lig'e yükselmesinin ardından Türkiye'nin en üst düzey liginde gelecek sezon 8 İstanbul takımı yer alacak. 

Spor Toto Süper Lig'de 2022-23 sezonunda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Medipol Başakşehir, Fatih Karagümrük, Kasımpaşa, İstanbulspor ve Ümraniyespor, İstanbul şehrini temsil eden takımlar olacak.



DOĞU ANADOLU VE EGE'DEN HİÇ TAKIM KALMADI

İstanbul'dan 8 takımın Süper Lig'de yer alması Anadolu kulüplerinin taraftarları arasında tepkiye neden olurken Doğu Anadolu ve Ege bölgesinden hiçbir takımın Süper Lig'de yer almaması dikkat çekti.



İSTANBUL 8 TAKIMLA DÜNYADA 2. AVRUPA'DA İLK SIRADA

Peki Türkiye'de tartışmaları beraberinde getiren bu tablonun bir benzerini yurt dışında görmek mümkün mü? Yaptığımız araştırmanın sonucunda İstanbul, dünyada birinci lig düzeyinde en fazla takım bulunduran 2. şehir konumunda, Avrupa'da ise ilk sırada alıyor.

Dünyadaki üst düzey liglerde en fazla takım bulunduran bazı şehirler şöyle:


BUENOS AİRES 13 TAKIMLA DÜNYADA İLK SIRADA

Buenos Aires bu istatistikte dünyada başı çekiyor. 28 takımlı Arjantin Ligi'nde başkent Buenos Aires'ten tam 13 takım yer alıyor.



Dünyanın en büyük derbilerinden olan Boca Juniors ve River Plate takımları dışında, Argentinos jrs, Velez Sarsfield, Indepentidiente, Huracan, San Lorenzo, Lanus, Banfield, Arsenal, Defensa, Tigre ve Racing de Buenos Aires'i temsil ediyor.



LONDRA'DAN 7 TAKIM PREMİER LİG'DE YER ALACAK

Futbolun beşiği İngiltere'de ise başkent Londra geçtiğimiz sezon Premier Lig'de 6 takımla temsil edildi. Bu sezon ise Premier Lig'e geri dönen Fulham'la birlikte Londra'dan tam 7 külüp en üst düzey ligde yer alacak. Bu takımlar; "Chelsea, Arsenal, Tottenham, West Ham United, Crystal Palace, Brentford ve Fulham"



MADRİD'DEN 5 TAKIM

Dünyanın en önemli liglerinden İspanya La Liga'da ise Madrid ekipleri fazlalığıyla dikkat çekiyor. Real Madrid, Getafe, Atletico Madrid ve Rayo Vallecano geçtiğimiz sezon La Liga'da yer aldı. Bir alt ligden yükselmeyi başaran Valladolid ile birlikte gelecek yıl 5 Madrid kulübü en üst ligde yer alacak.



RUSYA'DA 4 MOSKOVA EKİBİ 1. LİG'DE

Rusya'nın en düzey liginde Moskova takımları hem başarıları hem de fazlalığıyla lige damga vurmuş durumda. Şampiyonlukların büyük bölümünü elinde bulunda CSKA Moskova, Spartak Moskova, Dinamo Moskova ve Lokomotif Moskova Rusya Premier Ligi'nde yer alan 4 başkent ekibi.



ATİNA'DAN 4 KULÜP SÜPER LİG'DE

Yunanistan'da başkent Atina'dan yine 4 takım Süper Lig'de yer alıyor. Dünyanın en ateşli derbilerinden olan Panathinaikos - Olympiakos maçının yaşandığı Atina'da AEK ve Atromitos kulüpleri de başkenti Süper Lig düzeyinde temsil ediyor.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 72
  • Temel 1 yıl önce Şikayet Et
    bende farklı şehirlerden takımların olmasını isterdim, ama bir Ümraniye ilçesi kadar olamadılarsa kabahati kendilerinde arasınlar, başkalarına çamur arasınlar.
    Cevapla
  • Emre 1 yıl önce Şikayet Et
    Neyi tartisiyorlar anlamiyorumki kardesim adamlar cikmis oynamis haketmis sende oyna sende yuksel nedir yani
    Cevapla
  • Özkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Deplasman masrafları azalacak ekonomi olarak iyidir
    Cevapla
  • DERVİŞBABA 1 yıl önce Şikayet Et
    Normal. Hak eden yükseliyor
    Cevapla
  • Terazi 1 yıl önce Şikayet Et
    DÜNYADA İstanbul kadar kalabalık kaç şehir var ki?? İstanbul zaten başlı başına bir Avrupa ülkesi kadar kalabalık bir şehir.. Normal sonuçta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle