Trabzonspor-Beşiktaş maçında kural hatası iddiası!

Eski Süper Lig hakemi Ahmet Çakar, Trabzonspor-Beşiktaş maçında hakem Zorbay Küçük'ün kural hatası yaptığını ileri sürdü.

Trabzonspor-Beşiktaş maçında kural hatası iddiası!
Trabzonspor-Beşiktaş maçında kural hatası iddiası!
GİRİŞ 04.04.2022 00:06 GÜNCELLEME 04.04.2022 13:42
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 47. dakikasında yaşananlar tartışmalara sebep oldu.

Uğurcan Çakır, takım arkadaşından gelen topu eliyle kontrol etti ve hakem Zorbay Küçük endirekt serbest vuruş kararı verdi. Siyah-beyazlılar endirekt serbest vuruşta baraja takıldı. Maçın ardından endirekt serbest vuruşun kullanıldığı yerle ilgili 'kural hatası' iddiaları öne sürüldü.



IFAB ne diyor?

IFAB kuralları, bu konuyla ilgili şöyle diyor:

"Rakip kale alanı içinde hücum eden takıma verilen endirekt serbest vuruş, kale çizgisine paralel olan kale alanı çizgisi üstündeki ihlalin yapıldığı yere en yakın noktasından yapılır."

Kural hatası, yıllar önce Sergen Yalçın'ın attığı golü hatırlattı!

Yıllar önceki Beşiktaş-Altay maçından aynı pozisyonda, kural doğru uygulanmış ve vuruş kalenin yanı veri karşısından kullanılmıştı. En direkt vuruşta Sergen Yalçın topu ağlara göndermişti.


Ahmet Çakar: Açık bir kural hatası 

Eski hakem Ahmet Çakar, Trabzonspor-Beşiktaş maçında hakem Zorbay Küçük'ün kural hatası yaptığını iddia etti.

 

Çakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye nin en büyük maçında hakem net bir kural hatası yaptı. Rakip kale sahası içinde bir çift vuruş olursa (kaleci uğurcan a geri pas) bu vuruş kural gereği ön çizgi üzerinden yapılır.Zorbey yan çizgi üzerinden yaptırarak açık bir kural hatası yapmıştır" dedi.

Çakar, sonraki paylaşımlarında ise şu ifadeleri kullandı:

- Ya MHK naber vasıfsız adamlar.13 hakemi yediniz, kalanlar kural hatası yaparak maçların içine ediyor.

- MHK , cok bilmişler. Bakın FİFA talımatı. Federasyonun da sitesinde duruyor. Bağlayıcı bir kural . Tıpkı penaltının , penaltı noktası üzerinden atılması zorunluluğu gibi...



GÜNTEKİN ONAY: BİR HATA VAR

Süper Lig'in yayıncı kuruluşu olan beIN Sports'ta Güntekin Onay, kuralı ekrana getirerek bunun hakem hatası mı kural hatası mı olduğunu beIN Trio yorumcularının açıklayacağını söyledi. Onay, vuruşun yapılması gereken yeri de canlı yayında gösterdi.



DENİZ ÇOBAN: TALİMATA GÖRE KALECİYE PAS KARARI VERMEMELİYDİ

beIN Trio programında pozisyonu yorumlayan eski Süper Lig hakemi Deniz Çoban; "Bence bilerek top dışarı çıkmasın, kaleci de gelsin alsın diye dokunuyor Hüseyin. UEFA eğitiminde bu tarz bir karar için yüzde 100 emin olunmalı deniyor. Kimsenin aklında soru işareti bırakmayın diyor. Talimata göre kaleciye pas kararı vermemeliydi.



Uğurcan'ın topu eline aldığı yerin hizasındaki ön çizgiden kullanılmalıydı bu endirekt serbest vuruş. Bu işin ABC'sinde yazar. İlk hakem olmak istenildiği zaman öğretilir bu. Yardımcılar, VAR, AVAR uyarmıyor yani 7 hakem bu kuralı bilmiyor.

Hadi onu unuttun. Rakip oyuncular 9 metre 15 santim uzakta duracaklar. Oyuncular burada 5.5 metrede. Akıl tutulması bence bu.



DENİZ ÇOBAN: BEŞİKTAŞ'IN İTİRAZ ETMESİ LAZIM

Kural hatası denince hemen maçın tekrarı gelir. Maçın tekrar edilmesi için Beşiktaş'ın itiraz etmesi ve tekrarını istemesi lazım. TFF, MHK'dan görüş isteyecek. MHK, hakemden rapor isteyecek. MHK, TFF'ye görüş bildirecek. TFF de toplantı yapacak." dedi.

YORUMLAR 54
  • yusuf le 2 yıl önce Şikayet Et
    Tekrar oynansın maç yaa ... yenilsek bile önemli değil o atmosfer o birlik beraberlik süperdi ... kimin umrunda şampiyonluk yolunda bir maç daha oynarız....
    Cevapla
  • Olcan 2 yıl önce Şikayet Et
    B.münih geçen maç 12 kişi oynadı Türkiye de olsa ne olurdu hükmen mağlup, maç tekrarı, kural hatası anlat anlat dur Gereksiz tartışma
    Cevapla
  • özel sektör işçi 2 yıl önce Şikayet Et
    2021-2022 şampiyonu fenerbahçe dir. Kupamızı verin
    Cevapla
  • ORHAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Hüseyin geri pas yapmadı, top dışarı çıkmasın istedi. Maç tekrarlansın Beşiktaş'ı eli boş gönderelim
    Cevapla
  • Ahmet354261 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz ahmet cakarin nasil mac yonelttigi e biliyoruz soz konusu istanbul takimiysa anadolu takimlari bir hicti ordan o hakemleri de iyi biliriz agzi olan konusuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle