Alpay Özalan: 2 imza atan 1 yıl men edilecek!

TBMM İdare Amiri ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi'nin detaylarını anlattı.

Alpay Özalan: 2 imza atan 1 yıl men edilecek!
Alpay Özalan: 2 imza atan 1 yıl men edilecek!
GİRİŞ 23.03.2022 22:27 GÜNCELLEME 24.03.2022 00:38
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

TBMM İdare Amiri ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi'nin detaylarını anlattı.

İşte önemli noktalar:

-Spor kulüplerinde sadece başkan ve yöneticiler değil, muharras üye, müdür ve sportif direktör ya da idari menajerler gibi yetki verilmiş kişiler de yaptıklarından sorumlu olacak. Menajer ücretlerinin üst sınırını aşan farklardan, o transferi yapanlar yükümlü olacak.

-Spor kulüpleri dernek vasfından çıkacak ve spor bakanlığı tarafından tescil edilecek.

-Spor kulübü kurmak için en az 7 kişinin bir araya gelmesi ve tescil başvurusu gerekiyor.

-Spor kulüpleri birleşerek federasyon ve konfederasyon gibi üst kurullar oluşturabilecek.

-Aynı ilde bulunan 15 kulüp birleşerek ortak tesis kurup, birlikte bundan yararlanabilecek

-Şirketleşme önünde hiçbir engel kalmayacak. Bazı üst liglerde yer alabilmek için spor anonim şirketi olma şartı ve onlara en az 1 milyon lira asgari sermaye zorunluluğu getiriliyor.

-Kulüpler ve anonim şirketleri için denk bütçe esas olacak. Herkes geliri kadar harcayacak. TFF'nin yaptığı harcama limitleri çalışmaları da bu şekilde yasal bir dayanağa kavuşacak.

-8 bin 500 TL'nin üzerindeki her işlem finans kuruluşları üzerinden yapılıp, kayıtlı olacak.

-Kurallara uyulmayan miktar ve zarardan yöneticiler şahsi mal varlığıyla da sorumlu olacak. 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası alabilecekler. İbra olup, ayrılsalar da sorumluluk sürecek.

-Federasyonlar arasında hiçbir ayrım olmayacak, hepsi aynı kanuna esas yapıya kavuşacak.

-Federasyon merkezlerinin Ankara'da olma şartı yok. Federasyonlarda 11 asıl 11 yedek yönetici bulunacak ve en az 2 tanesi milli sporcu olacak. En fazla 3 dönem başkanlık şartı var.

-TFF'nin kurulları 4 yıl için seçilecek ve Tahkim üyeliği için en az 10 yıl kıdem gerekecek.

-Oyuncuların çifte imza atması halinde, müsabakalardan 1 yıl men edilecek, menajerinin lisansı tamamen iptal edilecek ve yönetici 300 güne kadar adli para cezası alabilecek. (Akşam)

YORUMLAR 9
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra kulüpleri yönetecek kimseyi bulamazsınız ,kulüpler parası, vizyonu olmayan kişilerin eline geçecek.
    Cevapla
  • Anadolu Birliği 2 yıl önce Şikayet Et
    bugün kanun yapılabilir, ancak yarın malum takımlar bu kanunu ihlal ederse, ilgililer toplanır, mevzuat malum takımlar lehine göre değiştirilirse, (şike yapan takım lig düşer uygulaması değiştirildiği gibi) aynı ihlal diğer anadolu takımları tarafından yapılırsa kanundaki ceza aynen uygulanırsa ve buna adalet deniliyorsa....
    Cevapla
  • B.Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok olumlu buluyorum bu düzenlemeleri özellikle yöneticilere kişisel sorumluluk yüklenmesi işlerini ciddiye alıp kulüplerin kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanmaları açısından önemli.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen bul yeni sistem napican idam mi edicen
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazi kisimlar iyi iş insaninin parasi var enkolay yol bir külüp başkanliği ile kendinin reklamini yapmak geliyor yaşli eski futbolculari aliyor külüp u borç batağina sokup birakip gidiyor güzel bişey kendi doneminin borcundan sorumlu olmak ama bence caydirici deyil başkanlik doneminde zarar ziyandan başkan sorumlu olmali ayağini yorganina göre uzatsin oyle topçular aliniyorki o takimin genç takiminda o futbolcudan daha iyi topçu var onu görmuyor veya onu oynatmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle