Adil Gevrek: Hakemler de zan altında kaldı

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, "Hakemlerle alakalı yapılan operasyon mu diyelim, devrim mi diyelim bilmiyorum. Görünen o ki şu an hakemlerle oynanan 28 haftaya dönüp bakmak lazım" dedi.

Adil Gevrek: Hakemler de zan altında kaldı
Adil Gevrek: Hakemler de zan altında kaldı
GİRİŞ 10.03.2022 18:41 GÜNCELLEME 10.03.2022 18:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulunun (MHK) hakem ve gözlemcilerdeki klasmanları yeniden belirlemesi kararıyla görev verilmeyen hakemlerin ve yönettiği maçların zan altında kaldığını söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfının Maslak'taki merkez binasında gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gevrek, "Hakemlerle alakalı yapılan operasyon mu diyelim, devrim mi diyelim bilmiyorum. 28 haftayı bu hakemlerle oynadık. MHK'nin yapacağı bir değişiklik olmalı mıydı? Hepimiz şikayetçiydik. Bizim çok canımız yandı. Zaman zaman sesimizi çıkartmaya çalıştık. Görünen o ki şu an hakemlerle oynanan 28 haftaya dönüp bakmak lazım. Hakem hatalarından dolayı çok puanlar kaybettik. Görevlerine son verilen hakemlerin kendi adımıza çok maçları var. Bir açıklama yapılmadı, neden alındılar diye. Çoğu hakemden şikayetçi olmamıza rağmen hakemler de zan altında kaldı, yönettiği maçlar da kaldı." ifadelerini kullandı.

Hakemlerle ilgili değişikliği desteklediklerini ancak zamanı doğru bulmadıklarını aktaran Adil Gevrek, şöyle konuştu:

"İşin son çeyreğine gelmiş dönemde böyle bir şey yapıldığı zaman, bu yönetilen maçlarla alakalı sıkıntı mı var deyip açıklama yapılması gerekir. Biz Malatyaspor olarak çok ciddi puanlar kaybettik hakem hatalarından dolayı. TFF ve MHK de kabul etti. Ne olacak şimdi, bizim puanlar geri verilecek mi? Ligin zirvesinde olan takımdan UEFA'ya gidecek olan takımlara, altta olan takımlarla alakalı, onlar bileğinin hakkıyla gelmiştir ama bu hakemlerin yönettiği maçlara bizim tarafımızdan soru işaretiyle bakılıyor. Bu kararın alınması, bir değişimin yapılması doğru olabilir ama zaman olarak yapılması yanlış. Sezon başında ya da devre arasında olabilirdi, o zaman TFF ve MHK zan altında kalmazdı. Bu alınan karara kısmen katılsak da zaman olarak katılmadığımızı söylüyorum. Türk futbolunda ilk defa böyle bir şey yapılıyor."

Bu arada, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına, Kulüpler Birliği Vakfı ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Tahir Kıran, Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Süleyman Hurma, Kasımpaşa Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Saraç katılırken, diğer kulüp başkanları çevrim içi olarak toplantıda yer aldı.

YORUMLAR 5
  • Onurlu44 2/2 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sene koro halinde Malatya'ya hakaret edildi, küfredildi. Kötüyse takım bizim, kötüyse başkan bizim. Bunu ancak Malatyalılar değerlendirir. Size ne oluyor. Malatya başkanına "gevrek simit" gibi sözlerle hakaret ediyordunuz. Bu sezon hakemlerle işi bitirdiniz. Eh bunun senesi de var.
    Cevapla
  • Onurlu44 1/2 2 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Malatya'lı hemşehrilerim, dikkat edin ne zaman Malatyaspor la ilgili bir haber yapılsa alt yorumlarda Trabzonlular hep aynı basmakalıp sözlerle yorum yapıyorlar. Karalayıcı, aşağılayıcı, küçümseyici ve alaycı tavırlarla hakaret ediyorlar. Geçen sezon Malatyaspora neler yaptıklarını unutmadık! Eğer ligde düşme olsaydı Malatya düşerdi bunun en büyük sebebi de Trabzondur. En iyi topçusunu son dakika ayartma, TFF'yle bir olup Malatyadan habersiz maçı erteleme ve bu sezonda hala devam eden Malatya-Trabzon maçlarındaki hakemlerin yanlı tutumu...
    Cevapla
  • Fb1907 2 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon Futbol Federasyonu kupaları kendine almak için ince ayarlı çalışmalara devam ediyor..
    Cevapla
  • SözünÖzü 2 yıl önce Şikayet Et
    sen önce batırdığın takımı kurtarmaya bak fenerli abilerinin sözcülüğünü yapmak için Malatyasporu feda ettin
    Cevapla
  • Onurlu44 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangi takım taraftarıysan git orada yorum yap. Malatyaspora dil uzatma. Özellikle Trabzonspor maçlarına bir baksınlar bakalım Malatyaspor nasıl katledilmiş görsün herkes.
    Cevapla