Sivasspor- Fenerbahçe maçında kural hatası iddiası

Süper Lig'de bugün oynanan ve 1-1 berabere sonuçlanan Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşmasında maçın orta hakemi Alper Ulusoy skandal bir hataya imza attı.

Sivasspor- Fenerbahçe maçında kural hatası iddiası
Sivasspor- Fenerbahçe maçında kural hatası iddiası
GİRİŞ 22.01.2022 19:52 GÜNCELLEME 22.01.2022 19:52
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşmasında hakem Alper Ulusoy skandal bir hataya imza attı.

Yere yatarak kafayla kaleciye pas verdi

Karşılaşmanın son anlarında Fenerbahçeli Osayi-Samuel, futbol oyun kuralların izin vermediği bir hareketle yerde duran topu kafa ile kalecisi Berke'ye verdi. Fenerbahçe kalecisi de topu eline alarak oyunu devam ettirdi.

Futbol oyun kurallarına aykırı

Ancak bu durum futbol oyun kurallarının 12. Maddesi olan fauller ve fena hareketlerin içinde yer alan  sportmenlik dışı davranışlardan dolayı ihtarlar bölümünde ihtarla cezalandırılması gereken bir davranış olarak yer alıyor.

Sarı kart ve çift vuruş

Eğer bir oyuncu hakimiyetindeki topu kaleciye pas kuralını hile ile (yerdeki topu kafa ile vermek, ayağıyla topu havaya kaldırıp dizi, göğsü, kafası ile kaleciye vermek) aşma yoluna giderse sarı kart ile cezalandırılıyor ve aleyhine endirekt serbest vuruş veriliyor.

Kaleci havaya kaldırıp arkadaşı kafa pası verirse..

Aynı şekilde eğer bir kaleci eline almaması gereken bir topu eline almak için topu ayağıyla takım arkadaşının kendisine vermesi için havaya kaldırırsa bu da sportmenlik dışı bir davranış sayılıyor ve kaleciye sarı kart gösterilip aleyhine endirekt vuruş veriliyor.

Osayi-Samuel'in hareketi cezasız kaldı

Osayi-Samuel'in futbol oyun kurallarına aykırı hareketi ise oyun maçın hakemi Alper Ulusoy tarafından devam ettirildiği için cezasız kaldı. (Ajansspor)

YORUMLAR 25
  • Ugur26 2 yıl önce Şikayet Et
    Zajcin pozisyonuda penaltıydı resmen yumruk yedi oku görmeyen hakem bunu nasi görsün
    Cevapla
  • yusuf27 2 yıl önce Şikayet Et
    Dur bekleyin safari oviciniz gelsin ondan sanra maç tekrarlanır sus be sivaslılar duymasın şen dana aile kasabı koç halleder aman sus
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    bu fenerliler futboldan harbiden anlamıyor Galatasaray maçında da kural hatası yapıyorlardı.Neredeyse maça fazladan yabancı futbolcu alıyordı ve son anda uyardılar yoksa fener hükmen mağlup sayılacaktı.
    Cevapla
  • Tarık7 2 yıl önce Şikayet Et
    fenerin hükmen mağlup sayılması gerek ve fener kural hatası yapdı.
    Cevapla
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi len ordan düşman seni
    Cevapla
  • Sivas 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne saçma bir kural . O kadar çok sportmenliğe ters durumlar var hepsi normal oluyor , bumu anormal.??????? Aslinda bizim hakemlerin hiç biri sportmeliğe uymuyor ,kural hatası büzün sezona hitap ettigi için lig yeniden baslasin....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle