Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde tartışılan penaltı kararı!

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getiren mücadelede tartışmalı bir karar yaşandı.

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde tartışılan penaltı kararı!
Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde tartışılan penaltı kararı!
GİRİŞ 19.12.2021 19:27 GÜNCELLEME 19.12.2021 23:03
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya geldiği mücadelede Fırat Aydınus'un sarı-lacivertiler lehine verdiği penaltı kararına siyah-beyazlı futbolcular büyük tepki gösterdi.



Karşılaşmanın 12. dakikasında Fenerbahçeli Rossi ile Beşiktaşlı Larin ceza alanı içindeki pozisyonada hava topu mücadelesine girdi. Meşin yuvarlak yere düşerken Larin'in koluna çarpınca maçın hakemi Fırat Aydınus tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.



Bir süre VAR'la iletişim halinde olan Aydınus kararını değiştirmedi. Beşiktaşlı futbolcular Aydınus'un penaltı kararından sonra yoğun itirazlarda bulundu.

Penaltı atışında topun başına geçen Mesut Özil, 14. dakikada Femerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Erman Toroğlu: Maçı Fenerbahçe forması giymiş gibi yönetti

Eski hakem Erman Toroğlu, maçın hakemi Fırat Aydınus'un verdiği penaltı kararını değerlendirdi. Toroğlu, "Fırat Aydınus ilk yarı verdiği kararla maçı Fenerbahçe forması giymiş gibi yönetti. Ben böyle rezil bir penaltı görmedim. Larin elini nereye sokacak Fırat. Tamamen vücudun doğal hareketi. Emekliliği gelen adama hakemlik yatırırsınız bu kadar olur." ifadelerini kullandı.

Rıdvan Dilmen: VAR'ın inceleme için çağırması gerekiyordu

Devre arasına pozisyonu yorumlayan spor yorumcusu Rıdvan Dilmen: "VAR'a Hakan Ceylan'ın atanması yanlış. VAR'da tecrübesi var doğrudur ama Süper Lig hakemi olmayan bir hakemi atadığınızda o zaman ast - üst oluyor. Fırat abisini, Cüneyt abisini çağıramama durumları. Soru işareti kalmaması için MHK'nın çok büyük hatasıdır. Fırat Aydınus'un açısından pozisyon penaltı ama Hakan Ceylan'ın görebileceği bir açı var. VAR'ın inceleme için çağırması gerekiyordu." ifadelerinde bulundu.

Tümer Metin: Bana göre penaltı değil pozisyon

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Tümer Metin ise, "Fenerbahçe pozisyon üretmeden penaltı, golü buldu; pozisyon üretmeden hata golü buldu. Bana göre penaltı değil pozisyon. Çok kolay penaltı. Fırat Aydınus çok güvendiğimiz bir hakem ama hakem yorumudur." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 111
  • German 50. 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da Dortmund Münih,oynadi Dortmund ,penaltıyla kayp etti,ve Şampiyonluk tehlikeye girdi, hiç kimse cikipda ne Hakemi eleştiriren olmadi,bizim Türk takimlari kayp ettigi her maçda Hakemi suçluyor sanki maç Hakemle kazanılıyor, bu kafayla yakinda Afrikanin gerisinde Top oynarsınız, Almanya dan selamlar
    Cevapla
  • Özcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl penaltı? Hakemler iyice sapıttı düzelmeleri için orta ve var hakemleri yabancı olmalı
    Cevapla
  • CELAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamın emekliliği gelmiş ne yapsın bir ikramiyesi olmasın mı?
    Cevapla
  • Gsli 2 yıl önce Şikayet Et
    Öyle demeyin arkadaşlar hakemlerden insan onlarda hata yapabilir
    Cevapla
  • Ali Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı hakemler en azından derbileri yönetsin ! Başka türlü olmaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle