Sivasspor'dan Beşiktaş'a hakem tepkisi!

Sivasspor Kulübü, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Yaşar Kemal Uğurlu atamasıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Sivasspor'dan Beşiktaş'a hakem tepkisi!
Sivasspor'dan Beşiktaş'a hakem tepkisi!
GİRİŞ 01.10.2021 19:09 GÜNCELLEME 01.10.2021 19:19
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Sivasspor maçına atanan hakem Yaşar Kemal Uğurlu'yla ilgili sözlerine Sivasspor cephesinden tepki geldi.

Sivasspor'un açıklamasında; "Ahmet Nur Çebi’nin açıklaması hakemleri iyi niyetle uyarmaktan ziyade, onların baskı altına alınmasına sebep olacak bir açıklama olarak yorumlanmış ve bizi rahatsız etmiştir." ifadelerine yer verildi.

Kırmızı Beyazlı kulüpten yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Çok sevdiğimiz, bir önceki Kulüpler Birliği Başkanı Sn. Ahmet Nur Çebi’nin Fanatik Gazetesi’ne verdiği özel demeçte, “Sivasspor ile oynayacağımız maçta gözüm tamamen hakemler üzerinde olacak. Lig arasında zaten ayrıntılı değerlendirme yapmak için hazırlanıyorum. Bu maça Yaşar Kemal Uğurlu ve yardımcıları atanmış. Hepsi dikkatli ve adil olacak! Haksızlık istemiyoruz. Hakkımızı kimsenin yemesine tahammülümüz yok. Bu saatten sonra hakem yönetimleri ile bizzat ilgileneceğim.” açıklaması tarafımızca; hakemleri iyi niyetle uyarmaktan ziyade, onların baskı altına alınmasına sebep olacak bir açıklama olarak yorumlanmış ve bizi rahatsız etmiştir.

Bu tür açıklamaların, maçın atmosferini olumlu etkilemesi düşünülemez, aksine gergin bir ortam oluşmasına sebep olur ve Türk futboluna hiçbir katkı sağlamaz. Maçın oynanmasına saatler kala kimse aba altından sopa göstermesin.

Cumartesi akşamı sadece futbolun ve ortaya konulan mücadelenin konuşulacağı, saha dışı etkenlerden kimsenin medet ummayacağı dostça bir müsabaka temenni ediyoruz."

Başkan Çebi ne demişti?

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, daha önce yaptığı açıklamada, “Hakemlerin performansından kimse memnun değil. Maçlar bitince hakemler hakkında açıklama yapacağım. Bunun peşini bırakmayacağım. VAR odasında oturup da görmemek ayrı bir şey, saha içinde görmemek ayrı. Odanın içinde oturup 3 kez izleyip göremiyorsan adama sorarlar” ifadelerini kullanmıştı.

"Bizzat ilgileneceğim"

Çebi, Sivasspor maçına Yaşar Kemal Uğurlu atamasının açıklanmasının ardından ise, “Sivasspor ile oynayacağımız maçta gözüm tamamen hakemler üzerinde olacak. Lig arasında zaten ayrıntılı değerlendirme yapmak için hazırlanıyorum. Bu maça Yaşar Kemal Uğurlu ve yardımcıları atanmış. Hepsi dikkatli ve adil olacak! Haksızlık istemiyoruz. Hakkımızı kimsenin yemesine tahammülümüz yok. Bu saatten sonra hakem yönetimleri ile bizzat ilgileneceğim” değerlendirmesini yaptı.

BEŞİKTAŞ'TAN CEVAP!

Beşiktaş Kulübü, başkan Ahmet Nur Çebi'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Ajax maçının ardından basın mensuplarıyla sohbeti sırasında hakemlerle ilgili sözlerine tepki gösteren Sivasspor Kulübüne yönelik açıklama yayımladı.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, "Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Sivasspor Kulübünden yapılan açıklamada ifade edilenlerin aksine, sezon başından beri futbol A takımımızın, hatta Süper Lig'de mücadele eden diğer rakiplerimizin de hatalı hakem kararları nedeniyle yaşadığı mağduriyetleri dile getirmiş ve bu konuyla ilgili Süper Lig'e verilecek milli maç arasında detaylı değerlendirmelerde bulunacağını belirtmiştir." denildi.

Çebi'nin söz konusu açıklamasında, ne yarınki rakipleri Demir Grup Sivasspor'un ne de ilgili maçta görev yapacak hakemlerin isminin hiçbir şekilde geçmediği kaydedilerek, "Hal böyleyken, başkanımız Ahmet Nur Çebi'nin beyanlarının, Demir Grup Sivasspor maçında görev yapacak hakemleri baskı altına alma amaçlı yapılmış gibi ifade edilmesi gerçekle hiçbir şekilde örtüşmemektedir. Kulübümüzün, futbol A takımımızın maçlarında görev yapacak hakemleri baskı altına almak gibi bir düşüncesi söz konusu dahi olamaz. Beşiktaş Kulübü olarak, başta futbolcularımız olmak üzere diğer takımların futbolcularının da alın terlerinin karşılığını adil yönetimler sonucunda alması taraftarıyız." görüşlerine yer verildi.

 

YORUMLAR 64
  • 1907 2 yıl önce Şikayet Et
    Rıza koyu bjk li :))) sıkıntı yok
    Cevapla
  • Yigido 2 yıl önce Şikayet Et
    Y.kemal uğur luyu sivas maçına verdilerse bilki bjk kazanacaktır. Bu hakemi sivas macina niçin verirler. Hakem kıtlığımi var. Büyük takımların imdaaaaat i ve kurtarıcı hakemi.
    Cevapla
  • Sivaslı 2 yıl önce Şikayet Et
    Emredersiniz efendim bjk-Sivas 7-0 verdim gitti
    Cevapla
  • Abdurrahman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bjk7- sivas 0 anladiniz siz onu
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahmeg Nur Çebi de hakem işine el attı ise Beşiktaş ın işi zor.Demekki takım sos veriyor!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle