Erman Toroğlu: Penaltıyı Metin Şentürk bile gördü!

Başakşehir - Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı penaltı pozisyonuyla ilgili eski hakem olan spor yazarları değerlendirmelerde bulundu.

Erman Toroğlu: Penaltıyı Metin Şentürk bile gördü!
Erman Toroğlu: Penaltıyı Metin Şentürk bile gördü!
GİRİŞ 20.09.2021 13:34 GÜNCELLEME 20.09.2021 13:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dün akşam oynanan Başakşehir - Fenerbahçe maçının 45. dakikasında yaşanan bir pozisyonda top ceza sahası içinde Osayi'nin eline çarparken hakem Ali Şansalan oyunu devam ettirdi. Eski hakem olan Fanatik yazarı Deniz Çoban ve Sabah Gazetesi yazarı Erman Toroğlu pozisyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve hakemin Başakşehir lehine penaltı kararına hükmetmesi gerektiğini belirttiler.

Deniz Çoban'ın Fanatik Gazetesi'ndeki yazısı şu şekilde:

Dün akşamki maça atanmayacak tek bir video hakem ismi sorsanız, Ali Şansalan ismini verirdim. Ama MHK maça en olmayacak ismi seçti ve Şansalan’ı atadı. Yani daha maç başlamadan hakem ekibini tartışmalı hale getirdi. Maçta hakemler açısından bir problemin olmamış olması, bu atamanın yanlışlığını ortadan kaldırmaz. MHK, bu tarz atamalara devam ederse, ligin sonuna doğru göğüsleyemeyeceği eleştirilerin hedefinde kalır. Maç içerisinde Aydınus tecrübesini kullanarak bir pozisyon dışında tutarlı düdükler çaldı. Pozisyonlara hakimdi ve oyuncuların güvenini kazandı. Sahada işini zorlaştıracak oyuncu da olmayınca, zorlanmadan bir maç tamamladı.

Çekecek vakti vardı

Bence maçta hakem açısından tek kritik pozisyon yaşandı. 45+1’de Başakşehir’in kullandığı serbest vuruşta top ceza sahası içinde Osayi’nin koluyla buluştu. Bence bu pozisyonda penaltı kararı verilmesi gerekirdi. Top uzak mesafeden gelirken, Osayi’nin toptan elini kaçırabilecek kadar vakti vardı. Elini kaçırmak yerine kolunu dizinin arkasına bariyer olarak koyarak, topun geçişini engellemek istedi. Kolu vücudundan açılmıştı. İstese kolunun topla temasını önleyebilirdi. Bunun için yeterli zamanı vardı.

Resim

ERMAN TOROĞLU: POZİSYONU ARKADAŞIM METİN ŞENTÜRK BİLE GÖRÜRDÜ!

Erman Toroğlu'nun Sabah Gazetesi'ndeki yazısı şu şekilde:

Fenerbahçe bir bildiri yayınladı. 'Ali Şansalan maç yönetmiş. VAR'a verilir mi' diye... Haklı oldukları yan olabilir. Başka hakem verilebilirdi. Ama şu da var; verdikleri beyanat yerini buldu. Başakşehir'in buz gibi penaltısı güme gitti. Ali Şansalan'dan başka herkes gördü Türkiye'de... İnanın o pozisyonu arkadaşım Metin Şentürk bile görürdü!

YORUMLAR 3
  • işinize gelmez 2 yıl önce Şikayet Et
    ulan şu pozisyon başakşehirli oyuncuda olsaydı fenerliler ortalığı ayağa kaldırmıştı ama kendilerine olunca maşallah sesleri çıkmıyor. Eğer ki adaletten bahsediyorsan haksızlık yapılan her kim olursa olsun susmayıp dile getireceksin ki gerçekten adalet aradığına inanalım... yoksa anca boş teneke gibi ses çıkarırsınız.
    Cevapla
  • Ertan 2 yıl önce Şikayet Et
    Fotoğrafa iyi bakarsan penaltı olmadığını görürsün ama sizde Erman abin gibi iyi niyet yok ki.
    Cevapla
  • Cüneyt 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu pozisyon tam tersi olsaydı Erman toroglu gündemine bile almazdı, fenerbahçe düşmanı
    Cevapla