Göztepe'de mağazanın adını taraftar koyacak

Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de mağazaların ismi için anket yöntemine gidildi.

Göztepe'de mağazanın adını taraftar koyacak
Göztepe'de mağazanın adını taraftar koyacak
GİRİŞ 11.08.2021 15:42 GÜNCELLEME 11.08.2021 15:42

Süper Lig ekiplerinden Göztepe, mağazalarının ismi için sosyal medyada anket açtı.

Socios uygulamasını indirerek $GOZ Fan Token alan sarı kırmızı taraftarlar, “Tam 35 Store”, “GÖZGÖZ Store”, “No:1925”, “1925 Dükkan”, “Store 35” gibi isimler arasında seçim yaparak, kulübün lisanslı ürün mağazalarının yeni marka adını belirleyecek.

Türkiye’de ilk olan bu oylama, 20 Ağustos 2021 tarihine kadar devam edecek. Oylama sonrasında en çok oy alan isim, sarı kırmızıların mağazalarının yeni marka adı olacak..

Türkiye'de daha önce hangi oylamayar yapılmıştı?

Token alan taraftarlar,  daha aktif şekilde kulübün alacağı kararlarda söz sahibi olabiliyor. Muslera’nın giyeceği eldivenin rengi, İstanbul Başakşehir oyuncularının ısınma t-shirtlerindeki mesajlar, Trabzonspor’un takım otobüsü tasarımı da fan token olan taraftlar tarafından belirlenmişti.

Dünyadaki örnekleri

Sadece Türkiye'de değil  dünyada da token sahibi taraftarlar kulüplerinde interaktif olarak karar sürecine katılıyor.

Roma’nın takım otobüsünün tasarımı, Barcelona kaptanın pazu bandındaki mesaj, Allianz Arena’daki gol kutlama marşı, Apollon Limasol’un ilk 11’i gibi bir çok şey oylamalarla belirlendi.

Aston Villa token dünyasına giriyor

Yeni nesil finans ve dijital dünyanın gelişmelerine kayıtsız kalmayan kulüpler arasına Aston Villa da dahil oldu. Chiliz $CHZ blok zincirinde basılan $AVL Fan Tokenlar yakında piyasaya sürülecek.

$AVL Fan Token sahipleri için Socios'dan her sezon kulüple bir dizi interaktif oylamaya katılma şansı da dahil olmak üzere birçok etkileşim fırsatı olacak. $AVL Fan Token, mevcut tüm Aston Villa üyeleri ve kombine bilet sahipleri için sınırlı bir süreliğine ücretsiz bir $AVL Fan Tokenı alma seçeneğine sahip olacak şekilde yakında piyasaya sürülecek.

Aston Villa Ticari Direktörü Nicola Ibbetson  şunları söyledi: "Küresel taraftar kitlemize kulüple daha fazla etkileşim kurma ve onları sevdikleri kulübe daha da yakınlaştırma fırsatı verecek olan Socios ile ortaklığımızı duyurmaktan heyecan duyuyoruz. AVL Fan Tokenlarının piyasaya sürülmesi, dünya çapındaki taraftarlarımıza kulüple etkileşimde bulunmak ve küresel ailemizin bir parçası olmak için daha fazla fırsat verecek. Bu, ister yerel ister uluslararası olsun, tüm taraftarlarımızın kulübe dahil olmaları için yeni ve yenilikçi bir yol."

KAYNAK: AJANSSPOR