TFF Başkanı Özdemir açıkladı: 18 takımlı lige dönülecek!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, 18 takımlı lige dönüş için 2 sezon, 3 yerine 4 takımın küme düşeceğini söyledi.

TFF Başkanı Özdemir açıkladı: 18 takımlı lige dönülecek!
TFF Başkanı Özdemir açıkladı: 18 takımlı lige dönülecek!
GİRİŞ 24.05.2021 16:00 GÜNCELLEME 24.05.2021 16:27
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

beIN SPorts'un yayınına katılan Nihat Özdemir, sezonu değerlendirirken bu süreçte kendilerine yapılan eleştiriler için "Zor bir yılı geride bıraktık. Sezon 11 Eylül'de başladı, 8.5 aydır ara vermeden 42 maç haftası oynadık. Ligi 21 takımlı oynatma fikrini çok düşündük. Biz ve kulüplerimiz birbirimize destek olarak ligi tamamladık. Bazen 'Ne işim var benim burada' dediğim çok oluyor. Ancak eleştirilmemek mümkün değil, bizim aldığımız her karar Türkiye'deki futbol için. Herkese eşit mesafede olmaya çalışıyoruz. Kulüpler Birliği'nden küme düşmeme konusunda toplu bir karar geldi, biz çok düşündük. Onlara hak vererek, düşmeyi kaldırmıştık. Zor bir sene oldu ama biz ve kulüplerimiz, birbirimize destek olduk" dedi.

Altay ve Altınordu arasında oynanacak TFF 1. Lig play-off finalin İzmir yerine İstanbul'da oynanmasının eleştirilmesiyle ilgili olarak Özdemir, "İzmir'de yapılacak tek stat var. Göztepe Stadı. Ancak bu stadı yeni sezon öncesi bakıma almışlar. İki kulüp yönetimiyle de konuştuk ve anlaştık. Belli sayıda seyirci alacağız. 2. ve 3. Lig finallerinde de belli bir oranda stat alacağız. Elimizden geldikçe, takımların şartlarını da göz önünde bulundurarak bütün ulusal kupa final maçlarını Olimpiyat Stadyumu'nda oynatmak istiyoruz" diye konuştu.

ÖNCE FENERASYON DEDİLER

Sezon öncesinde ve sırasında yapılan eleştirilere vurgu yapan Nihat Özdemir, "Fenerbahçe çok iyi bir kadro kurdu, çok transfer yaptı. Sezona da iyi başladılar. Fenerbahçe şampiyon olacak, TFF de yardım edecek, isimleri zaten 'Fenerasyon' dediler.. 'Tüm her şey Fenerbahçe için dizayn edildi' denildi. Bu sefer Galatasaray öne geçmeye başladı, 'Plan program böyle işliyor' dediler. Bir ara Beşiktaş öne geçti. 'Beşiktaş'a düzen var' dediler. Son haftaya gelindiğinde üç takım da eşit şansta girdi. Beşiktaş iki golle şampiyon oldu. Burada tezgahlar var, planlanıyor gibi şeylerin olmadığını kamuoyu gördü. Hem TFF 1. Lig'de hem de Süper Lig'de kimse bir şey konuşmuyor. Hepsinin boş olduğu, dedikodudan öteye gidilmediği görülmedi" ifadelerini kullandı. 

"GOL ÇİZGİSİ TEKNOLOJİSİ AVRUPA'DA KULLANMAYA BAŞLANIRSA BİZ DE BUNU YAPMAYA HAZIRIZ"

Futbolda artık VAR sisteminin vaz geçilmez olduğunu söyleyen Özdemir, "Samsunspor Başkanı, Altınordu - Samsunspor maçı nedeniyle teşekkür etti. Maçı Altınordu kazandı. Penaltı vardı, kırmızı vardı. Kaybetmesine rağmen Samsunspor Başkanı teşekkür etti. Ben bunu istiyorum. VAR sistemi her yıl ileriye gidiyor. Rakamlar da ortada. TFF 1. Lig'de de yeni sezonda uygulama kararı aldık ama bazı statların durumu bunu engelliyor. Avrupa'da gol çizgisi teknolojisi olursa uygulanmaya başlanırsa biz de getiririz. Bir çok ülkenin sistemini Hawk Eye kullanıyor. Gelmesi için fikir birliğine varmıştık" dedi.

Fenerbahçe'nin hawk-eye sistemi ile ilgili suç duyurusu olduğunu kaydeden Özdemir, "Savcılığa verdik, savcı dosyayı kapattı. Fenerbahçe'nin iddiası var, 'Bu konunun üstüne gidin' dedik. Tekrar inceleniyor. Söz konusu VAR operatörü arkadaşımız, UEFA'nın da listesinde bulunuyor" açıklamasını yaptı.

TFF kurullarının çok tartışıldığı yorumu üzerine Nihat Özdemir, "Hedefimiz yeni yapılacak genel kurula kadar bu kurullarla devam etmek. Ancak yeni spor yasası var. Mali genel kurul var. Ligler başlamadan önce Ağustos ortasından önce bu mali genel kurulu yapacağız. Tüzüğümüzle ilgili bazı değişiklikler yapmayı düşünüyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği kararlar var. Kurulları buna uygun hale getirmeye çalışacağız. Tüm kurullarımız görevlerine devam ediyorlar. Tahkim, MHK görevine devam edecek. MHK'ya ayrıca teşekkür ediyorum. 10 maç aynı anda oynanıyor. Bu maçlara verilen hakemler, görevliler ve temsilciler... Hepsinden çok memnunum. Sayın Serdar Tatlı yönetimindeki MHK'dan çok memnunum. Tahkim Kurulu'ndan da memnunum. Onlarla da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

SÜPER LİG'DE 18 TAKIM PLANI

TFF 1. Lig'in gelecek yıl 19 takımla oynanacağını açıklayan TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Her hafta 1 takım bay olacak. 20 takımla oynansın başvurusu yapıldı ancak sezon başında karar vermediğimiz için 19 takımla oynanacak, değişiklik olmayacak. Her hafta bir takım BAY geçecek. İki yıl içerisinde takım sayısını 18'e düşüreceğiz. Süper Lig'de ana hedefimiz 18 takım. 20 takımla bile sıkışık olacağı görünüyor. 2 sene 4 takım düşürerek tekrar 18 takıma ineceğiz. Bunu planlıyoruz" dedi. 

Nihat Özdemir, seyircili oynama konusunda ise, "Ağustos ayının ortasında başlatacağımız ligi, kademeli olarak seyircili oynamak istiyoruz. Ana hedefimiz -inşallah rakamlar böyle devam ederse, aşılama sistemi bu şekilde başarılı olursa- Ağustos ayında maçları seyircili başlatacağız. Ancak hedefimiz düşük kapasiteli seyircili oynatmak" diye konuştu.

Karantinaya rağmen maçlara seyirci alınmasıyla ilgili olarak ise TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Fenerbahçe-Galatasaray derbisi vardı, Galatasaray 1-0 yendi. O maçın devre arasında, İstanbul Emniyet Müdürü stadyumda kaç kişinin olduğunun sayılmasını istedi. 452 kişi olduğu bildirildi. Çok seyirci alındı dendi ama sayı 452 kişiydi.  3000 - 5000 kişilik maçlar oynanmadı. 1. Lig'de 1000 kişi civarındaydı" açıklamasını yaptı. 

YABANCI KURALI AÇIKLAMASI

"Bizim alınmış bir kararımız vardı. 14 tane sözleşme yapabilecek ama sahada en fazla 8 oyuncu olacak şeklinde. Fakat kulüplerden pandemi dolayısıyla müracaatlar geldi ve bu uygulamayı 1 yıl öteledik. Bu yılı konuşalım. Bu yılda neler olmuş? 2019-20 sezonunda yabancı sayısı ortalama 7.7'ymiş. Bu yıl ise 7.12 ile tamamlanmış. Hemen hemen aynı. Şampiyon Beşiktaş, 8.48 ile oynamış. Galatasaray, 6.95 ile oynamış. Fenerbahçe, 5.5 ile oynamış. Daha çok Türk oyuncu ile oynamış. Trabzonspor, 7.15 ile oynamış. Süper Lig'de ilk 11'de en fazla yabancı sayısı ortalaması Hatayspor'da olmuş. 9.23 ile oynamışlar. Süper Lig'de ilk 11'de en az yabancı oynatan takım 4.98 ile Göztepe olmuş. Göztepe'yi, Fenerbahçe'yi, Altınordu'yu kutlamak lazım. Hiç yabancıları yok ve bugün Play-Off finali oynuyorlar"

"Bu yıl ne yapacağız? Şu anda görüşme halindeyiz. Süper Lig Kulüpler Birliği, mektubu yazdı. Aynen devam edilmesini istiyor. 14 yabancı ve sahada sayı serbest olsun. Şu anda bunu inceliyoruz. Bugün, yarın kararını verip açıklayacağız. Bu yılda uygulamayın diyorlar. 'Pandemi süreci devam ediyor, Türk futbolcuların fiyatları çok artıyor' deniyor. Bu yıl da devam edelim diye önerileri var"

"Hepsini düşünüyoruz, hepsini tartıyoruz. Kulüpler bu geçiş dönemini atlatalım düşüncesinde. Bugün Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, bana geldi. 'Ne olur el vurma' diyor. 'Aynen bu sistem devam etsin' diyor"

"Aynı mevkide birçok alternatifi olduğu için belki bu aşamada seçmedi ama Alpaslan'ın her zaman çok iyi oyuncu olduğunu biz biliyoruz. Göztepe, bu işe gerçekten çok katkıda bulunuyor"

"UEFA, CUMHURBAŞKANI'NA MEKTUP YAZDI"

"Kuzu kuzu oynayacaklar lafı, benim ağzımdan çıkmış bir şey değil. Bunu bir gazete yazmış, onları da kendileri yazmışlar. Ben böyle bir şey söylemedim"

"Niye yalanlamadım? Her söylenene bakarsam, benim zamanım kalmaz. İngiltere'nin kararı aldığı gün, Chelsea ve Manchester City stadı gezdiler, antrenman sahalarını gezdiler, otellere baktılar. Çok beğendiler"

"Hepsini gördükten sonra teşekkür ettiler ama Birleşik Krallık, bir siyasi karar aldı. Her türlü siyasi girişimi yaptık. Bu maçın Wembley'de olmasına karşı geldik. UEFA da sağ olsun, maçı Porto'ya aldı. İnanıyoruz ki UEFA bize bir final verecek"

"Biz 2023'e talibiz. Hem cumhuriyetin hem de TFF'nin kuruluş yılı. UEFA, görüşmeleri yapıyor. İlk yönetim kurulu toplantısında karar alacaklar"

"Ceferin, Cumhurbaşkanımıza mektup yazdı. Maçı alıyorum ama seyircili maçlarla karşılığını vereceğim dedi. Onlarla ilişkilerimiz çok iyi"

"2016'DA FENERBAHÇE'DEKİ HİSSELERİMİZİ SATTIK"

Ali Koç'un "Kuzu kuzu gelecekler" sözlerine göndermede bulunan Özdemir, "2016 yılında Fenerbahçe'ye ait olan hisselerimizi sattık. Şubat ayında resmi sitemizden açıkladık. Bizim şirketimiz, uluslararası şirketler tarafından denetleniyor. 'Kuzu kuzu' lafı gibi, bu da yalan. Sayın Ali Koç, onu dedi ama keşke bunu da deseydi" diye konuştu. 

YORUMLAR 114
  • ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    10 takım düşsün 10 takım çıksın ligi izleyin..
    Cevapla
  • xyz 2 yıl önce Şikayet Et
    oyuna çevirdiler hiçbir işi düzgün yapmıyorlar
    Cevapla
  • Malazgirt...71 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlarda insanlar kin ve nefret dolu ; sadece Fanatiklik yüzünden.... yazık
    Cevapla
  • KIZGIN 2 yıl önce Şikayet Et
    20 kulup ideal 4 düşsün 4 cıksın
    Cevapla
  • Gerçekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaptıklarını bilmeyen kuru kalabalık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle