Erzurumspor ve Ankaragücü küme düştü!

Süper Lig'de bitime 1 hafta kala Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Ankaragücü'nün küme düşmesi kesinleşti.

Erzurumspor ve Ankaragücü küme düştü!
Erzurumspor ve Ankaragücü küme düştü!
GİRİŞ 11.05.2021 22:35 GÜNCELLEME 11.05.2021 23:41
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in bitimine 1 hafta kala BB Erzurumspor  ve Ankaragücü küme düştü.

BB Erzurumspor Süper Lig'in 41.haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 3-2 yendi ancak Süper Lig'e veda etti. Kayserispor'un 1 puan almasından ardından 40 puanda kalan BB Erzurumspor, son haftayı BAY geçeceği için lige veda etti.

Kasımpaşa'ya 3-1 kaybeden Ankaragücü de alt lige düştü. Denizlispor'un geçtiğimiz haftalarda küme düşmesi kesinleşmişti.



ANKARAGÜCÜ VEDA ETTİ!

Kasımpaşa evinde Ankaragücü’nü 3-1 ile geçmeyi başardı. Ankara ekibi bu sonuçla TFF 1.Lig'e düştü. Kasımpaşa’yı galibiyete götüren golleri 9. dakikada penaltıdan Florent Hadergjonaj, 13. dakikada Anıl Koç ve 90'da Mehmet Fevzi Yıldırım kaydetti. Ankara temsilcisinin golü 85'te Badji'den geldi. Ankaragücü bu skorla küme düştü.



KAYSERİSPOR'DAN ALTIN BİR PUAN!

küme düşme mücadelesi veren Kayserispor bu sezon zor günler geçiren Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Mücadelede gol sesi çıkmadı ve taraflar sahadan birer puan ile ayrıldı. Kayserispor bu sonuçla 17. sırada kalarak 41 puana ulaştı ve kümede kalma yolunda kritik bir puan aldı. Medipol Başakşehir ise ligde 45 puanla 15. sırada yer aldı.



ERZURUM GALİBİYETLE VEDA ETTİ

Süper Lig'in 41. haftasında kümede kalmak için çabalayan Erzurumspor, Aytemiz Alanyaspor'a konuk oldu. Erzurum ekibi 45+1 ve 73. dakikalarda Elbasan Rashani ve 84. dakikada Cenk Ahmet Alkılıç'ın golleriyle sahadan 3-2 galip ayrılasa da bitime 1 hafta kala 40 puanla Süper Lig'e veda etti. Aytemiz Alanyaspor'un golleri ise 30. ve 41. dakikalarda Efecan Karaca penaltıdan kaydetti.



GENÇLERBİRLİĞİ'NDEN MUHTEŞEM DÖNÜŞ!

Süper Lig’in 41. haftasında Gençlerbirliği evinde Göztepe’yi ağırladı. Gençlerbirliği kümede kalma umudunu korumak için mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta Göztepeyi 2-0 geriye düştüğü maçta 5-3 yenerek kümede kalma yolunda umudunu son haftaya taşıdı. Gençlerbirliği bu sonuçla 38 puanla 20. Sırada yer alırken kümede kalma umudunu son haftaya bırakmayı başardı. Göztepe ise 51 puan ile 10. Sırada yer aldı. Gençlerbirliği'nin kümede kalması için haftaya Trabzonspor'u yenip, Kayserispor'un Fenerbahçe'ye kaybetmesini bekleyecek.



MALATYA'DA KAZANAN YOK!

Süper Lig'in 41. haftasında Helenex Yeni Malatyaspor ile Atakaş Hatayspor 1-1 berabere kaldı. Atakaş Hatayspor'un golünü 45. dakikada Diouf atarken, Helenex Yeni Malatyaspor'un golü 64. dakikada Adem Büyük'ten geldi. Bu soncun ardından Atakaş Hatayspor puanını 61'e yükseltti ve ligde 6. sıraya geriledi. Helenex Yeni Malatyaspor ise puanını 45 yaptı.



9 GOLLÜ MAÇTA KAZANAN RİZE!

Çaykur Rizespor, Süper Lig'in 41. haftasında deplasmanda Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi. Gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmayı konuk Çaykur Rizespor 5-4 kazandı. Bu sonuçla Çaykur Rizespor puanını 48'e çıkarırken, Gaziantep FK ise 55 puanda kaldı.

Süper Lig'de oynanan 10 maçta sonuçlar şöyle:

Alanyaspor - BB Erzurumspor: 2-3
Kasımpaşa - Ankaragücü: 3-1
Başakşehir - Kayserispor: 0-0
Gaziantep FK - Ç.Rizespor: 4-5
Yeni Malatyaspor - Hatayspor: 1-1
Gençlerbirliği - Göztepe: 5-3
Beşiktaş-Fatih Karagümrük: 2-1
Denizlispor-Galatasaray 1-4
Fenerbahçe-Sivasspor 1-2
Konyaspor 1-1 Trabzonspor

PUAN DURUMU

GELECEK HAFTANIN FİKSTÜRÜ


 

YORUMLAR 61
  • geri gelin 2 yıl önce Şikayet Et
    ankaragücü ve gençlerbirliği büyük ve köklü kulüpler. seneye geri gelirler. Ama inşallah erzurum ve denizli de gelir. emaneten gönderdik. seneye yeniden bekliyoruz inşallah.
    Cevapla
  • Antebankara 2 yıl önce Şikayet Et
    Ankara'ya çok üzüldüm bu ligin takimi Gençlerbirliği değil Ankaragücü olcak yazıklar olsun takımı bile bile düşürdüler rollerini iyi oynadılar allahinizdan bulun köklü camiayi kümeye düşündünüz KADERİ DE GAZİANTEPSPOR GİBİ OLMAZ İNŞALLAH ANKARAGÜCÜ ....AH TUTAR SABİR ...❤️
    Cevapla
  • 585858 2 yıl önce Şikayet Et
    Seneye şampiyon anadoludan
    Cevapla
  • Cngz56 2 yıl önce Şikayet Et
    Ankaragücü sonun Eskişehir de beter olsun inşallah
    Cevapla
  • Ankaraguclu 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende Hint kınası yakarsın uygun bir yerine
    Cevapla
  • adem058 2 yıl önce Şikayet Et
    sonun baslangıcı ankaragucu ordada tutunamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle