Alanyaspor - Fenerbahçe maçında kural hatası iddiası!

Alanyaspor ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geldiği maçta sarı-lacivertlilerin iptal edilen penaltısında kural hatası yapıldığı iddia edildi.

Alanyaspor - Fenerbahçe maçında kural hatası iddiası!
Alanyaspor - Fenerbahçe maçında kural hatası iddiası!
GİRİŞ 29.04.2021 23:10 GÜNCELLEME 30.04.2021 00:28
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 38. haftasında Alanyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta Fenerbahçe'nin penaltısının iptal edilmesi tartışmaları beraberinde getirdi.

Fenerbahçe, Alanyaspor maçının 28. dakikasında Valencia'nın Caulker tarafından düşürülmesi sonucu penaltı kazandı. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, beyaz noktayı gösterdi. Devamında VAR incelemesinde Mesut Özil'in pas verdiği anda Valencia'nın ofsaytta olduğu gerekçesiyle penaltı kararı iptal oldu.



AHMET ÇAKAR: AĞIR BİR KURAL HATASI YAPILDI

Penaltının iptal edilmesiyle ilgili eski futbol yorumcusu, eski FIFA hakemi Ahmet Çakar, yaptığı paylaşımda; "FIFA kurallarına göre ofsayttaki bir oyuncu topa doğru hareketlenip topa vurmadan önce penaltıya maruz kalırsa ofsayt ihlali gerçekleşmez, penaltı verilir, der. Ben değil FIFA oyun kuralları söylüyor. Alanya-F.Bahçe maçında hakemler ağır bir kural hatası yapmışlardır" ifadelerini kullandı.



DENİZ ÇOBAN: PRODESÜR HATASI VAR

Eski Süper Lig Deniz Çoban ise pozisyonla ilgili, "VAR dedi ki 'Ofsayt ver'. Hakem, ofsayt verdi. Ama bu bir yorum gerektiren pozisyon. VAR yorum gerektiren bir pozisyona coğrafi tespit yapıyormuş gibi 'Ver ofsaytı başla' diyemez. 'Gel, izle' diyecek. Nihai karar tartışmalıdır. Ciddi bir prosedür hatası var."



"Bir oyuncu şeklen ofsayt pozisyonundaysa ofsayt olarak değerlendirilemez. Pozisyonundan avantaj elde etmesi, oyuna veya rakibe müdahale etmesi lazım ki burada yok. Burada söyleyeceğimiz tek şey savunmanın pozisyon almasını engelleyecek şekilde koşu yolunda bulunuyor."

"Valencia, rakibinin topa koşmasını engelledi' diyorsanız o zaman tamam. Ama diğer hiçbir şekilde ofsayt olamaz. Bu, yorum gerektiren bir pozisyon. Bu pozisyon, 2+2=4 etmez. Bu karar, VAR'ın kararı olamaz Yaşar Kemal Uğurlu'nun kararı olmalıdır." ifadelerinde bulundu.

IFAB KURALI NE DİYOR?

-Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa ofsayt ihlali gerçekleşmeden önce olduğu için faul ile cezalandırılır.

-Halihazırda topla oynayan veya oynamaya teşebbüs eden veya rakibi ile top için mücadele eden ofsayt pozisyonundaki bir oyuncuya ihlal yapıldığında, faul yapılmadan önce ofsayt gerçekleştiği için pozisyon ofsayt ile cezalandırılır.

YORUMLAR 86
  • Bjk 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllar önce yine böyle bir bahane ile, şike zincirini başlatıp elimizden şampiyonluğu aldılar yine aynısını yapmaya çalışıyorlar..... Bu sefer olmaz, olmayacak ....
    Cevapla
  • FAHRİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Ersin düzen ve ahmet çakar nekadar fb yalakalığını yapsanız bile bu bir kural hatası değildir
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 2 yıl önce Şikayet Et
    işte bazı kesim çirkeflik yapacak ya utanmadan oynamadan kazanmak istiyorlar kural hatası mış o hakemde şimdi niyetliyim şimdiye kadar olanlara niye söylemedi yoksa fb den bir menfa hatmi bekliyorsunuz hadi oradan
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir hata varsa ki yok çünkü çoğu maçta buna benzer durumlar yaşandı. Hakem hatası olur. Kural hatası nedir? yanlış kişiye kart göstererek takımı eksiltmek, VAR geldikten sonra bu artık imkansız, sahada 22 kişiden fazla oyuncunun oynaması, cezalı ve lisansı olmayan oyuncu oynatmak ne bileyim işte bunun gibi şeyler yok penaltı verilmesi gerekirken faul verdi, serbest vuruş yerine penaltı çaldı bu tür şeyler hakem hatasına girer.
    Cevapla
  • Memoli67 2 yıl önce Şikayet Et
    Dün aksama kadar bende hiç duymamıştım ingilterede aynisi yaşanmış VAR pozisyonun penaltı olması gerektiğini söylemiş boşuna ofsayt pozisyonuna sonuna kadar yan hakem bayrak kaldırmadan beklemiyormuş bazı taşlar yerine yeni otuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle