Göztepe 1950 şampiyonluğu için TFF'ye başvurdu!

Göztepe, 1950 yılında elde edilen şampiyonluğun kabul edilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuru yaptı.

Göztepe 1950 şampiyonluğu için TFF'ye başvurdu!
Göztepe 1950 şampiyonluğu için TFF'ye başvurdu!
GİRİŞ 12.04.2021 14:46 GÜNCELLEME 12.04.2021 14:47
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Süper Lig'de Çaykur Rizespor ve Atakaş Hatayspor galibiyetleriyle büyük moral bulan Göztepe, 1950 yılında Türkiye Futbol Birinciliği adıyla oynanan milli ligde elde ettiği şampiyonluğun tescil edilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmen başvuruda bulundu.

Bugün itibarıyla yönetimin TFF'ye resmi dilekçe yazdığı öğrenildi.

Fenerbahçe'nin 1959 yılından önce elde ettiği şampiyonlukların tescil edilmesi için TFF'ye resmi başvuruda yapmasının ardından Göztepe Kulübü de 1950 yılında kazandığı şampiyonluğun kayıtlara geçmesi için kolları sıvadı. Göztepe, 1950 yılında İzmir'de düzenlenen turnuvada önce Beşiktaş'ı finalde de Gençlerbirliği'ni eleyip kupayı havaya kaldırdı. 71 yıllık şampiyonluk kupası halen sarı-kırmızılıların müzesinde sergileniyor. Göztepe'nin müzesinde 1968-1969 ve 1969-1970 yıllarında kazandığı 2 Türkiye Kupası ile 1970 Cumhurbaşkanlığı Kupası da yer alıyor.

YORUMLAR 24
  • Umit 3 yıl önce Şikayet Et
    Ali koç kesin goztepeye para verdi aha şuraya yazıyorum araştırılsın
    Cevapla
  • Açık net 3 yıl önce Şikayet Et
    İsmi milli küme olsa da profesyonel değildi ve mahalli bir ligti tüm Türkiye takımları yoktu alınmıyordu 3 şehir takımlarından oluşan bu kupaya zamanın fenerbahçe yöneticilerinin açıklamalarına bakın ne kadar boş bir lig olduğu anlaşılacaktır. Göztepe’nin bu talebi gösteriyor ki koç’un Yumurtaları bunlar ayrıca şimdi mi aklınıza geldi lig başladıktan bu kadar yıl geçtikten sonra zaman aşımına uğradı artık. Kaldı ki zaten geçmişte alınan karar var tahkim bu talepleri reddetmişti dolayısıyla gerçekleşmesi hukuken mümkün değil ayrıca TBMM kararı da var 1959 öncesi liglerin mahalli lig olduğu tescillenmiş durumda yani boşa kürek çekiyorlar. Talepleri tamamen hukuksuzca
    Cevapla
  • TFF 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam veriyorum sampiyonlugunuzu. Ortaya da karışık pide yaptırayım mı yersiniz .
    Cevapla
  • İzmirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Goztepenin şampiyonluğunu verelim.
    Cevapla
  • Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş öz evlat Göztepe üvey evlat mi?Beşiktaşa verilmiş Goztepeye de verilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle