Serdar Tatlı hakemlere acımadı! 'Terim'i niye atmadın?'

MHK Başkanı Serdar Tatlı, seminerin son gününde pozisyon görüntüleri eşliğinde hakemlere sert eleştirilerde bulundu.

Serdar Tatlı hakemlere acımadı! 'Terim'i niye atmadın?'
Serdar Tatlı hakemlere acımadı! 'Terim'i niye atmadın?'
GİRİŞ 27.03.2021 13:14 GÜNCELLEME 27.03.2021 13:14
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Süper Lig kadrosundaki 40 hakem, Antalya'da dört gün boyunca yoğun bir süreç yaşadı. Hakemler atletik testlerden çok, seminerde ter döktü.

MHK Başkanı Serdar Tatlı, seminerin son gününde pozisyon görüntüleri eşliğinde hakemlere sert eleştirilerde bulundu.

İşte Tatlı’nın örnek olarak gösterdiği pozisyonlar ve verilen kararlara yönelik sözleri…

"TERİM'İ NİYE ATMADIN"

Serdar Tatlı, G.Saray-Ç. Rize maçının hakemi Volkan Bayarslan'ın Fatih Terim'e gösterdiği müsamahaya çok sert çıktı ve “Sarı kart göstermeye giderken Arda seninle beraber koşuyor. Buna nasıl izin verirsiniz? Teknik direktör, teknik alanı terk edip çatışmaya gidiyor, niye atılmıyor, nasıl sahada kalıyor?” dedi.

"DERBİDE DE AYNISI OLDU"

Tatlı, yine Beşiktaş-F.Bahçe maçında Sergen Yalçın'ın hakem kararlarına tepki gösteren görüntüleri eşliğinde “Bu ihlalleri gördükçe canımız acıyor. Antrenörlerin bu görüntülerine izin vermeyin. Dördüncü hakem ve hakem buna müsaade etmeyecek” diyerek hakemleri sert bir şekilde uyardı.

"MUSTAFA'NIN KIRMIZISI DOĞRU"

MHK A.Gücü-G.Saray maçında tartışılan iki pozisyon için “Mustafa'ya çıkan kırmızı kart doğru. Hakem sarı verseydi, VAR yine karışamazdı. Arda'ya verilen penaltı da yüzde yüz doğru. Arda'nın ayağından sekiyor. Açık ve doğal konumda olmayan koluna geliyor. Top uzaktan geliyor. Oyuncunun sakınma şansı var” görüşünü hakemlerle paylaştı.

"LARIN'E ÇELME NET DELİL"

Başakşehir-Beşiktaş maçındaki pozisyon için hakemler ikiye bölündü. Beşiktaş cephesi “VAR niye karışmıyor” diye isyan etmişti. MHK da “Rafael, Larin'e çelme takıyor, VAR karışmalıydı. Net bir delil var. Bu, görüntülerle sabit” dedi. Ancak, MHK, VAR'daki Mustafa Öğretmenoğlu'nu dört gün sonraki Antalya-Alanya kupa yarı finaline tayin etti.

"PELKAS'A YAPILAN NET PENALTI"

MHK, F.Bahçe-Antalya maçındaki pozisyon için “Penaltı verilmişse VAR karışmayacaktı. Çünkü oyuncu top sürerken yani Pelkas çalım atarken kazara rakibinin ayağına basıyor. Bu basma bir ihlal değildir. Bir ihlal olsa bile penaltı diz müdahalesinden dolayı veriliyor. Diz de ayağa basmadan daha önce. Penaltı iptal olmamalıydı, hakem kararı bu” dedi. Ancak, MHK VAR'daki Volkan Bayarslan'ı dört gün içinde Kasımpaşa-Konya ve G.Saray-Ç. Rize maçlarına tayin etti.

"VAR GEREKSİZ KARIŞTI"

Yeni Malatya-Gaziantep maçında VAR’daki Fırat Aydınus, sahadaki Mert Güzenge’yi tam dört defa monitöre çağırmıştı. MHK, “Eller arkadan bağlıysa monitöre çağırma. Penaltı çalındıysa bile iptal ettir” diyerek bu maçtaki elle oynamada çalınan penaltı için VAR'ın çağırmasını onaylamadı. “Elleri ve kolları arkaya bağlı olarak topa doğru hamle yaparsa top da ele ya da kola gelirse pozisyon devam. Hakem verirse VAR iptal ettirecek” denildi.

"HANİ KIRMIZI NEREDE?"

Adana-Balıkesir maçındaki pozisyon için MHK Başkanı Serdar Tatlı, “Bu maçın hakemi Direnç Tonusluoğlu, oyuncuya sarı kart gösteriyor. Oyuncu, hakemin bu kararını şiddetle protesto ediyor. Bu görüntü canımızı çok acıttı. Bu, mutlaka kırmızı olmalıydı” dedi

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / ÖMER FARUK ÜNAL
YORUMLAR 90
  • vlp 3 yıl önce Şikayet Et
    fatih terim olunca akan sular durur
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu hakemler hatalı kararlar verdiler, neden bunları 3-4 gün sonra ödüllendirdin Serdar bey. Eyyamcının baş aktörü sen ve TFF dir.
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Var diye birşey var ama varlığı yokluğu bir.
    Cevapla
  • emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Gs hakikaten ilginç bir takım. Her kategoride Bu kadar düşmanı olup üstelik kendi içinde bile düşmanlık yapanların olmasına rağmen sürekli şampiyon olabiliyor. Fb ile bjk lilere hak vermek lazım yani her şeye rağmen başarılı olmalarına ben de olsam uyuz olurdum.
    Cevapla
  • fatihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Terim ve Galatasaray düşman oldu her halinde ek konuşması ile zaten belli Koç da satın aldı Demek ki bunu parayla Sonuç bu Utanmadan hala diyor ki Muhammed'in ki kırmızı kart vicdansız mahluk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle