Boyd'un sözleri geceye damga vurdu!

Beşiktaş'ın devre arası transfer döneminde Sivasspor'a kiralık gönderdiği Tyler Boyd'un Galatasaray maçı sonrası yaptığı "Beşiktaş'a yardımcı olduğum için çok mutluyum" açıklamaları tartışma yarattı. Tyler Boyd'un bu sözleri daha önce büyük takımlardan, Anadolu takımlarına transfer olan diğer futbolcuların benzer söylemlerini de akıllara getirdi.

Boyd'un sözleri geceye damga vurdu!
Boyd'un sözleri geceye damga vurdu!
GİRİŞ 08.03.2021 12:37 GÜNCELLEME 08.03.2021 14:14
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Galatasaray'a karşı bir gol kaydeden Tyler Boyd, maç sonunda yaptığı açıklamada, "Sivasspor ve Beşiktaş'a yardımcı olduğum için çok mutluyum." dedi. Bu açıklamalar sosyal medyada gündem oldu. Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçeli taraftarlar bu sözlere büyük tepki gösterdi.

Geçtiğimiz sezonlarda üç büyüklerden Anadolu takımlarına transfer olan futbolcuların etik olmayan bu tarz maç sonu açıklamalarına da tanıklık etmiştik.

PODOLSKİ: MAYISLAR BİZİMDİR

Daha önce Galatasaray'da forma giyen Podolski'nin Antalyaspor'da oynadığı dönemde Twitter hesabından "Mayıslar bizimdir" paylaşımı çok eleştirilmişti.

AATIF: ŞAMPİYON ADAYIM FENERBAHÇE

Benzer açıklamalar arasında Fenerbahçe'den Antalyaspor'a transfer olduğu dönemde Aatıf Chahechouhe'nun da "Şampiyon olabilecek takımlar sıralamasında birinci sıraya Fenerbahçe'yi koyarım" sözleri çok tartışılmıştı.

ÜMİT KARAN: FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLMASIN DİYE GOLÜ ATMAK İSTEMEDİM

Bu konuda futbolu bıraktıktan sonra Ümit Karan da bir itirafta bulunmuştu ve Eskişehirspor'da oynadığı yıllara atıfta bulunarak, Eskişehirspor - Trabzonspor maçında "Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemem o yüzden Eskişehir formasıyla bu golü atmak istemedim" şeklinde bir söylemi olmuştu.

"Beşiktaş'tan bahsetmesi hiç etik değil"

Tivibu Spor'da konuşan Erman Özgür, Boyd'un açıklamalarını sert sözlerle eleştirdi.

Bir futbolcu için bir camiayı sevmenin profesyonelliğin önüne geçmemesi gerektiğini söyleyen Erman Özgür, "Boyd'un maç sonunda Beşiktaş'tan bahsetmesi hiç etik değil. Çok çok yanlış. Zaten her şeyden nem kapmaya müsait bir ortam var. Beşiktaş da bundan zarar görür. Beşiktaş'la da maçın var. Rıza hoca oynatsa bir türlü oynatmasa bir türlü" dedi.

"Şikeci damgası yemeye ne gerek var"

Sivasspor forması giyen Boyd'un açıklamaları sonrası 'şikeci' damgası yiyebileceğini ifade eden Erman Özgür, "Başka bir ülkede futbol oynasan neyse. Aynı ülkede başka bir takımla maçın varken, rakip takımlarıyla varken böyle bir röportaj olur mu Allah aşkına? Kötü niyetli olmasan da bu ülkenin futbol kültürü hassastır" dedi.

Futbolcuların taraftar kimliklerinden sıyrılamadan yaptıkları bu etik olmayan açıklamalar Türk futbolundaki kaos ortamını da tetiklemeye devam ediyor.

YORUMLAR 47
  • Serhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Sivas bjk maçını sabırsızlıkla bekliyorum bakalım boyd efendi kaç gol kaçıracak. Beşiktaş'a hizmet için gönderilmiş galiba
    Cevapla
  • Efendi 3 yıl önce Şikayet Et
    ben hiçbir sorun görmüyorum, neticede kendi gücünü ortaya koymaktır spor, sadece bilerek gol atmamak biraz kokulu bir olay herzaman yenmek için oynanması lazim, ahlak önemli birşeydir sadece saha dışı için değildir ahlak
    Cevapla
  • SULEYMAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Boyt En azından Beşiktaş'ın futbolcusu Adem Büyük Galatasaray'a transfer olmadan önce Galatasaray'ı savunuyordu o sırada Kasımpaşa'da oynuyordu
    Cevapla
  • Hışman 3 yıl önce Şikayet Et
    Boyd doğru demiş...! Gönlündeki ni söylemiş ne var bunda...? Dobra konuşmuş....ikiyüzlü lük yapsa dahamı iyi...! Tebrikler mister boyd..
    Cevapla
  • Oğuzhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sivas Beşiktaş maçı olacak. Düşünerek yazalım arkadaşım
    Cevapla
  • Basit 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne atıf ne podoski aynı değil bu olayla onlar genel konuşuyor spesifik olarak bir maç özelinde değil boyd bjk a karşı onayıp yenilince iyi ki yenildik der bu kafayla
    Cevapla
  • Yorumsuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Podolski galatasaraya karşı oynayınca ne yapar peki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle