Ahmet Nur Çebi'den TFF'ye mektup

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu'na bir mektup gönderdi. Çebi, federasyonun yönetim kurulunun ve spor yargısının işleyişini eleştirerek Trabzonspor'un FIFA'da yürüttüğü mücadeleyi desteklediklerini belirtti.

Ahmet Nur Çebi'den TFF'ye mektup
Ahmet Nur Çebi'den TFF'ye mektup
GİRİŞ 06.03.2021 23:15 GÜNCELLEME 06.03.2021 23:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu'na mektup göndererek son dönemlerde yaşanan olaylar sonrasında yönetim kurulu ve bağlı kuruluşlarındaki işleyişi eleştirdi.

İşte Çebi'nin yazdığı o mektup:

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na

Futbol Kamuoyunu son günlerde meşgul eden gelişmeler ve tartışmalar göstermektedir ki maalesef tüm liglerde mücadele eden kulüplerimiz için, Türk Futbolu`nun ana erki olan ve Süper Lig Kulüpleri delegelerinin çoğunluğunu oluşturduğu hazirun tarafından seçilen Türkiye Futbol Federasyonu’na ve bağlı kurullarına olan güven ciddi şekilde sarsılmıştır. Bu durum maalesef kulüplerimizin kendi haklarını arama ve mağduriyetlerini dile getirme çabasına girmelerine sebep olmakta, sağlıklı ve sportmence rekabetin olması gereken bir ortamda hiç istenmeyen şekilde gerilimi arttırmaktadır. Yaşanan bu gelişmelerin Türk Futbolunun genetiğini bozduğunu, marka değerine zarar verdiğini ve sosyal açıdan onarılmayacak yaralar açtığını düşünmekteyiz.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ve Spor Yargısı ile alakalı kurulları uluslararası normlara ve özellikle FIFA etik koda aykırı olarak çalışma hayatlarında ast üst ilişkisi içinde olan kişilerin federasyonda da farklı görevlerle yer aldığı bilinmektedir. Ayrıca Kurullarınızın aldığı kararların gerekçesiz olması, talimatlarda Sportmenliğe aykırılık gibi cezaya esas teşkil eden kavramların çerçevesi belli olmaması ,Federasyona bağlı yargı kurumlarının genel kurul tarafından seçilmesi yerine yönetim kurulu tarafından atanması hukukun bağımsızlık ilkesi ile çelişen örneklerden sadece birkaçıdır.

 Yukarıda belirttiğimiz hususlar göz önüne alındığında Spor yargı sistemimiz başta olmak üzere TFF ve bağlı kurullarının FİFA tarafından belirlenen ilkeler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) 28/01/2020 tarihli 30226/10 VD sayılı kararı ve yine Kamu Denetçileri Kurumu (KDK)’nın 05/01/2021 tarihli ve 2021/232-s.21.348 sayılı tavsiye kararlarında önerilen sistemsel ve ilkesel değişikliklerin yapılması için gerekli adımlar ivedilikle atılmalıdır. Bu hususta Trabzonspor kulübümüzün de FIFA nezdinde yürüttüğü haklı mücadeleyi desteklediğimizi bilginize arz ediyoruz.

Saygılarımızla.

Ahmet Nur ÇEBİ

Kulüpler Birliği Vakfı

Başkan (FANATİK)

YORUMLAR 6
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    amac ortalığı karıştırmak
    Cevapla
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Nihat Özdemir in amacı kaos yaratmak zaten uyanın artık
    Cevapla
  • Mecit 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru olan zorunuza gitmesin
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Son günlerde GARİP AÇIKLAMALAR YAPMAYA BAŞLADI.. HAYIRDIR.. Bir yerlerden bir işaret mi alındı..
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Tipik Trabzonlu arkadaş git ts yönet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle