Süper Lig'de flaş yabancı sayısı kararı!

Süper Lig Kulüpleri, TFF’den yabancı oyuncu sayısının sezonun 2. yarısı için 14’ten 16’ya çıkmasını talep etti. TFF, öneriyi kabul etti.

GİRİŞ 13.01.2021 17:15 GÜNCELLEME 13.01.2021 18:04
Bu Habere 188 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileriyle ile Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı yöneticileri bir araya geldi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in davetiyle gerçekleşen değerlendirme toplantısı, federasyonun Riva’daki tesislerinde yapıldı.

Kulüpler toplantıda, TFF’den yabancı sayısını sezonun 2. yarısı için 14'ten 16’ya çıkarılmasını talep etti.

Kulüpler Birliği'nin bu isteğinin sebebi pandemi döneminde koronavirüs testi pozitif çıkan oyuncuların kadroya alınamaması ve kadro oluşturmanın zorlaşması olarak ifade edildi.

NİHAT ÖZDEMİR: YABANCI SAYISI 16'YA ÇIKARILDI

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Yaptığımız görüşmeler neticesinde, 2. yarıda uygulanmak üzere, 14 yabancı sayısını 16'ya çıkarma kararı aldık. Sahada oynayan oyuncularla kulübedeki yabancı oyuncuların sayısı da 12'den 14'e çıkacak. Bu ve benzeri kararlar, sıkışık takvimden dolayı bir defaya mahsus alınmıştır. Bu kararların hepsi 16 Mayıs 2021'e kadar geçerlidir." ifadelerini kullandı.

Yayıncı kuruluş ile yaşanan ödeme krizine de değinen Nihat Özdemir, "Bugün itibarıyla beIN SPORTS'la hiçbir sorunumuz yok. Sözleşmemize göre yapılacak olan tüm ödemeleri de yapmışlardır." dedi.

Kulüpler Birliği başkanlığı görevinden istifa eden Mehmet Sepil, toplantı sonrası yaptığı açıklamada yeni başkanın 28 Ocak'ta belli olacağını söyledi.

 

 

YORUMLAR 188
  • T.S 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocalar yabanci olsun belki ayiptir derlerde bir kactanede türk oynatırlar
    Cevapla
  • T.S 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapmışken tüm kadroyu yabanci yapin ve yabancı oynatmaya hevesli olan hocalarıda hapsi coni olsun
    Cevapla
  • Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Takımların adımında değiştirin Türk futbolunu izlemekten nefret ediyorum yabancılar buraya tatile gelmiş gibiler futboldan eser yok daha ne sayı artırıyorlar anlamadım
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Milletten sadaka dilenin yabancı sayısını 16 ya çıkartın pes. Bir talepte daha bulunun "Yerli oyuncu yasağı getirin" Bu ne rezillik ya. Yöneticilerinde % 70 yabancı olsun.
    Cevapla
  • Hüsamettin Gamyemez 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence süper ligde yerli oyuncu olmasın. Hepsi yabancı olsun. Bu arkadaşlar hangi ülkenin federasyonu. İlgililer bir DNA testi falan yapsa iyi olur. Birazcık zerre kadar TÜRKLÜK ONUR VE GURURUNUZ varsa hemen bu gün istifa edin nereye istiyorsanız oraya gidin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle