Süper Lig'de 'hükmen yenilgi' kararı!

Süper Lig'in 2. yarısında A takım listesindeki oyuncu sayısının 9'un altına düşmesi halinde maça çıkamayan takım hükmen mağlup sayılacak.

 Süper Lig'de 'hükmen yenilgi' kararı!
Süper Lig'de 'hükmen yenilgi' kararı!
GİRİŞ 21.12.2020 16:09 GÜNCELLEME 21.12.2020 17:38
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 2. yarısında 'hükmen yenilgi' kararı devreye girecek. 

 

 

A takım listesindeki oyuncu sayısı Covid-19 problemi nedeniyle “9’un” altına düşmesi halinde maça çıkamayan takım hükmen mağlup sayılacak.

TFF resmi sitesinden yapılan açıklama:

TFF Yönetim Kurulu'nun 21.12.2020 tarihli toplantısında; Covid-19 salgınının olumsuz etkileri göz önünde bulundurularak bu sürece münhasır olmak üzere Statü ve Talimatlarda değişiklik yapılmıştır.

Buna göre; Liglerin ikinci devresinin ilk resmi müsabakasından itibaren kulüplerin kadrolarını daha rahat oluşturabilmelerini temin etmek amacıyla A Takım Listesindeki oyuncu sayıları Süper Lig ve TFF 1. Lig için 35, Misli.com 2. Lig ve 3. Lig için 30 olacak şekilde artırılacaktır. Kulüpler, 01.01.2000 ve daha sonra doğmuş olmaları kaydıyla, profesyonel ve kulübüne en az 6 ay tescilli amatör futbolcuları da A Takım Listesi'ne yazmaksızın müsabakalarda oynatabilecektir. A Takım Listelerinde zorunlu olarak bulundurulması gereken futbolculara yönelik tescil süreleri de kısaltılmıştır.

Ayrıca, transfer edilen futbolcuların sözleşmelerinin tescili için kulüplerden istenen Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairelerine, vadesi geçmiş borcu olmadığına dair belge ibraz etme yükümlülüğü 2020-2021 futbol sezonu ikinci transfer ve tescil döneminde de uygulanmayacaktır.

Bununla birlikte; yine Liglerin ikinci devrelerinin ilk müsabakalarından geçerli olmak üzere, Covid-19 PCR test sonuçlarına göre pozitif vakalar ve hastalığı geçirmekte olanlardan ötürü yapılan müsabaka ertelemeleri yapılmayacaktır. Kulüpler Futbol Müsabaka Talimatı'na göre minimum 9 kişi ile sahaya çıkabilecek, aksi takdirde hükmen mağlup sayılacaklardır.

YORUMLAR 54
  • Hasanbb 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya son hafta buhünlerde 8 oyuncusu kalıpta hükmen yenilen takım son hafta performansı iyi olsada düşecek. Yani oldumu bu?
    Cevapla
  • Yalanmı 3 yıl önce Şikayet Et
    Nihat ÖZDEMİR ve TFF nin aldığı bütün kararlar çelişkili. Çelişkide olmadıkları tek konu Fenerle uğraşmak.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam Tersi fenere yaranmak
    Cevapla
  • munyar 3 yıl önce Şikayet Et
    Nihat ÖZDEMİR ve TFF Fenerle uğraşıp bu kadar efor sarfedeceğinize futbolun sorunlarını çözün.Aldığınız kararlar birbiriyle zıt.Madem bunu yapacaktın neden erteleme kararı verdin.Şimdi de karar değiştiriyorsun.
    Cevapla
  • Alim 3 yıl önce Şikayet Et
    Maç ertelemesi hiç olmayacaktı.A takımda sıkıntı varsa altyapıdan oyuncu oynar.TFF bütün takımların temsilcisinin olduğu covid-19 kurulu oluşturmalı.Gerekirse bazı futbolcuların tekrar testini bu kurul üyeleri istemeli.İkinci yarı şampiyonluk ve küme düşme mücadelesi kızışacak.Tamamen kaos oluşur.
    Cevapla
  • Tsli 3 yıl önce Şikayet Et
    Fenev veya GS de covid çıksın aynen transfer bütçesi gibi hemen değişir. Transfer bütçesi fenev için artırıldı sonra ne oldu, bir sürü transfer, devamında Max cruseye ödeme yapama. Adam gitsin bide 7.5 milyon Euro ceza. Bu serbestiyet gelmeseydi Max fenevde kalırdı. Fenev parasını oderdi. Hiç yoksa 7.5 milyon kar ederdi. Kaldiki değerli bir oyuncusu olurdu. O kadar transfer sonuç...
    Cevapla
  • heryer 3 yıl önce Şikayet Et
    Tsli çok komiksin.Sizin baskınız sadece sizin takımı başarısız yapar. BJK,FB ve GS liler size güler geçer. Gerçekten her yeri Trabzon zannediyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle