Mustafa Kaplan: Maçı hakkettiğimizi düşünüyorum

Süper Lig’in 13. haftasında Ankaragücü ile 1-1 berabere kalan Gençlerbirliği’nde Teknik Direktör Mustafa Kaplan, “Maçı hakkettiğimizi düşünüyorum. 1-0 dan sonra 2’inci golü bulsak maçı rahatlıkla kazanabilecektik “ dedi.

Mustafa Kaplan: Maçı hakkettiğimizi düşünüyorum
Mustafa Kaplan: Maçı hakkettiğimizi düşünüyorum
GİRİŞ 20.12.2020 16:28 GÜNCELLEME 20.12.2020 16:30

Müsabaka sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan şöyle konuştu:

 

 

“Savunmada bir pozisyon verdik ve maç 1-1 sona erdi. Ankara derbisine yakışan bir maç oldu. Maçı hakkettiğimizi düşünüyorum. 1-0 dan sonra 2’inci golü bulsak maçı rahatlıkla kazanabilecektik. Her iki camiayı da kutluyorum. Maçın hakemlerini de tebrik ediyorum yönetimlerinden dolayı”

Transfer yapıp yapmayacakları hakkında da konuşan Kaplan, "Alttan gelen bir jenerasyonumuz var ama ikinci bölge, savunma kısaca 4 oyuncuya ihtiyacımız var. Lig uzun bir maraton, kadroyu geniş tutmak lazım. Yapılan testlerde istemediğimiz sonuçlar oluyor. Dediğim gibi 3-4 transfer yapmalıyız” diye konuştu.

Ankaragücü cephesi

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ankaragücü’nde teknik sorumlu Mustafa Dalcı, şunları söyledi:

“Aslında bu maçı çok istiyorduk. Oyuncularımızla hafta boyunca maça iyi hazırlandığımızı düşünüyoruz. Sevindirici olan geriden gelip en kötü bir puan da olsa hanemize yazmak bizim için bir nebze sevindirici tabi ki. Bir kimlik kazandık. Bir oyun anlayışımız var. Artık sahada kaybetmeyi hazmetmeyen bir karakter olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda tabi ki ilerleyen sürece daha emin adımlarla ilerleyeceğimiz açık açık görünüyor. Hafta boyunca maça ciddi anlamda iyi hazırlanmıştık. İyi analiz etmiştik. Bir öz eleştirici yapacak olursak, maçın ilk yarısı 10 - 15 dakika kötü başlamamız. Belki o aralar biraz sıkıntı ve zorluklar yaşadık. Önemli olan o negatif durumu, pozitif şekle getiren bir karakterin sahada olması. Oyuncularımın göstermiş olduğu bu gayretten, bu mücadeleden dolayı onları yürekten tebrik ediyorum. Puan puandır diye düşünüyorum çünkü konum itibariyle alacağımız her puan lig sonunda mutlaka kıymetini ve değerini o zaman daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.