'Cami cami gezerek namaz kılmayı seviyorum!'

Bir gol, bir de asist yaparak Galatasaray’ı yıkan Fatih Karagümrüklü Alassane Ndao, hayat hikayesi ve aldığı maaşla şaşırtırken asıl hedefinden bahsetti.

'Cami cami gezerek namaz kılmayı seviyorum!'
'Cami cami gezerek namaz kılmayı seviyorum!'
GİRİŞ 20.12.2020 13:47 GÜNCELLEME 20.12.2020 14:44
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Yıllık 130 bin dolar maaşla oynayan Senegalli futbolcu  Alassane Ndao, her maça aynı motivasyon ile çıktığını söyledi, kimseyi kendine idol olarak kabul etmediğini ifade etti. 2022’de sözleşmesi sona erecek olan Ndao, İngiltere’ye gitmek istediğini dile getirdi.

 

 

Fatih Karagümrük’ün Türk futboluna kazandırdığı bir yetenek Alassane Ndao... Kırmızı-siyahlı ekipte istikrar sembolü olarak dikkati çekse de, en son Galatasaray maçında takımının ilk golüne, ikinci golün de asistine imzasını koyarak kendini gösterdi.

Türkiye’yi istedi

 

 

Ndao, 23 yaşında, Senegal U23 Milli Takımı’nda kaptanlığa kadar yükselen bir isim... Senegal Ligi takımlarından AS Dakar Sacre Coeur’da yetişti. 4 sene burada forma giyen oyuncu, geçen sezonun ortasında, yani sözleşmesinin bitmesine 6 ay kala menajer Doğan Ercan tarafından Karagümrük için ikna edildi. Ancak Fransız ekibi Olympique Lyon’un pilot takımı olmasından dolayı onu göndermek istemiyordu. Üstelik Lille de onunla ciddi bir şekilde ilgileniyordu.

Ancak onun para gibi bir derdi olmadı. Babası, Senegal’de büyük bir müteahhitti. Ndao, tercihini Türkiye’den yana kullandı ve Türkiye’ye geldi. Üstelik 6 ay oynamamayı göze alarak...

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma da gelir gelmez Ndao’ya 5 bin euro harçlık verdi ve futbol oynamayacağı süre içerisinde 2 bin 500 euro harçlık vermeyi vaat etti. Hemen antrenmanlara başlayan Senegalli futbolcu şu anda 130 bin dolar yıllık maaşla mücadele veriyor. Yani Galatasaray’da bazı oyuncuların birkaç maçlık maç başı parası kadar...

Şeyhine gönderme

Galatasaray karşılaşmasında takımını öne geçiren golü atan Alassane Ndao, kameraya doğru koştu, formasının altında bir fotoğraf ve “Modou Kara” yazısı vardı. Bizim için pek anlamı olmasa da, Senegalli oyuncu için bu ismin anlamı çok önemliydi. Çünkü Modou Kara, onu Müslüman olmaya ikna eden isimdi ve bu nedenle Ndao, şeyhine büyük saygı ve minneti vardı. Ailesinin yarısı Hristiyan olmasına rağmen, şeyhinin etkisiyle iyi bir müslüman olan Ndao, 5 vakit namazında... 24 yaşındaki futbolcu "Türkiye’deki en sevdiğim şeylerden biri de cami cami gezerek namaz kılmak" diyor.

Çaykur Rizespor karşısında iki gol atarak takımına üç puan kazandıran isim olan Alassane, Galatasaray karşısında da varlığını hissettirdi. Her maçın kendisi için aynı olduğunu dile getiren kırmızı-siyahlı futbolcu, “Galatasaray için ayrı bir motivasyonum yoktu. Çıkıp en iyisini başarmak için mücadele ettim ve çok şükür başardık” ifadesini kullandı.

Kimseyi idol olarak almadığını dile getiren Alassane Ndao, daha önce Fenerbahçe, Başakşehir gibi takımlar tarafından istense de, hedefini Türkiye olarak görmüyor. Üç büyüklere saygı duyduğunu ancak İngiltere’de Premier Lig’de oynamayı amaçladığını dile getiren Fatih Karagümrüklü oyuncu, Türkiye Ligi’ni eskiden beri takip ettiğini dile getirdi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 30
  • sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim futbolcularda disco bar gezmeyi çok sever...
    Cevapla
  • Malazgirt...71 3 yıl önce Şikayet Et
    Heeeeyyyy 3 büyükler ; duydunuz mu.... Kaça oynadığını duydunuz mu....??
    Cevapla
  • Guest 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal len alihsan
    Cevapla
  • Bayburtlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sizin gibi müslüman ksrdeslerimize
    Cevapla
  • öğretmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ayagina taş degdirmesin.yolun ve bahtin acik olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle