Süper Lig'i virüs sardı! Gözler TFF'de

Yaşanan vakaların ardından gözler TFF'nin kararına çevrildi. Erteleme yerine hükmen yenilgi konusu toplantıda görüşülecek.

Süper Lig'i virüs sardı! Gözler TFF'de
Süper Lig'i virüs sardı! Gözler TFF'de
GİRİŞ 18.11.2020 13:06 GÜNCELLEME 18.11.2020 13:06
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Tüm dünyayı yaklaşık bir yıldır etkisi altına alan Koronovirüs yine gaza bastı… Tüm ülkelerden vaka sayılarının pik yaptığı haberi gelirken, spor dünyası da bundan nasibini aldı. Hem Avrupa'nın önde gelen kulüplerinden hem de Türkiye'de mücadele eden takımlardan her gün yeni vaka bildirileri yapılıyor. Dün Galatasaray, Sivasspor ve Erzincanspor pozitif çıkan test sonuçları olduğunu duyurdu. Galatasaray'ın daha önce milli takımlarda yapılan tetkiklerde iki oyuncusu (Babel- Omar) pozitif çıkmıştı. Dün de 3 oyuncunun test sonuçlarının pozitif olduğu ve karantina sürecinin başladığı duyuruldu.

BABEL DÖNMÜYOR, BELHANDA DA POZİTİF

Arda  Turan sosyal medyadan pozitif olduğunu açıklarken, diğer iki ismin Belhanda ve Okan Kocuk olduğu öğrenildi. Bu arada Babel, Hollanda Milli Takımı'nın Polonya kafilesinde yer almayarak tedavi için Hollanda'da kaldı. Demir Grup Sivasspor da bir futbolcusunun test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu ve kırmızı-beyazlılarda sayı 3'ü buldu. Konyaspor'un kalecisi İbrahim Sehic de Bosna Hersek Milli Takımı'nda virüse yakalandı. Erzincanspor ise 5 vaka ile açıklamalara katıldı.

HÜKMEN YENİLGİ HAFTAYA MASADA

Vaka sayılarının artmasının ardından gözler TFF'ye çevrildi.

Başkan Nihat Özdemir ilk kez 'Hükmen yenilgi'nin uygulanabileceğini dillendirdi. Bu konunun federasyonun önümüzdeki hafta yapacağı olağan toplantıda masaya yatırılacağı ve son kararın verileceği öğrenildi.

Takımlara, maçlara altyapıdan alacakları oyuncularla 35 kişilik kadro oluşturma şansı da verilecek. Bilindiği üzere takvim sıkışıklığı nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası'nda vaka nedeniyle sahaya çıkamayan takımlar hükmen yenik sayılıyor.

KULÜPLERİMİZDEKİ KOVİD-19 VAKALARI

G.SARAY: 5 futbolcu (Omar, Babel, Arda, Belhanda, Okan Kocuk).
SİVAS: 3 futbolcu.
GAZİANTEP: 3 futbolcu.
F.BAHÇE: 1 futbolcu (Enner Valencia).
BEŞİKTAŞ: 1'i kadro dışı 5 futbolcu toplamda 8'i buldu.
KONYA: 3 futbolcu, 3 personel.
BAŞAKŞEHİR: 1 futbolcu.
KAYSERİ: 1 futbolcu, 1 antrenör.
ANTALYA: 4 futbolcu, 1 kulüp personeli.
RİZE: Remy'nin de aralarında olduğu 3 futbolcu.
GÖZTEPE: 2 futbolcu, 1 teknik heyet personeli.
G.BİRLİĞİ: 2 futbolcu, 2 personel.
SAMSUN: Teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve genel menajer.
ESKİŞEHİR: Biri futbolcu 2 kişi.
BOLUSPOR: 10 futbolcu, 1 antrenör, 1 sağlık personeli ve 4 çalışan izolasyonda.
ERZİNCAN: 5 futbolcu.

 

 

YORUMLAR 27
  • Bravo 3 yıl önce Şikayet Et
    Koronavirus olmasi takimlarda normal. Kimseyi sardigi falan yok. Takimlar uyaniklik yapip negatif sonuclari pozitif gibi gosterirse olacagi bu. Tff’yi buna mecbur ediyorlar. Art niyet var. Uzun sure galibiyet alamayan kulupler yalandan pozitif dumeniyle tesislere kapanip iki hafta sonraki maca hazirlaniyor. Kimse atip tutmasin burda
    Cevapla
  • Hasanbb 3 yıl önce Şikayet Et
    Futbolunuz batsın. Kimse liglerle ilgilenmiyor. Ülkede top denince haftadonu halısahada yapılan dostane maçlar akla geliyordu şimsi halı sahalarda kapandı. Futbolunuz batsın
    Cevapla
  • Peki 3 yıl önce Şikayet Et
    Halisaha isletmecisisiniz sanirim anlayabiliyorum sizi... Liglerle ilgilenmiyorsaniz burda isiniz ne?
    Cevapla
  • Herry jerry 3 yıl önce Şikayet Et
    hala maclari izleyen var saniyor fedarasyon, gazozuna oynuyorlar,
    Cevapla
  • karadenız 3 yıl önce Şikayet Et
    hukmen dogru karar olur.
    Cevapla
  • Ne fark edere cevap 3 yıl önce Şikayet Et
    Takimlar oyle uyanikliklar yapiyor ki inanamazsiniz! Iki hafta kotu gidisatin ardindan testleri negatif cikanlari ozel kuruluslardaki testleri pozitif olarak gosterip iki hafta tesislerde antrenman yapiyorlar. Yoksa boyle bir karari gundeme getirmezlerdi sonucta hastalik. Ama suistimal var inanin. Herkes herseyin farkinda. Firsatcilik aldi basini gidiyor.
    Cevapla
  • Ne fark eder 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık.Hukmen doğru bir karar degil.Neticede bu bir hastalık ve bu hastalık iradeye bağlı birsey degil.Bu adam hiçbir şeyden anlamıyor bis bi adam
    Cevapla
  • Oguzhan 3 yıl önce Şikayet Et
    BENIM düsüncem söyle covid nedeniyle oynanamayan maclar ertelenmiyecek ya o Halde hic oynanmamis sayilsin Buda en azindan iki tarafada Hak olur ve kimse puanlari alamaz, kime verceksin 3 puani Yada iki side birer puan ne bilim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle