Trabzonspor, Göksel Gümüşdağ ve Sumudica, PFDK'ye sevk edildi

TFF Hukuk Müşavirliği, Trabzonspor, Yeni Malatyaspor, Göztepe ve Yukatel Denizlispor kulüplerinin yanı sıra, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile Gaziantep FK Teknik Direktörü Mariusi Sumudica'yı PFDK'ya sevk etti.

Trabzonspor, Göksel Gümüşdağ ve Sumudica, PFDK'ye sevk edildi
Trabzonspor, Göksel Gümüşdağ ve Sumudica, PFDK'ye sevk edildi
GİRİŞ 06.10.2020 19:54 GÜNCELLEME 06.10.2020 19:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trabzonspor, Yeni Malatyaspor, Göztepe ve Yukatel Denizlispor kulüplerinin yanı sıra, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile Gaziantep FK Teknik Direktörü Mariusi Sumudica'yı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamaya göre hukuk müşavirliği, Trabzonspor Kulübü'nü, Gaziantep FK ile oynanan mücadeledeki saha olayları nedeniyle PFDK'ye gönderdi.

Kurul, Medipol Başakşehir'in Göztepe ile oynadığı maçta cezaya uyulmaması gerekçesiyle kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ'ı PFDK'ye sevk ederken, Medipol Başakşehirli oyuncu Fredrik Gulbrandsen, kulüp asbaşkanı Mesut Altan ve yardımcı antrenör Pierre Webo'yu da talimatlara aykırı hareketleri nedeniyle disipline verdi.

Gaziantep FK Teknik Direktörü Mariusi Sumudica, takımının Trabzonspor ile oynadığı müsabakadaki sportmenliğe aykırı hareketleri gerekçesiyle disipline gönderilen bir diğer isim oldu.

Yeni Malatyaspor, Göztepe ve Yukatel Denizlispor kulüpleri de talimatlara aykırı hareketler nedeniyle PFDK'ye gönderildi. 

Kurul, Yeni Malatyaspor'un Perulu oyuncusu Christian Cueva'yı, Fraport TAV Antalyaspor müsabakasındaki hakareti nedeniyle PFDK'ye sevk etti.  

TFF 1. Lig'de de bazı kulüp, futbolcu ve teknik adamlar da disiplin ihlalleri gerekçesiyle PFDK'ye sevk edildi.

YORUMLAR 4
  • kimsesiz 3 yıl önce Şikayet Et
    hakemle birlikte 1 puanı zor alabilen bu zavallıyı PFDK ya değil ruh ve sinir hastalıklarına sevk etmeliydiniz.
    Cevapla
  • adm 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam ne yaptı sanki, onun yerine hakemleri başka bir yere sefk edin
    Cevapla
  • Lâedrî 61 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı, hayatında görebileceği en saçma hakem kararıyla maçın son dakikalarında, takımı bir puan kaptı. Böyle hakem kararına ancak göbek atılır. Türkiye'de futbolun nasıl bir çirkefe saplandığını, bu hareketten daha çarpıcı bir şekilde hiçbir şey anlatamazdı. Onun için PFDK'ya sevkedilmemeli bilâkis taltif edilmeliydi. Umarım cezâ almaz.
    Cevapla
  • Lâedrî 61 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı, hayatında görebileceği en saçma hakem kararıyla maçın son dakikalarında, takımı bir puan kaptı. Böyle hakem kararına ancak göbek atılır. Türkiye'de futbolun nasıl bir çirkefe saplandığını, bu hateketten daha çarpıcı bir şekilde hiçbir şey anlatamazdı. Onun için PFDK'ya sevkedilmemeli bilâkis taltif edilmeliydi. Umarım cezâ almaz.
    Cevapla