Okan Buruk: "Bazı arkadaşlar gidecek"

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, sezona 3'te 0 ile başlamalarını değerlendirdi ve değişim sinyali verdi.

Okan Buruk: "Bazı arkadaşlar gidecek"
Okan Buruk: "Bazı arkadaşlar gidecek"
GİRİŞ 25.09.2020 23:21 GÜNCELLEME 25.09.2020 23:30
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Karagümrük'e 2-0 mağlup oldukları mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.

 

 


Bu sonuçların sorumlusunun kendisi olduğunu söyleyen Buruk, "Oyun bizde gibi gözükse de, rahat rahat sahamızdan çıkmamıza izin verdiler ama bir türlü üretemedik. Bireysel performans anlamında özellikle hücum bölgesinde büyük düşüşler yaşıyoruz ve bu da ilerideki üretkenliğimizi azaltıyor. Geriye düştüğümüzde de bu rakiplere güç veriyor ve bizi de psikolojik olarak aşağıya çekiyor. Hamleler yaptık ama yeterli sonucu alamadık. Üzüntülüyüm, oyuncularıma da söyledim. Bu işin en başta sorumlusu benim, bu takımı aynı şekilde devam ettiren, onlara güvenen, sorumlu benim. Onlara düşen kendilerini toparlamaları. 2 ay önce, bu takım şampiyon oldu, aşağı yukarı aynı oyuncularla. Şu andaki duruma getiren de biziz, başta ben, teknik adam olarak şampiyonluktan ne kadar pay alıyorsam, mağlubiyette de sorumlu benim. Oyuncularıma hala güveniyorum, hiçbir şekilde kimse yanlış anlamasın, güven kaybı yaşamıyorum. Birçok şeyi değiştirebilecek durumdayız." dedi.

Transfer dönemi bitmeden birçok değişikliğin olacağının sinyalini veren teknik adam, "Kadromuzda değişiklikler yapacağız. Bu seneden gördüğümüz, geçen seneden gelen belki bazı arkadaşlarımızla yolları ayırmamız da gerekecek. Yeni transferlerin birçoğundan faydalanamadık. Tekrar yükselişe geçmek istiyoruz. Sol kanatta sıkıntı yaşıyoruz, aslında transfer de yaptık ama hem sol bek, hem sol açık sakatlandı. Yine ön tarafa bir oyuncu daha, bir de stoper bölgesine bir oyuncu düşüncemiz ama bununla ilgili değişiklik de olabilir. Ben değişime çok sıcak bakmadım, şampiyon olan ve çabuk başlayan bir takımdık ama çok fazla hedefi olmayan oyuncularla yola devam etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Fatih Karagümrük karşısında istediklerini yapamadıklarını anlatan Okan Buruk, "Bugün iyi işler yapamadık. İkinci yarının başında golü çok erken yedik. Bildiğimiz ve basit bir gol yedik. Geriye düşünce rakip topu bize verdi ama bireysel olarak hiçbir şey yapamadık. Mete'nin bire bir oynayıp attığı şut dışında hücumda oyuncular maça etki edemedi. Çok üzgünüm. Bu, bize ve kulübe yakışan bir tablo değil." diye konuştu.

Süper Lig'in 4. haftasında İstanbul'da Göztepe ile yapacakları maçla çıkışa geçmeleri gerektiğinin altını çizen 46 yaşındaki teknik adam, şöyle devan etti:

"Bu sonuçlar bize yakışmıyor. Şampiyon takıma yakışır bir oyun ortaya koymamız gerekiyor. Oyuncularıma güvenim hala devam ediyor. Bu durumun en başta sorumlusu benim ama oyuncularımın da teker teker aynaya bakıp ne yaptıklarını daha iyi görmeleri gerekiyor. Ufak değişiklikler yaparak bazı oyuncularla ilgili kararlar almamız gerektiğini de gördük. Yeni transferleri takıma katamamamız da bizi etkiledi. Bu hafta bununla ilgili çalışma yapacağız."

 

 "Visca, bu kulübün sembolü"

 

Okan Buruk, karşılaşmada istediklerini yapamayan ve 72. dakikada oyundan alınan Bosna Hersekli futbolcu Edin Visca ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Edin Visca bu kulübün sembolü. En değerli oyuncularından biri. Visca'nın isteği uzun yıllar burada devam etmek. Biz de bunu istiyoruz. Burada çok mutlu, iyi şeyler yapmak istiyor. Ona da hak vermek gerekiyor. Onun da kötü oynayacağı maçlar olacak. Bu maçta istediklerini yapamadı. Takım kaptanlarımızdan biri. Bu maçta yeterli katkıyı sağlayamadı, biraz da yorulduğu için değişikliğe gittim. Visca, bu takıma çok büyük hizmetler etti, yine edecek."

 

"Savunmaya ve hücuma oyuncu alacağız"

 

Okan Buruk, sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen oyuncularla ilgili, "Martin Skrtel'in ufak bir sakatlığı vardı. Rafael, Boli Bolingoli ve Nacer Chadli'nin de sakatlıkları var. Fiziksel olarak hazır hale gelemediler. Bazen terslikler üst üste gelir. Futbolun içinde olan bir durum." şeklinde görüş belirtti.

Transfer çalışmalarının sürdüğünü aktaran Buruk, "Savunmaya ve hücuma oyuncu alacağız. Lig uzun bir maraton. Tekrar rakiplerimizi yakalamaya çalışacağız. Pes etmedik. Lige geri döneceğiz. Hem oyun hem de psikolojik olarak toparlanmamız gerekiyor. Bugün karşımızda UEFA Şampiyonlar Ligi ayarında bir takım olsa çok büyük rezalet yaşamıştık. Şampiyonlar Ligi'nin havası daha farklı olacak. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için ayağa kalkacağız." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İrfancan daha sezon bittiğinde gitmek istiyorum demişti. Satacaktınız. Ama mesele kar etmek değilki...
    Cevapla
  • Lâedrî 61 3 yıl önce Şikayet Et
    Okan efendi, nasıl ve niçin şampiyon yapıldığını idrâk etmeye başlamışsındır umarım. Rakibin Trabzon değil de başka bir İstanbul takımı olsaydı, rüyânda bile şampiyon olmana müsaade etmezlerdi. Şansın şu ki üvey evlât muamelesi gören Trabzonspor'la yarıştın.
    Cevapla
  • Efe 3 yıl önce Şikayet Et
    TFF ve MHK bahsetmiş. Yerinde karar.
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Tolga ciyerci ve hasan ali kaldırım in olduğu bir takım asla başarılı olamaz.çünkü o takım hep on kişidir
    Cevapla
  • erol 3 yıl önce Şikayet Et
    geçen seneki yorumum ''bunlar kendilerinin şampiyon olduğunu sanıyor''göksel gümüşdağ dışındakiler tabi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle