Tartışılan kararı yorumladı! Penaltı mı değil mi?

Eski Süper Lig hakemi Deniz Çoban, Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçındaki çok konuşulan penaltı pozisyonunu yorumladı.

Tartışılan kararı yorumladı! Penaltı mı değil mi?
Tartışılan kararı yorumladı! Penaltı mı değil mi?
GİRİŞ 12.09.2020 11:50 GÜNCELLEME 12.09.2020 19:51
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Fanatik Gazetesi yazarı, eski FIFA kokartlı hakem Deniz Çoban, Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor deplasmanında 2. penaltı için değerlendirmede bulundu. Çoban, pozisyonda tamamen hakem yorumu gerektiren bir müdahale olduğunu belirtti. Arda Kardeşler'in kararına saygı duyduğunu söyleyen Deniz Çoban, kendisiyle aynı fikirde olmadığını ifade etti.

İşte Çoban'ın tartışılan karar hakkındaki yorumu;

"Maçın kırılma anı 85. dakikada Fenerbahçe lehine verilen penaltıydı. Pozisyonda Rizeli Morozyuk kolunu açıyor. Açılan kol da hareket halindeki Valencia’nın yüzüne temas ediyor. Tamamen yorum gerektiren bir pozisyon… “Rizeli oyuncu adil mücadele etmiyor, kolunu rakibini haksız bir şekilde engellemek için uzatıyor” da denilebilir, “Fenerbahçeli oyuncu, savunmacının arkasından geliyor, açılmış kola, çarparak yere düşüyor, ihlal yok” da denilebilir."

 

 

Hakemi eleştiremem ama…

Hakem takdirini Rizeli oyuncunun haksız mücadele ettiği yönünde kullandı ve penaltı kararı verdi. Bu kararından ötürü hakemi çok eleştiremem ama ben aynı fikirde değilim. Her ne kadar savunmacı kolunu açsa da rakibi arkadan geliyor ve rakibini görmüyor. Rakibi kafayı oraya sokunca doğal bir çarpışma gerçekleşiyor. Hele ki MHK hakemlere “Kolay penaltı vermeyin!” talimatı verdik diye açıklama yapmışken, bu penaltı kabul görmedi.

(Yazının tamamı Fanatik Gazetesi'nde)

 

 

YORUMLAR 38
  • rıfat 3 yıl önce Şikayet Et
    100 hakemin 90 ı penaltı der. 5 i aynı pozisyon Fenere olsa falan diye kıvırır. anti Fenerli 5 tanesi de penaltı değil der.
    Cevapla
  • Xray 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu pozisyon Rizeye ve aynı dk olsa acaba kardeşler ne yapardı. Yine de verir miydi.
    Cevapla
  • Yılmaz hotaman 3 yıl önce Şikayet Et
    Bençe penaltı saçma Şaban penaltıydı O hakemin viçdani FB ye çalıştı Önce adam olaçaksin iyi bir adamin idaresi tam olur
    Cevapla
  • doğruya doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben çok merak ediyorum bu pozisyon rizenin olsaydı hakem verirmiydi verseydi bu yorumcular bu kadar yan cizermiydiler
    Cevapla
  • Remzi 3 yıl önce Şikayet Et
    Vermezdi
    Cevapla
  • Fetih1453 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar ben rizeliyim ve hakemi bir yana bırakın özellikle geçen sezondan bu yana bizim futbolcularımız gereksiz yere ellerini kollarını ceza sahası içinde açıp duruyor gecen yıl konya maçı dk 90 maç 0-0 çok krtik maç rizelioyuncu kolu açık koluna top çarpıyor penaltı bu maçtada bu tarz pozisyonlar vardı hakeme ve rakibe koz vermeyceksin eline koluna sahip çıkıcaksın bıktım bu tarz basit penaltılarla puan kaybetmekten futbolcularımızın ceza sahası içinde nasıl pozisyon alıcakları konusunda bir çalışmaya ihtiyaçları var hakemler tv yorumcuları v.s zaten 4 büyüklerin yalakası biz kendimize bakmalıyız
    Cevapla
  • Çamlıhemşin’li 3 yıl önce Şikayet Et
    Rize’nin içinden mi? Kadıköy tarafı? Rizeliymiş... İcat edilen penaltıyı değil eli kolu açıkmış mış mış onu eleştiriyor haspam..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle