Nihat Özdemir'den Ali Koç'a: Ben Fenerbahçe Başkanı olsam...

Bankalar Birliği ile borç yapılandırması yapmadığı için Fenerbahçe’nin takım harcama limitinin düşük olduğuna dikkat çeken TFF Başkanı Nihat Özdemir, “Ben Fenerbahçe Başkanı olsam, borç yapılandırmasına imzayı atar ve kulübü düzlüğe çıkartırdım” dedi.

Nihat Özdemir'den Ali Koç'a: Ben Fenerbahçe Başkanı olsam...
Nihat Özdemir'den Ali Koç'a: Ben Fenerbahçe Başkanı olsam...
GİRİŞ 11.08.2020 09:13 GÜNCELLEME 11.08.2020 09:14
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

TFF, 2020-21 sezonu takım harcama limitlerine itiraz eden 8 kulübün başkan ve yöneticileriyle dün Riva’da bir araya geldi.

 

 

TFF adına başkan Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri ile Kulüp Lisans Kurulu üyelerinin yer aldığı toplantıda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Göztepe, Antalyaspor ve Sivasspor’un temsilcileri hazır bulundu.

Üç saat süren zirvede kulüpler, itirazlarının gerekçesini anlattı. Buna karşın ağır eleştirilere hedef olan Kulüp Lisans Kurulu üyeleri kendilerini savunurken, TFF cephesinden dikkat çekici yorumlar geldi.

 

 

3 BÜYÜKLER ARASINDA BU KADAR FARK OLMAMALI

Toplantıda 154.4 milyon TL limitli Fenerbahçe ve 259 milyon TL limitli Beşiktaş’a karşın Galatasaray’ın 429 milyon TL’lik limitine dikkat çekilerek, “3 büyüklerin bütçeleri arasında bu kadar fark olmamalı. Bunun bir dengesi olmalı” görüşü ağırlık kazandı.

KASIMPAŞA VE GÖZTEPE'YE HAKSIZLIK

Bir diğer önemli talep de Kasımpaşa (69 milyon TL) ve Göztepe (79.8 milyon TL) gibi, borçları bulunmayan şirket kulüplerinden geldi. Her iki kulübün yetkilileri, “Borcu olmayan kulüplere neden limit koyuyorsunuz?” sözleriyle tepkilerini dile getirdi. Buna karşılık Kulüp Lisans Kurulu üyeleri, “Sizinle ilgili yaşanan sorun teknik bir konu. Bunu görüşeceğiz” derken, iki kulübe haksızlık yapıldığı görüşünde birleşildi.

KOÇ CEVAP VERMEDİ

Zirvede en çarpıcı diyalog Ali Koç ile Nihat Özdemir arasında yaşandı. Kurul üyeleri, Koç’a, "Limitiniz, borç yapılandırması yapmadığınız için düşük" dedi.

BEN OLSAM İMZALARIM

Bu noktada devreye giren Özdemir, "Ben Fenerbahçe Başkanı olsam, borç yapılandırmasına imzayı atar ve kulübü düzlüğe çıkartırdım. Bu sayede limiti artırır ve takımı geçen yıl bile şampiyonluğa oynatırdım" dedi. Özdemir’in bu sözüne Koç cevap vermedi.

"ÖDEYEBİLECEĞİM BİR ANLAŞMANIN ALTINA İMZA ATMAK İSTİYORUM"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, takım harcama limitlerinin düşük çıkmasının 1 numaralı sebebi olduğu belirtilen ‘Bankalar Birliği ile borç yapılandırması anlaşması’na imza atmaması konusundaki kararlı tavrını dün de sürdürdü.

Ali Koç yapılandırmaya neden karşı çıktığını şu sözlerle anlattı: "Ben, ödeyebileceğim bir anlaşmanın altına imza atmak istiyorum. O anlaşmayı yaptığım an temerrüte düşüyorum. Ayrıca, ödeme vadesi de çok kısa. 5 yılda ödememiz mümkün değil, bu sürenin 10 yıla çıkarılması lazım."

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 12
  • adalet icin 3 yıl önce Şikayet Et
    Kulupler batsin diyen saflar futbol da insaat gibi sektor bir suru insan ekmek yiyo futbolculari kastetmiyorum kaldi ki dogru yapilanmalarla yurtdisindan doviz getirisi de var illa mal ureterek para kazanamazsin
    Cevapla
  • B.Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar uğraşmak anlamsız bırakacaksın ne hali varsa görecek bunu her takım için söylüyorum. Ayrıca işin bir de adalet boyutu var bir anadolu takımının veremeyeceği rakamları önererek futbolcuyu transfer edip avantaj sağlıyorsan maddi anlamda dara düştüğün zaman da bedelini ödeyeceksin. Devletin yapılandırma, vergi indirimi gibi konulara hiç girmemesi lazım.
    Cevapla
  • Salo 3 yıl önce Şikayet Et
    Malo, 150-250-450 rakamları arasındaki fark neden onu merak ediyoruz.
    Cevapla
  • Ben 3 yıl önce Şikayet Et
    Satın bu yönetilemeyen kulübüpleri. Bakın ingilizlere yönetemediler sattılar. Yapamıyorsunuz yada yapmıyorsunuz. Şirketlerinizi süper yönetiyorsunuz. Bunlarıda iyi yönetin yada satın. İki senedir hangi başarısı var bu fenerbahçe nin? Onca paralar harcandı teknik direktör ler degişti beş kuruş etmeyen futbolculara onca paralar ödendi sonrada lig bitmeden kaçan fotbolcular oldu. Böyle yönetilmez.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapılandırmada bile ödeyemez duruma düşülüyorsa durum feci..
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam hakkı holding yönetiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle