Hamza Hamzaoğlu: Bu tip maçlar stratejiktir!

Gençlerbirliği teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu 3-1 kazandıkları Göztepe maçının ardından konuştu.

Hamza Hamzaoğlu: Bu tip maçlar stratejiktir!
Hamza Hamzaoğlu: Bu tip maçlar stratejiktir!
GİRİŞ 11.07.2020 23:54 GÜNCELLEME 11.07.2020 23:55

Süper Lig'de 32. haftanın açılış maçında Gençlerbirliği deplasmanda Göztepe'yi 3-1 mağlup etti ve 4 maç sonra kazanarak, kümede kalma yolunda çok kritik bir galibiyet aldı.

 

 

Maçın ardından konuk ekibin teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, galibiyeti değerlendirdi:

"Sahada sakin bir şekilde kaldık. Bugün sabırlı olmak zorundaydık. Göztepe istediği gibi başlarken biz istediğimiz gibi başlayamadık. Sio'nun vurduğu topta biraz da şanslıydık. Gol olmasını istiyorsanız vuracaksınız. 1-0'dan sonra yakaladığımız fırsatları değerlendirmemiz gerekiyordu. Bugün hava sıcak ve nemliydi. İlk yarıda yorgunluk belirtileri oldu. Sefa çıkmak zorunda kaldı''

 

 

''Belki çok iyi oynamadık ama...''

Kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Hamzaoğlu, ''Biz de oyun kurgusunu bozmadan değişiklikleri sonlara doğru saklamak istedik. Güzel de bir maç oldu. Belki çok iyi oynamadık ama bu tip maçlar stratejiktir. Bizim için önemli olan kazanmaktı ve bunu da başardığımız için mutluyuz'' dedi.

50 yaşındaki teknik adam, şans verdiği genç futbolcularla ilgili konuşarak sözlerini noktaladı:

''Gençlerbirliği'nde yıllardan beri gelen misyonu var. Genç oyuncu yetiştirmek... Kadromuzda 12 tane altyapıdan yetişen oyuncumuz var. Bugün 10 tanesi kadromuzdaydı. Maçın sonunda 5 tane oyuncu ile tamamladık. Daha da altyapımızda yetenekli oyuncularımız var. Biz onlara daha fazla süre vermek istiyoruz fakat takımın da iyi yerlerde olması lazım. Bir yerden yetiştirirken bir yerden de yarışıyoruz. Fırsat buldukça da oynatmaya çalışacağız."