Mustafa Reşit Akçay'dan 'küme düşme' yorumu

MKE Ankaragücü Mustafa Reşit Akçay, Süper Lig'in dönüşüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akçay, küme düşme konusuna da değindi.

Mustafa Reşit Akçay'dan 'küme düşme' yorumu
Mustafa Reşit Akçay'dan 'küme düşme' yorumu
GİRİŞ 28.05.2020 23:50 GÜNCELLEME 28.05.2020 23:50

Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü'nün teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, 12 Haziran'da başlayacak lig için ve küme düşme konusu için açıklamalar yaptı.

"FIFA ile ters düşmemek için bu karar alındı"

12 Haziran'da başlayacak olan lig için "Belki ay sonuna kadar ya da Temmuz ayının ilk haftası gibi düşünülebilirdi ama böyle düşünülmüş" diyen teknik adam, "FIFA ile de ters bir oluşum oluşmaması için de böyle bir karar alındı. Biz buna katılmasak da saygı duyacağız." ifadelerini kullandı.

"Küme düşme kararı verilecekse, lig sonuna doğru verilsin"

Eğer verilecekse küme düşme kararının lig sonuna doğru verilmesinin doğru olduğunu söyleyen Akçay, "Oyuncularımız ve Ankaragücü baskı altında kalabilirdi, birbirimizden şüphe duymaya başlayabilirdik. Küme düşme ile ilgili olan olayın daha sonraya bırakılması önemli, bir daha düşünüleceğine inanıyorum. 21 takımlı bir ligin Türkiye'ye yarar getirebileceği fikrim var. Son 3 sıradaki takımın önümüzdeki sezon yüzde 25, yüzde 30 daha az pay almasını sağlayabilirsiniz." dedi.