Mehmet Özdilek: Testi pozitif çıkıp söylemeyenler var

11 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı BB Erzurumspor'da teknik direktör Mehmet Özdilek, A Spor'a açıklamalarda bulundu ve dikkat çeken bir iddiayı dile getirdi.

Mehmet Özdilek: Testi pozitif çıkıp söylemeyenler var
Mehmet Özdilek: Testi pozitif çıkıp söylemeyenler var
GİRİŞ 14.05.2020 22:19 GÜNCELLEME 14.05.2020 22:21

Mehmet Özdilek'in açıklamaları şu şekilde;

 

 

"Dönüş nasıl olur kestiremiyorum. Önceliğim futbol ve para değil, sadece sağlık. Bireysel olarak, kendi adıma, takımım adına, şehir adına dönüşün çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. 35 yıldır profesyonel olarak, benim önceliğim futbol değil, para da değil, önce sağlık. Geri dönüşümüzün olacağını düşünmüyorum."

"VAKALARIN ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

 

 

"Benim kızımı doğum gününde ağlatmaya kimsenin hakkı yok. Bu travma herkeste var. Kısa sürede birçok takımda bu vakaların artacağını düşünüyorum."

"BİR ARKADAŞIN EŞİ HAMİLE"

"Testleri pozitif çıkan teknik ekipten bir arkadaşımızın eşi hamile, başka bir sporcumuzun eşi 4 gün sonra doğum yapacak. Dün gece ciddi bir travma yaşadık. Zor bir süreç. Ben 35 yıllık kariyerimde futbolun, insan sağlığını etkileyeceği dönemlerde oynanmasının doğru olmadığını gördüm."

"TEST YAPTIRMADAN BAŞLIYORLAR"

"Bizim ligimizde de Süper Lig'de de birçok takım test yaptırmadan antrenmanlara başlıyor. Ya da bir test yaptırıp ikinci testi yaptırmıyor. Ben futbol aşığı bir adamım ama sağlığım hepsinden daha önemli. Ne para ne de başka bir şey ilk önce sağlık gelir."

"BİRÇOK TAKIMDA SÖYLENMİYOR"

"Birçok takımda çıkıp, söylenmediğini de biliyorum. İnsan sağlığı her şeyin üzerindedir. Sağlıklı bir ortam oluşmadığında oynanmaması gerektiğini ilk günden beri ifade eden birkaç teknik adamdan biriyim."

"UYGULAMA ŞANSI YOK"

"İlime, bilime inanan bir insanım. Bilim Kurulu'ndaki profesörlerimiz, mümkün mertebe dışarı çıkmayın diyor. Bizim yaptığımız işte, bunu uygulama şansımız yok. Profesyonel futbolcular 60 gün takım antrenmanından uzak kaldı."

"GERİ DÖNME MÜMKÜN DEĞİL"

"Birçok takımda, birçok oyuncu problemli geldi. Bunun yanında bu oyunculara yan yana gelmeyin, birbirinize dokunmayın deme şansı yok. Bizim tekrar geri dönmemiz mümkün değil gibi görünüyor."