Sivasspor'dan tepki! "Tarih çok yanlış"

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, liglerin 12 Haziran'da başlatılması kararının çok yanlış olduğunu savundu.

Sivasspor'dan tepki! "Tarih çok yanlış"
Sivasspor'dan tepki! "Tarih çok yanlış"
GİRİŞ 06.05.2020 17:34 GÜNCELLEME 06.05.2020 17:34
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rıza Çalımbay, Süper Lig'in 12 Haziran'da başlatılması kararını değerlendirdi. Belirlenen tarihe tepki gösteren Çalımbay, şöyle konuştu:

"Bence tarih yanlış hem de çok yanlış. Oyuncuların hazırlanması açısından da yanlış. Bazı oyuncular yurt dışında, başka şehirlerde. Bence ne kadar geç yapılırsa o kadar iyi. Sağlık Bakanımız ve Bilim Kurulumuz çok iyi çalışıyor, çok iyi yere getirdiler. Yüzlerce sporcu ve görevliyi en temaslı oyunda bir araya getirmek en büyük yanlışlardan olacak. Biz oynamak, risksiz bir zamanda, en rahat dönemde ligimizi bitirmek istiyoruz. Birkaç vaka varken ligler iptal oldu şimdi vaka çok ama oynatmak istiyorlar, çok erken başlatıyorlar. Bunun sebebini anlayamıyorum."

"Futbolcu arkadaşlarımızın yüzde 80'i çok tedirgin, çok korkuyorlar, oynamak istemiyorlar, evlerinden çıkmak istemiyorlar." diyen Çalımbay, bu korku nedeniyle maçlarda potansiyellerinin çok çok altında performans sergilemelerinin söz konusu olduğuna dikkati çekti.

"Sosyal mesafeyi koruma şansı sıfır"

Bu nedenle kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Rıza Çalımbay, şunları kaydetti:

"Futbolcular, temastan kaçacaklar. Tatsız, tuzsuz çok kötü lig maçları oynanacak. Futbolcu arkadaşlarımızın hepsi ailesini düşünecek. Kafaları orada olacak. Bir de deplasmanlı yapmışlar. Nerede kalınacak, nasıl yapılacak? İstedikleri kadar önlem alsınlar, futbolda sosyal mesafe koruma şansı sıfır, mümkün değil. Çok büyük yanlış yapıyorlar. Sayın Sağlık Bakanımıza, Koronavirüs Bilim Kurulu'na inanıyorum. Bu kararın, kesinlikle Bilim Kurulu'ndan dönmesi lazım. Türkiye'de çok sayıda teknik direktör var. Bir tanesini çağırıp fikrini almıyorlar. Belki çok güzel şeyler çıkacak ama maalesef sormuyorlar."

Çalımbay, kararın iptal edileceğine inandığını, bu nedenle 18 Mayıs'a kadar antrenmanlara başlamayacaklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 12
  • İsmail KARATAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman Almanya ayvayı yedi. Bundesliga (bizden çok daha aşağı seviye bir lig ya) 15 Mayıs - 22 Mayısta başlayacakken bizim 12 Haziran çok erken oluyor. Ben ne demek istediğini anlamadım. Ayrıca bu tarih öngörülen bir tarih. Olası bir tarih belki daha da ileri gidebilir. Bence birazcık erken konuşmuş. Daha öncede ligler bu şekilde tescil edilmeli demişti. Şimdi biz oynama taraftarıyız tarih erken. Ne diyorsunuz siz ben anlamadım? Reklam kokan hareketler. Bundesliga haber linki buyrun : http://spor.haber7.com/avrupa-ligleri/haber/2971778-bundesligaya-onay-cikti-tarih-belli-oldu
    Cevapla
  • Naim 3 yıl önce Şikayet Et
    Maçlar bu yıl Seyircisiz oynanabilir.TRT'Spor'da Canlı vermesi lazım.Kesinlikle Seyirci bu ortamda maça gitmemeli,Seyirci girişi yasak olmalı
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Temmuzda mi oynnacadi. En iyi tarih o. Millet bes kuruş kazanacak diye disarda satış yapıyor milyon dolalarlari alanlar yok o yok bu
    Cevapla
  • * L A Z * 3 yıl önce Şikayet Et
    rıza çalımbay hangi bilginle bu karar yanlış diyorsun çok merak ediyorum sen prof oldunda bizmi duymadık.
    Cevapla
  • Nuri 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bilmek için prof. Olmaya gerek yok. Adamın söyledikleri gayet mantıklı sen neye göre oynanır diyorsun sen profmusun
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    yaw ne kadar büyüttünüz bu mevsuları. 2 ay evlerinden uzak olsunlar. trilyonları gömerken iyiydi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle