Süper Lig için kader günü! Kritik toplantı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bugün Ankara'da Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu ile bir araya gelecek. Toplantıda, liglerin kaderi belli olacak.

Süper Lig için kader günü! Kritik toplantı
Süper Lig için kader günü! Kritik toplantı
GİRİŞ 05.05.2020 09:53 GÜNCELLEME 05.05.2020 20:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilen futbol liglerinde 2019-2020 sezonunun kaderi bugün yapılacak toplantıda belirlenecek. TFF, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri ile birlikte saat 15.00'te bir toplantı gerçekleştirecek.

19 Mart'ta Koronavirüs pandemisi nedeniyle askıya alınan Süper Lig, TFF 1'inci, 2'nci ve 3'üncü Lig ile Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) durumu yapılacak toplantıdan çıkacak karara göre şekillenecek.

 

 

MAÇLAR OYNANIRSA RİSK ORTAMI OLUŞACAK MI?

TFF ve Kulüpler Birliği heyetinin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile geçtiğimiz hafta yaptığı toplantıda liglerin ne zaman başlayacağı, biteceği ve maçların hangi şartlarda, mekânlarda oynanacağına yönelik potansiyel bir takvim belirlenmişti. Bu takvimin uygunluğu ve maçların oynanmasının risk teşkil edip etmeyeceğine yönelik son karar ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin tavsiyelerine göre verilecek.

 

 

ÖNE ÇIKAN KONULAR...

1- Daha önce Kulüpler Birliği ile yapılan toplantıda ligler için 12 Haziran tarihi verilmişti. Bu tarih yüksek ihtimalle hayata geçecek. Diğer bir plan ise 5 Haziran... Haziranın sonu zayıf ihtimal.

2- Liglerle ilgili en belirsiz konu maçlar normal programa (ev sahibi-deplasman) göre mi oynanacak yoksa bir merkezde mi? Deplasmanlı ligde virüs kapma riskinin daha yüksek olduğu konuşulmuştu. Bu yüzden tek şehir olarak İstanbul'u isteyen kulüpler var. Hem stat sorunu olmadığı hem de konaklama açısından uygun olduğu için... Bu konu bugün netlik kazanacak.

3- Kalan 8 hafta bir şehirde oynanırsa Süper Lig takımları, konaklama bedellerini TFF'nin ödemesini istiyor.

4- TFF 2'nci Lig ve 3'üncü Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, alt lig kulüplerinin Koronavirüs nedeniyle çok etkilendiğini ve kalan 6 haftanın tamamını oynamak istemediklerini açıkladı. Can, "Ligin birincileri tescil edilsin, 2-9 arasındaki takımlar tek maç üzerinden play-off oynasın. Bu sezon düşme kalksın. Tümünün oynanması durumunda bu 300'den fazla karşılaşma demek. Bunun da insan sağlığına etki edeceğinden dolayı Bakanımıza böyle bir öneride bulunduk" diye konuştu.

5- "Futbola Dönüş Öneri Protokolü"nün ilk bölümünün yayınlanmasının ardından kulüpler ve futbolseverler, "Bunu uygulamak imkânsız. Bu futbol oynanmasın protokolü harhalde" yorumlarını yapmıştı. Bugünkü toplantıda protokol tekrar gözden geçirilecek.

YORUMLAR 5
  • Konya. 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim hala takımlarda pozitif çıkıyor siz neyi tartışıyorsunuz liğ iptal seneye nasıl olacak ona bakın
    Cevapla
  • Al sana akıl 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ortamda maçlara onay vermek cinayet olmaz mı. Ülke yeni yeni kendine gelirken, şampiyonluk mu düşünülür. Kurul öyle bir karar almalı ki, yıllar sonra biri çıkıp benim hakkım yendi dememeli. Buda nasıl olur, bu yıl ligler tatil edilir, sene için lige 34 maç ilave edilerek yapılır. İşte size kimsenin hakkının yenmediği çözüm. Yani 26+34= 60 maçlık bir lig olur.
    Cevapla
  • Futbul sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne macı halen oynayalım diyor bir kişi corona cıktı maclar iptal edildi kardeşim simdi günde 1500 kişide de çıkıyor ortalama 50 insanımız oluyor terim nerde sesi çıkmıyor anlamadım bir kişi de cıkınca rişk vardı simdi 1500 çıkınca rişk yokmu hayret
    Cevapla
  • volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    galatasaray ne isterse o olacak çok zorlamayın
    Cevapla
  • İmparator 3 yıl önce Şikayet Et
    Belli ki Galatasaray seni bayağı zorlamış:)
    Cevapla