TFF'den sert açıklama!

Türkyie Futbol Federasyonu, hakemlere yönelik yapılan yapılan açıklamaların eleştiri boyutunu aştığını ifade ederek, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'e sahip çıktı.

TFF'den sert açıklama!
TFF'den sert açıklama!
GİRİŞ 10.03.2020 21:07 GÜNCELLEME 11.03.2020 09:57
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Türkyie Futbol Federasyonu, son olarak Trabzonspor'un istifaya davet ettiği Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'i savundu ve kulüplerin hakemler konusunda yaptığı açıklamaların eleştiri boyutunu aştığını ifade etti. TFF'den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

 

 

"Son zamanlarda Merkez Hakem Kurulumuz ve hakemlerimizin kulüplerimiz tarafından en önemli gündem maddesi ve tartışma konusu haline getirildiğini üzülerek görmekteyiz. Türk futbolunun her daim ihtiyacı olan huzurun aksine MHK Başkanımız Sayın Zekeriya Alp, kurulumuz ve hakemlerimizin temel sorun gibi gösterilmesini doğru bulmamaktayız. Kaldı ki bu tartışmaların kimseye de bir faydası olmamakta, Türk hakemliğine de hiçbir şekilde artı sağlamamaktadır.

Sayın Zekeriya Alp ve ekip arkadaşları Türkiye'de en zor görevlerden birisini üstlenmiş olup Türk hakemliğinin en iyi seviyeye gelmesi için ellerinden gelen bütün çabayı göstermektedir. Kurulumuz, bugüne kadar özellikle genç hakemlerin yetişmesi başta olmak üzere birçok proje ile görevlerini başarıyla sürdürmekte, hakemlerimizin performanslarının en iyi noktaya gelmesi için büyük bir gayretle çalışmaktadır.
Bugün bütün dünyada VAR sistemi tartışılmakta, hakemlerin kararları eleştiri konusu yapılmaktadır. Ancak ülkemizde hakemlerimizin yönetimleri ile ilgili açıklamalar eleştiri boyutunu aşmaktadır. Bu konuda daha dikkatli olunmalı, hakemlerimize saygı duyulmalıdır. Kulüplerimize çağrımız ivedilikle gündemlerinden MHK'yi çıkartmaları, maksadını aşan açıklamalardan kaçınmaları ve bir an önce sahaya dönmeleridir. Rekabet seviyesinin oldukça yüksek olduğu, her takımının hedefinin bulunduğu sezonun geri kalanında futbolun güzelliklerinin daha fazla konuşulacağına, tüm kulüplerimizin Fair Play, dostluk ve kardeşlik içerisinde yarışacaklarına inancımız tamdır."

YORUMLAR 86
  • hulya 4 yıl önce Şikayet Et
    .. otobus cami metro devlet kurumlara dezenfekte ilaç kutuları-sprey koyulması gerekiyor en acilinden
    Cevapla
  • MESUT AKTAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Federasyon yanlı ne yaptığını bilmeyen
    Cevapla
  • Mert Kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    MHK da TFF de temel sorundur çünkü dürüst değilsiniz çalışanlarınız zaten fanatik hangi takımı tutarsa onun lehine diğerlerininde aleyhine çalışıyor. Hakemleri ve kurulları rahat bırakın belki düzelir düzelme olmaz ise arıza yapanları ayıklayın hakem VAR a rağmen bariz hata yapıyorsa bunun adı hata değil kasıttır bu kastı işleyene 10 maç görev vermeyin bakın bakalım düzeliyormu düzelmiyormu ama sizin amacnız üzüm yemek ise yersiniz yok bağcı dövmek ise sizde dayak yersiniz başkalarıda Ülke Fuybolunuda bitirirsiniz milletide birbirine düşürürsünüz
    Cevapla
  • yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Fazladan maval okuyacağına hakemlerini düzelt
    Cevapla
  • Fuat L. 4 yıl önce Şikayet Et
    Lobi yine devrede, takımlar çekeceğini çekmekle kalacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle