Guilherme'nin sözleşmesi feshedildi!

Yeni Malatyaspor, Trabzonspor'la transfer görüşmesi yapan Guilherme'nin sözleşmesinin feshedildiğini TFF'ye bildirdi.

Guilherme'nin sözleşmesi feshedildi!
Guilherme'nin sözleşmesi feshedildi!
GİRİŞ 30.01.2020 16:13 GÜNCELLEME 31.01.2020 10:39
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Trabzonspor'a transferi an meselesi olan Guilherme'nin sözleşmesi kulübü Yeni Malatyaspor tarafından feshedildi.

 

 

Brezilyalı futbolcunun kısa süre içinde Trabzonspor'a transfer olması bekleniyor.

Guilherme transferi Beşiktaş'ın harcama limiti engeline takıldığı için gerçekleşmemişti.

 

 

28 yaşındaki orta saha oyuncusu bu sezon 26 maçta forma giymiş 7 gol ve 6 asist yapmıştı.

YENİ MALATYASPOR'dAN TRABZONSPOR'A SERT AÇIKLAMA

Yeni Malatyaspor, Guilherme'yi transfer etmek için görüşmelerde bulunan Trabzonspor için sert bir açıklama yaptı.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada Trabzonspor Kulübünün sözleşmeli futbolcuları Guilherme ile kulübün yazılı izni olmadan görüşmeler yaptığı ve futbolcuyu bu sabah itibarıyla takımın kamp yaptığı otelden izinleri dışında Trabzon'a çağırdığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunun malumu üzere futbolcumuzun asıl sahibi olan Alvarenga Kulübü ile yapmış olduğumuz sözleşmenin çıkış maddesini kullandıklarını düşündüğümüz Trabzonspor Kulübüne ve değerli camiasına bir bilgilendirme yapma zarureti doğmuştur. Şöyle ki yıllara mal olmuş Trabzonspor - Malatyaspor dostluğunu, kardeşliğini zedelemeye çalışan şahıslara çağrımızdır. Her ne şartta olursa olsun futbolcumuz ile bizim iznimiz olmadan görüşülmesi (ayartılması) futbolun yazılı çizili kuralları dışında, ahlakına uymamış ve Trabzonspor gibi büyük bir camiayı yönetenlere yakışmamıştır. Her bulduğu fırsatta dürüstlükten, futbol ahlakından bahsedenlerin bugün günü kurtarmak adına yaptıkları büyük camiamız tarafından hiçbir zaman unutulmayacak, FIFA kurulları önünde Malatyaspor camiasının hakkı korunacaktır. Transferin bitimine saatler kala kulübümüzü mağdur etmek adına bu işe soyunanları değerli Trabzonspor camiasının da kabullenmeyeceğine inanıyor, kamuoyuna saygılar sunuyoruz."

ARTIK İŞİ TFF VE FİFA ÇÖZER

Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, sözleşmesini tek taraflı fesheden Brezilyalı futbolcu Guilherme Costa Marques'e ilişkin açıklama yaptı.

Çelikel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon sarı-siyahlı takıma transfer olan futbolcunun sözleşmesini bugün tek taraflı feshettiğini söyledi.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve FIFA'ya başvuru yapacaklarını dile getiren Çelikel, şöyle devam etti:

"Bu konuda her türlü hakkımızı arayacağız. Bu işin kanuni, hukuki boyutu, bir de normal olmayan gelişmiş olaylar var. Transfer bitimine 30 saat kala nezaketen bile bir kere aranmayan bir kulübüz. Bunların yaptığı çok doğru iş değil ama bu saatten sonra onların (Trabzonspor) bizi aramasını, bununla alakalı bir bilgi vermesini de istemiyoruz. Kendi nefsimizi düşündüğümüzden de bunu istemiyoruz. Aynı masada oturmuş insanlar olarak en azından aranıp transferle ilgili bir şeyler söylenmesi gerekiyordu, çizginin bu olması lazımdı. Hayırlı olsun. Biz bu saatten sonra Trabzonspor Kulübünden bununla ilgili açıklama da istemiyoruz, beklemiyoruz da. Trabzonspor gibi bir camiaya böyle intikam gibi bir şey de hiç yakışmadı. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar ama bu saatten sonra bu duruma TFF ve FIFA karar verecek."

Çelikel, futbolcunun serbest kalma ücretine ilişkin de değerlendirmede bulunurken, şunları kaydetti:

"Futbolcunun gündeme düşen 40 bin avroluk bir maddesi var. Evet bu madde doğru ama biz feshetmediğimiz sürece biz haklıyız, haklı sebeplerimiz var. Bu 40 bin avronun niye konulduğunu da söylemek istiyorum. Nihai olarak bizim bu futbolcuyla bir anlaşmamız oldu. Eğer biz o maddeyi koymasaydık kiralama bedeli olarak yaklaşık 500 bin avro para verecektik. O anki şartlarda en mantıklısı buydu. Biz Yeni Malatyaspor Kulübünün menfaatleri doğrultusunda buna karar verdik. Bunu da kamuoyu ve camiamız bilsin. Bu 40 bin avronun dışında ekstra bir madde daha var feshetmeme ile alakalı, belirli bir cezası var. Onu da biz sonuna kadar kullanacağız. Bu saatten sonra TFF ve FIFA bu duruma karar verecek. Yani Trabzonspor'a diyoruz ki yapabiliyorsa yapsın, alabilirse alsın. Fesih taahhütnamesi de vermek zorundalar, buyursunlar versinler."

YORUMLAR 34
  • A.Y 4 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon spor transfer yapabilir. Kanuni bir engel yok nitekim bir çok transferde yaptı kimse konuşmadı ve itiraz etmedi. Malatya niye konuşuyor çünkü Trabzon oyunu kurallara göre oynamamıştır. Ben şunu görmek istiyorum. özünde dürüstlük ne zaman olacak ........Rahmetli efsane başkan Süleyman Sebayı hatırlatırım. bazı kulüp başkanları efsane başkana bir baksınlar... Yönetici nasıl olurmuş. Dün ahkam kesilenlere etik değerleri hatırlatmıştım.
    Cevapla
  • mst 4 yıl önce Şikayet Et
    ünlü bir balığımız der ki "BÜYÜK BALIK KÜÇÜK BALIĞI YUTAR"
    Cevapla
  • etik 4 yıl önce Şikayet Et
    şimdi herhangibir takım tarbzonun oyuncularından sörlot veya vakayemeyi aynı tarbzonun guilhermeye yaptığı gibi transfer etse ne derdiniz tepkiniz ne olurdu çok bilmişler.
    Cevapla
  • Bilgin 4 yıl önce Şikayet Et
    Olur olur bal gibi olur
    Cevapla
  • murat44 4 yıl önce Şikayet Et
    trabzon guilhermeyi alamaz çünkü şuan malatyasporun oyuncusu değil fesh edildi trabzon gulermenin takımıyla milyon dolarlar vererek anlaşma yapabilir,büyük bir ihtimal guilherme ülkesine dönecek trabzon yaptığı alicengiz oyunuyla malatyasporla dostluğunu bozmakla anılacak.
    Cevapla
  • Maganda. 4 yıl önce Şikayet Et
    boş konuşmak boş adam işi adamın kulübü verdi zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle