Tahkim Kurulu'ndan F.Bahçe ve Beşiktaş kararı!

TFF Tahkim Kurulu, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 'takım harcama limitlerine' dair yaptıkları itirazları reddettiğini açıkladı.

Tahkim Kurulu'ndan F.Bahçe ve Beşiktaş kararı!
Tahkim Kurulu'ndan F.Bahçe ve Beşiktaş kararı!
GİRİŞ 11.01.2020 13:22 GÜNCELLEME 11.01.2020 13:22
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Tahkim Kurulu, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın harcama limitlerine yaptığı itirazları reddetti. TFF, geçtiğimiz günlerde açıkladığı harcama limitlerinde Beşiktaş'ın harcama limiti 275.335.170 TL olarak belirlenirken, Fenerbahçe'nin limiti 224.731.066 TL olarak açıklanmıştı.

TFF'den yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Kulüp Lisans Kurulu'nun 31.12.2019 tarihli 'Takım Harcama Limitine uygulanan faiz oranına' ilişkin kararına itirazı incelendi. Dosyada yapılan inceleme ve değerlendirme kapsamında, kurulumuzun 09.01.2020 tarihli ara kararı doğrultusunda; TFF Kulüp Lisans Kurulu'ndan takım harcama limitlerine ilişkin dosya, ilgili tüm belgeler celp edildi. Yapılan müzakere neticesinde; itirazın reddine, oy birliği ile karar verildi.

Fenerbahçe Futbol AŞ'nin Kulüp Lisans Kurulu'nun 31.12.2019 tarihli 'Takım Harcama Limitine' ilişkin kararına itirazı incelendi. Dosyada yapılan inceleme ve değerlendirme kapsamında, kurulumuzun 09.01.2020 tarihli ara kararı doğrultusunda; TFF Kulüp Lisans Kurulu'ndan takım harcama limitlerine ilişkin dosya, ilgili tüm belgeler celp edildi. Yapılan müzakere neticesinde; itirazın reddine, oy birliği ile karar verildi."

 

BEŞİKTAŞ NEDEN İTİRAZ ETTİ?

TFF tarafından harcama limitinin duyurulduğu gün, %31.5 olarak belirlenen faiz oranına itiraz eden siyah-beyazlı yönetim, haksız rekabetin oluşturduğun düşündüğü bu durumun düzeltilmesi için TFF'yi göreve davet etmişti. Güncel faiz oranının uygulanmasını isteyen Beşktaş yönetiminin bu talebinin reddedilmesinin ardından siyah-beyazlıların transfer yapması için 2 milyon euroluk bir bütçesi kaldı ve Beşiktaş, transfer yapabilmek için oyuncu satışı yapmak zorunda.

Fenerbahçe'nin ise limiti aştığı belirtiliyor

İŞTE LİMİT AŞIMINDA TFF'NİN VERECEĞİ CEZALAR

-Yüzde 5'e kadar aşılırsa: İhtar
-Yüzde 6-10 arası: Kadro sınırlaması
-Yüzde 11-15 arası: Transfer yasağı
-Yüzde 16-20 arası: 1 puan silme cezası ve transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçı;
-Yüzde 21-25 arası: 2 puan silme cezası, buna ek olarak transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçı;
-Yüzde 26 ve üstü: 3 puan silme cezası, buna ek olarak transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçının uygulanması

PEKİ CEZA NE ZAMAN UYGULANACAK?

Talimat şöyle diyor:

Kulüplere bu talimat uyarınca bir sezonda en fazla 3 puanı geçmeyecek şekilde verilen puan silme cezaları, Ulusal Kulüp Lisansı başvurusunda bulunduğu tarihi takip eden sezonda uygulanır. Yani talimatları uygulamayan kulüpler bu sezon ceza alsa bile puanı bu sezondan değil, gelecek sezon başlarken düşülecek.

YORUMLAR 37
  • yaşlı kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam olan dün ne dediyse yarın da onu diyecek. Fenerbahçe henüz yapılandırmayı gerçekleştirmedi büyük bir ihtimalle bir finans kuruşuyla anlaşacak ve artıya geçecek.Malum külüpler oranlar arttırılsın diye ağlayacak..Unutmayın bu Dünyada hiçbir şey göründüğü gibi değildir..Kahvede insanlar Emlankbanın buhar eden kulüpleri , 52 milyon euroları konuşuyor..Dost acı söyler ,bunlar da maalesef Siyasal İktidara olumsuz etkiler yapıyor..Medya toplumda etkisini kaybetti .Sosya lmedya yazılı ve görsel medyanın kat kat önüne geçti.
    Cevapla
  • kahraman 4 yıl önce Şikayet Et
    simdi konuşun bakalım kimin sicili bozuk. Çıkar yolu yok mecbur ceza verecekler. Bir spor sever olarak objektif kanaatim şu Terim gercekten haklıydı profesyonel ama ciddi bir kötülük var demekle. Gerçekçi olun arkadaslar satılık medya satılık kalemler böyle bir konuyu hic gündeme dahi getirmediler yazıklar olsun.. Spor bakanı ne gune duruyorsun al görevden Nihatı....
    Cevapla
  • kahraman 4 yıl önce Şikayet Et
    ne hayalî ne maddesi. İstersen takımı sat yine ceza alacaksınız KARDEŞ aç tüzüğe bak bu kadar cahil cühela olmayın. Keşke bu durumlara gelmeseydi takımlar ama yapacak birşey yok. Duygusal davranmayi bırak ve gerçeklerle yüzleşin
    Cevapla
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl geri dönüşü yok. Hahaha kendi kendine kural koydun galiba. Fenerbahçe futbolcu satarsa hiçbir sorun kalmıyor. Hayali maddeler koymuşsun kafanda.
    Cevapla
  • kahraman 4 yıl önce Şikayet Et
    üzülecek olan Fenerbahçe taraftarı aziz Yıldırım'ın çeyreği dahi olamaz Ali Koc bey amca o gidip kumda oynasın bu oyunları. mecbur ceza alacaksınız kardeş ücretleri almasalar dahi ALACAKSINIZ çünkü o limit aşımı coktan yapildi geri dönüşü yok. Tek bir ihtimal var o da siyasiler araya girerse ceza verdirmezler ama bugüne kadar ceza alan takımların taraftarı sokaklara dökülür bilmis olun..
    Cevapla
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe'de futbolcular bu sezonki maaşlarından feragat ederler yine ceza gelmez. Üzüleceksiniz ama olsun. Fenerbahçe büyüklüğü budur bunu da atlatır.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Borcu olan bütün takımları satın gitsin
    Cevapla
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyse konuşun bakalım ts ve gsliler. Borçlarımızı yapılandırdınız. 2 yıl geri ödeme yapmıyorsunuz ama 2 yıl sonra hadi borcunuzun ödemesi başladı dediklerinde bırak transfer yapmayı eldekileri bile elden çıkaracak duruma düşünce biz de bu günleri hatırlatırız ve deriz ki maç devam ederken kural değişmez.
    Cevapla
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahnet kimin beter olacağını göreceğiz.
    Cevapla
  • Ahnet 4 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    fetörasyon is basinda
    Cevapla
  • orman 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok fenerasyon o. Açığa çıkınca bu ismi kullanıyor. Ama ikiside aynı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle