Malatya'da tartışmalı anlar! Gol iptali ve penaltı...

Yeni Malatyaspor-Fenerbahçe maçında tartışmalı pozisyonlar yaşandı. Y. Malatyaspor'un golü iptal edilirken F.Bahçe'nin penaltısı çok tartışıldı.

Malatya'da tartışmalı anlar! Gol iptali ve penaltı...
Malatya'da tartışmalı anlar! Gol iptali ve penaltı...
GİRİŞ 24.11.2019 20:03 GÜNCELLEME 25.11.2019 05:45
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geldiği mücadelenin ilk yarısında tartışmalı pozisyonlar yaşandı.

 

 

40. dakikada Kullanılan köşe vuruşunun ardından kaleci Altay Bayındır topu elinden kaçırdı ve sknrasında Yeni Malatyaspor Mina ile ağları buldu ancak maçın hakemi Mete Kalkavan gol öncesinde faul olduğunu tespit etti.

Altay ceza alanında yükselen topu kontrol etmek isterken, Jahovic ve Chebake'nin arasında kaldı ve hakem Mete Kalkavan da bu pozisyonda faul olduğu kararını verdi. Pozisyonun ardından Yeni Malatyaspor'da oyuncular uzun süre itirazlarda bulundu.

 

KAÇAN PENALTIDA TARTIŞMA

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe'nin karşılaştığı maçın ilk yarısında hakem Mete Kalkavan'ın verdiği penaltı kararı çok konuşuldu.

Karşılaşmanın ilk yarısının son anlarında sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada Victor Moses topa yükselmek istedi. İki BtcTurk Yeni Malatyasporlu futbolcunun arasında sıyrılan Victor Moses, kafayla topa vurdu ve sonra kaleci ile çarpıştı.

Maçın orta hakemi Mete Kalkavan, VAR Hakemi Mustafa Öğretmenoğlu'nun uyarısı sonrası kenara geldi ve pozisyonu izledi. Mete Kalkavan pozisyonu izledikten sonra penaltı noktasını gösterdi. BtcTurk Yeni Malatyasporlu futbolcular, uzun süre Mete Kalkavan'a itiraz etti.

45+8'de Emre Belözoğlu'nun kullandığı penaltıda Yeni Malatyaspor kalecisi Farnolle gole izin vermedi.

ERMAN TOROĞLU: "PENALTI DOĞRU, FAUL YOK"

A Spor'da pozisyonları değerlendiren eski hakem Erman Toroğlu şunları söyledi:

"Malatyaspor'un ağları bulan topunda Altay'a faul göremedim. Eli havada bile olsa fark etmez, oyunculara doğru giden o. Futbolcular kafaya çıkıyor Altay onlara doğru gidiyor. Kaleci geliyor ve dağılıyor. Fenerbahçe'ye verilen penaltı kararı doğru. Malatyasporlu savunma oyuncusu Moses'ı itiyor, kaleci de kontrolsüz giriyor. Hakem penaltıyı kalecinin yaptığı harekete verdi. Emre Belözoğlu penaltıyı çok kötü kullandı ve kaçırdı. Mete Kalkavan çok kötü maç yönetiyor, 2. yarıda maçın altında daha da ezilecek gibi."

RIDVAN DİLMEN: "TEKRARDA FAULÜ GÖRDÜM"

NTV'de yorum yapan Rıdvan Dilmen'in görüşleri ise şu şekilde:

"Malatyaspor'un ağları bulan topunda ilk bakışta faul olduğunu görmedim ama al geri, ver ileri, Jahovic'in müdahalesini ve alttan Chebake'nin hamlesini gördüm. Altay'ın elinden kaçırdığı pozisyonun başlangıcı ofsayt. Gol olsa bakacaklardı, korner oldu bakmadılar. Korner de geldi başına bela açtı. Demek ki kornere gidene de bakacaksın. Penaltı pozisyonunda Moses vurduktan sonra top auta gitse, VAR'a gidilmeyecek. Top oyunda kaldığı için Öğretmenoğlu penaltıyı verdi. Kaleci kontrolsüz geliyor, Moses daha çabuk gidip kafayı vuruyor. Top auta gitse de ver o zaman penaltıyı."

YORUMLAR 54
  • ALİ EREN 4 yıl önce Şikayet Et
    resmen malatyasporu katlettiler.cok güzel oynadı malatya galıbıyet hakkıydı.hakem gölü iptal etti,avanta penaltı verdı.doğu takımlarına rahatlık yok
    Cevapla
  • said yalçın 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi tek ağız. Hepsi Fenerin yorumcusu. Yazıklar olsun sizin gibi yorumculara. Bu kafa ile Türk futbolu bir yere varmaz. Çekilelim kenara alın başınıza çalın 4 büyük kulübü o zaman..
    Cevapla
  • konyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçeyi sevmem asla taraflı değilim ama Jahoviç kalecinin eline vuurnca top kalecinin sağ tarafına düşüyor çok net faul. Karar doğru.
    Cevapla
  • stk_mlx 4 yıl önce Şikayet Et
    Konyalı malatya sana batıyor galiba. Sen git kendi takımını konuş. Nerde bir konyalı var malatya ya düşman sanki malatya çok kötü ...
    Cevapla
  • ahmet yhan 4 yıl önce Şikayet Et
    şahsen bi trabzonsporlu olarak böyle maçlarda haksız puan alarak şampiyon olursak haram olsun ,adam gibi top oynayarak şampiyon olalım onun bunun yardımıyla değil ve acil türk futbolunun bekası için bu tip hakemlere görev vermememiz lazım
    Cevapla
  • kanka44 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes yorumcu olmuş Rıdvan ver ileri geri sar yaparak golün faul olup iptal kararın doğru olduğunu söylüyor hakem maç içinde gol pozisyonuna ver ile geri sar yapmadı direkt faul verdi. Yazık oldu gole gitti üç puan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle