TFF Başkanı Nihat Özdemir açıkladı! Yabancı sınırı geliyor

TFF Başkanı Nihat Özdemir, İzmir Ticaret Odası ekim ayı olağan meclis toplantısında açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Nihat Özdemir açıkladı! Yabancı sınırı geliyor
TFF Başkanı Nihat Özdemir açıkladı! Yabancı sınırı geliyor
GİRİŞ 30.10.2019 19:55 GÜNCELLEME 30.10.2019 19:55
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, "Plan program dahilinde yabancı sayısını düşürmeyi planlıyoruz. Ama bunu bir günde değil, belli program içinde yapacağız. Bunu Kulüpler Birliği ile beraber yürütmeyi düşünüyoruz." dedi.

 

 

Özdemir, İzmir Ticaret Odası (İZTO) ekim ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, İzmir'in çok güzel bir şehir olduğunu ve hayatında önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

İzmir'de birçok projeye imza attıklarını kaydeden Özdemir, zamanında İzmir Limanı ihalesine girdiklerini ancak kazanamadıklarını kaydetti. Özdemir, futbolun insanların hayatında tutku haline geldiğini, Türk futbolunun marka değerinin artırılması gerektiğini ve bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını belirtti.

 

 

Bunun gerçekleşmesi için en önemli unsurun liyakat ve futbolda adaletin sağlanması olduğuna dikkati çeken Özdemir, göreve geldikten sonra bu doğrultuda kurulların hepsini yenilediklerini bildirdi.

Yabancı oyuncu sınırlaması

Özdemir, A Milli Futbol Takımı'nın başarısını yabancı oyuncu kuralına bağlayanların olduğunu hatırlatarak, "Bu konuda ön yargılı değiliz. Bu konu üzerinde uzun süre tartışarak, Türk futbolu için, Türk futbolunun gelişimi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Altyapılara gerekli bütçeleri sağlayamıyoruz." diye konuştu.

Süper Lig ve 1. Lig'in gelir açısından fena durumda olmadığını ancak diğer profesyonel lig ve amatör liglerin gelirler açısından durumunun çok zor olduğunu kaydeden Özdemir, yayın gelirlerinden bütçeler ayırarak kaynak aktarmaya çalıştıklarını söyledi.

İzmir takımları hakkında değerlendirmelerde bulunan Özdemir, "Altınordu'nun Türkiye futbolunun gelişmesinde büyük katkısı var. Her gittiğim yerde Altınordu örneği anlatmaya çalışıyorum. Karşıyaka ise hiç bulunduğu yeri hak etmeyen bir kulübümüz. İnşallah en kısa zamanda eski gücüne kavuşur." değerlendirmesinde bulundu.

Meclis üyelerinin sorularını da yanıtlayan Özdemir, Karşıyaka gibi bir kulübün stadının olmamasını kötü olduğunu, en kısa zamanda yapılması gerektiğini aktardı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'in bir sosyal medya hesabı olması konusunda çalışmaların devam ettiğini, yakında kamuoyuna açıklama yapılacağını kaydetti.

"İzmir'de milli maç oynamak istiyoruz"

Türkiye'de oynanan Süper Kupa maçı öncesinde Chelsea ve Liverpool başkanlarıyla bir araya geldiklerini anımsatan Özdemir, iki başkanın da sahada rakip olduklarını, ancak saha dışında futbol için beraber olduklarını söylediğini kaydetti.

Yayın gelirinin 412 milyon dolara düştüğünü anımsatan Özdemir, "Yayıncı kuruluş bu rakamı ödemeyeceğini beyan etti. Yapılan pazarlıklar sonucu ilk olarak 450 milyon dolara düşürmüştük. Bu sene 412 milyon dolara düşürdük. Çünkü futbol markamızın değerini bir türlü artıramıyoruz. Bunu artırırsak futbol yayın gelirimiz 750 milyon dolara kadar çıkabilir." yorumunu yaptı.

Devletin üzerine düşen bütün görevleri sporun altyapısı yönünden yapmaya gayret gösterdiğini ifade eden Özdemir, bir çok ilde modern stadyumlar yapıldığını dile getirdi.

İzmir'de aynı durumun söz konusu olmadığına değinen Özdemir, şu görüşleri paylaştı:

"İzmir hiç bir zaman Türk futbolunun içinden ayrılamaz. En kısa zamanda İzmir'in 40 bin üzerinde kapasitesi olan bir stadyuma kavuşması gerektiğine inanıyoruz. Şu anda hiç bir İzmir takımı kendi stadyumunda oynamıyor. İnşallah Göztepe ikinci yarı maçlarını kendi stadında oynayacak. İzmir'in stadyum açığı kapanırsa biz milli maçları İzmir'de oynamak istiyoruz. İzmir kendisi ve çevresi açısından çok önemli bir il. İzmir altyapılar yönünde stadyum hariç hazır. Bunun da en kısa zamanda olacağına inanıyorum."

Özdemir, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yanı sıra 2022'de Katar'da yapılacak Dünya Futbol Şampiyonası'nda da yer almak istediklerini aktardı.

YORUMLAR 23
  • Nihat AYDIN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bal ligi 0 3.lig 1 2.lig 2 1.lig 3 süper lig en fazla sahada 5 avrupa kupalarında isterse kadronun 18i de yabancı olsun
    Cevapla
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    haklısınız sınır getirin. sonra da 1 milyon etmeyen Türk oyuncu, transfer pazarlığını 5 milyondan açsın.
    Cevapla
  • Orhan Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı sınırı koymaya gerek yok Federasyon olarak ilk 11 de ki kadroya alt yapıdan 5 oyuncu oynama zorunluluğu getir zaten kimse o kadar yabancı futbolcu almaz böylelikle gençlerin de önü açılır futbolu yönetmek bu kadar zor değil inanın bana
    Cevapla
  • Serhan Mukan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca yabancı futbolcu= başarı yalanı ile Futbol kulüpleri borç batağına girdi; ortada başarı var mı yok!
    Cevapla
  • Burak554 4 yıl önce Şikayet Et
    Suç seni oraya getirenlerde.Senden başkan olmaz.kimseye hayirgelmez.Ancak zarar gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle