Beşiktaş - Başakşehir maçının hakemi yandı!

Beşiktaş - Başakşehir maçındaki yönetimiyle ağır eleştirilere maruz kalan hakem Suat Arslanboğa'ya bir darbe de MHK'den geldi.

Beşiktaş - Başakşehir maçının hakemi yandı!
Beşiktaş - Başakşehir maçının hakemi yandı!
GİRİŞ 25.09.2019 09:45 GÜNCELLEME 25.09.2019 09:56
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Üst üste gelen "kural hatası" tartışmalarından sonra Beşiktaş-Başakşehir maçındaki hakem Suat Arslanboğa'nın performansı haftaya damga vurdu.

Planlanan program çerçevesinde Süper Lig hakemleri ve yardımcıları dün akşam kampa alındılar, bugün bir günlük eğitim seminerinden geçecekler. MHK ve eğitimci Jaap Uilenberg'in özellikle son haftayı analiz etmesi bekleniyor.

Ljajic'in teması Arslanboğayı yaktı

MHK Başkanı Zekeriya Alp'in en titiz olduğu konu hakemin sahadaki otoritesini kaybetmesi. Suat Arslanboğa'nın siyah-beyazlı oyuncu Ljajic'in kendisine fiziki temasına kırmızı kart çıkarmaması, "uzun bir dinlendirme" cezasının habercisi oldu.

VAR niçin çağırmadı?

Arslanboğa'nın ligin ilk yarısında Süper Lig'de maç yönetme şansı kalmadı. En az dört hafta dinlenmesi beklenen Arslanboğa'nın daha sonra da ancak TFF 1. Lig ve VAR'da şans bulması bekleniyor.

VAR'daki Halis Özkâhya'nın da Başakşehirli Gulbrandsen'in Beşiktaşlı Douglas tarafından indirilmesinde "bariz gol şansı" değerlendirmesini yapamaması geceye damga vuran ikinci hakem hatası olarak gösterildi.

Arslanboğa'nın ilk yarıda çaldığı son düdük sonrasında VAR'ın, burada bir "inceleme önermemesi" fahiş bir hata oldu. Düdük sonrası olsa bile önce kırmızı kartın çıkması, sonra atışın yapılması VAR protokolüne uygundu. (Türkiye)

 

 

YORUMLAR 9
  • AZİZOĞLU 4 yıl önce Şikayet Et
    Hakem gelip Ljajic e vuruyor, kartı hakemin görmesi lazım, koskoca sahada yürüyecek yer bulamadında gelip oyuncuya çarpıyorsun. Görüntüyü neden baştan göstermiyorsunuz da sadece futbolcunun anlık hareketini gösteriyorsunuz.
    Cevapla
  • Ganyotçu 4 yıl önce Şikayet Et
    şaka yapıyorsundur inşallah yoksa intihar edeceğim
    Cevapla
  • özkan 4 yıl önce Şikayet Et
    yok arkadaş galatasaray kollanıyor!!
    Cevapla
  • gokler789 4 yıl önce Şikayet Et
    televizyonlarda izliyoruz kendini yorumcu olarak tabir eden kişiler ne zaman yapıcı konuşmuşlarki hep yıkıcı rencide edici ve hakarete varan konuşmalar yapmıyorlarmı türk hakemlerini yerden yere vurmuyorlarmı futbol takımlarınıda yerden yere vurmuyorlarmı (vuruyorlar) türk futbolu ve türk hakemleri nasıl ilerlesin
    Cevapla
  • faik 4 yıl önce Şikayet Et
    Burada dikkatten kaçan bir durum var, hakem önce lajic 'i itiyor. Daha sonra hakem lajic 'ten özür dilerken lajic tepki veriyor. Gri olan bir pozisyon bu. Kırmızı kart göstersen niye kırmızı kart gösterdin diyemezsin. Fakat tansiyonu yüksek maçta lajic 'te bilerek o tepkiyi göstermez. Sadece hakem adına şansız bir pozisyon.
    Cevapla
  • necip 4 yıl önce Şikayet Et
    var var ama hakemler yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle