Eski milli futbolcu Ümit Karan'a hapis şoku!

Oturduğu sitede çalışan kadına yönelik cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla istinaf mahkemesinde yargılanan eski milli futbolcu Ümit Karan,“sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı” suçundan 1 yıl 8 ay hapse çarptırıldı.

Eski milli futbolcu Ümit Karan'a hapis şoku!
Eski milli futbolcu Ümit Karan'a hapis şoku!
GİRİŞ 29.04.2019 14:41 GÜNCELLEME 29.04.2019 15:47
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi'nde görülen duruşmaya, hakkında bir önceki celse zorla getirme kararı çıkarılan Ümit Karan ile avukatı katıldı. Duruşmada, mağdur İ.A'nın avukatı da hazır bulundu. 

 

 

Kimlik tespiti yapılan Ümit Karan, Makedonya'da bir futbol takımı çalıştırdığını belirterek, aylık gelirinin 2 bin avro olduğunu söyledi. 

Karan savunmasında, önceki ifadelerinin doğru olduğunu öne sürerek, "Olayın üzerinden çok zaman geçti. Ben hayatım boyunca hiç kimseye yanlış yapmadım. Suçlamalar doğru değildir." dedi.

 

 

Mağdur İ.A'nın avukatı Işıl Gülümser de müvekkilinin olaydan hemen sonra karakola giderek şikayetçi olduğunu anlatarak, "Anlattıkları da kamera kayıtlarına birebir uygundur. Müvekkilim bir çalışan olarak güler yüzlü davranmış, işverenin sarkıntılık mahiyetindeki eylemini savuşturmaya çalışmış ve kısmen başarılı olmuştur. Olaydan sonra ciddi olarak psikolojik rahatsızlık geçirmiş, tedavi görmüştür." diye konuştu. 

Son sözü sorulan sanık Karan, beraatini talep ederek, "Hayatım boyunca kimseye yanlış yapmadım. Ben Atatürkçü'yüm. Bana ceza vereceksiniz eğer Atatürkçülükten verin razıyım. Suçlamalar doğru değildir, kabul etmiyorum. Ben Survivor yarışmasında kadınlarla yan yana bulunduğumda bile herhangi bir şey yapmamıştım." ifadelerini kullandı. 

Davayı karara bağlayan Ceza Dairesi, sanık Karan hakkında Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nce verilen beraat kararının kaldırılmasına karar verdi.

Ceza Dairesi, sanık Karan'ın "sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı" suçundan 1 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Öte yandan, ceza dairesinin oy çokluğu ile aldığı karara, Üye Hakim Kadir Erdal, beraat yönünde karar verilmesi gerektiğini belirtip muhalefet şerhi koydu. 

DAVANIN GEÇMİŞİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, eski milli futbolcu Ümit Karan hakkında, 2015 yılında oturduğu sitede çalışan İ.A'ya yönelik "basit cinsel saldırı" suçunu işlediği iddiasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesi, yaptığı yargılama sonucunda sanık Ümit Karan hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı vermişti.

Yerel mahkemenin beraat kararına karşı mağdur İ.A'nın avukatı itirazda bulunmuş, dosyayı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi de davanın yeniden görülmesi amacıyla duruşma günü vermişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Atatürkçü olunca noluyomuş pardon sütten çıkmış ak kaşıkmı gecen metroda ki sapıkda chp li degilmiydi burdan böyle giderse chp nin başına çok yakında nuri alço gelecek
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu simariklari atın içeride akillansinlar. Ekmeğini kazanmaya çalışan insanları zor duruma düşürmek neymiş görsünler.
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Tum sucsuzlar dusunelım bakalım gecmıste neler yaptık buna benzer eeee durust olun canım kımse sutten cıkma ak kasık degılız ben bu ıkı yuzlulukten bıktım usandım herkes sutte leke var bende yok havalarında .
    Cevapla
  • buğra 4 yıl önce Şikayet Et
    kadına tacizle, Atatürk ne alaka ? yani demek istiyorr k;i Atatürkçüyüm diye ceza alıyorum. ülkemizde her alanda İslam ve Atatürk'ü kirli işlere alet edenlerden nefret ediyorum
    Cevapla
  • BEF 4 yıl önce Şikayet Et
    Aylık geliri 2000 € ve Atatürkçü.Beraat ettir hakim bey yoksa hepimiz Ümit Karan oluruz.Ne günlere kaldık Yarabbim.Herşeyin hayırlısını sen bilirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle