Hükmen mağlubiyet için itiraz gerekli mi?

Kural hatası yapan Akhisarspor'un 3-0 hükmen mağlup sayılması için Beşiktaş'ın itiraz etmesi şart değil. İşte talimatlarda yer alan o madde ve işleyecek disiplin süreci...

Hükmen mağlubiyet için itiraz gerekli mi?
Hükmen mağlubiyet için itiraz gerekli mi?
GİRİŞ 19.01.2019 11:06 GÜNCELLEME 19.01.2019 12:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Akhisarspor - Beşiktaş karşılaşması sırasında yabancı oyuncu sayısı nedeniyle çıkan kural ihlalinin ardından yeni bir tartışma daha başladı.

 

 

Akhisarspor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel'in ve kamuoyunun önemli bir kısmının Ege temsilcisinin hükmen mağlubiyeti için rakibi Beşiktaş'ın şart olduğunu iddia etmelerine karşılık, bunun aksini ortaya koyan ilgili madde ortaya çıktı.

Futbol Müsabaka Talimatı'nın 22. maddesindeki "Yabancı uygunluğu" talimatını ihlal eden yine ilgili talimatın 23. maddesinde rakip takım için "itiraz edebilir" hakkı tanınmasına karşılık, aynı talimatta ihlalin tespiti halinde federasyonun gerekli işlemi yapabileceği açık ve net şekilde ifade ediliyor.

 

 

Futbol Müsabaka Talimatı'nın 23. maddesinin 1. fıkrası 2. bendinde şeklinde ihlal yapılan 22. maddeye atıf yapılarak "Ayrıca profesyonel lig, kupa ve U21 müsabakalarında yukarıda belirtilen nedenlerin o kademe veya kategorideki müsabakaların sonuçları tescil edilinceye kadar herhangi bir usulle tespit edilmesi halinde 22. madde hükümleri uygulanır." şeklinde belirtiliyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Geçmişte, 2016-17 sezonunda Adanaspor - Kasımpaşa maçında olduğu gibi, TFF 23. maddenin 1. fıkrası kapsamında Beşiktaş'ın itirazını beklemeden TFF Disiplin Müfettişleri, karşılaşmayla ilgili kural ihlali tespitini yaparak TFF Hukuk Müşavirliği'ne bildirecek.

Karşılaşmanın bilgi işlem merkezine işlenmesiyle tespiti yapılacak olan ihlalin ardından Akhisarspor, Futbol Müsabaka Talimatı 22/d maddesinin ihlali kapsamında hükmen mağlubiyet artı para cezası istemiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilecek.

Kurul da, Akhisarspor'u 3-0 hükmen mağlup sayarak, talimatlara aykırılıktan para cezası verecek.

GOLLER VE KARTLAR GEÇERLİ SAYILACAK

Öte yandan karşılaşma oynanmış gibi kartlar ve goller geçerli sayılacak. (Sporx)

YORUMLAR 1
  • Serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    Sorumsuzluğa bak!. Ya yenseydin beşiktaşı o zaman ne yapacaktın.
    Cevapla